Şimdi Ara

Superonline - Türk Telekom Arasındaki İnanılmaz Kısır Döngü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 yıl önce Turkcell 4x4' lük paketlerden faydalanarak hem cep hem de ev interneti abonesi oldum. Geçen ay itibari ile kampanya sürem doldu. Aynı şartlarda devam edebilmek için ~ %25 zamlı tarifeyi kabul etmem gerekiyordu.
    İşime gelmedi ve cep hattımı Türk Telekom' a taşıdım. Çok daha avantajlıydı ve 1 TL ye tivibu uydu veriyorlardı.
    Ev internetim Superonline'da kaldı. Onu taşımak için Türk Telekom' u aradım, transfer kampanyasından faydalanmak istediğimi söyledim. Aynı paket özellikleriyle taşıma yapabileceklerini söylediler. ( 16 mbps 50 GB AKK ) Ancak bulunduğum mevki 11 mbps desteği verdiği için 8 mbps hıza geçmek istediğimi söyledim, olmaz dediler. Yanlış/eksik biliyorlar diye farklı temsilcilerle görüştüm sonuç değişmedi.

    Sonra Superonline' ı aradım, hızımı 8 Mbps' ye düşürün dedim. Mobil hat ve ev internetli kampanyada görünüyorsunuz, biz geçiş sağlayamayız Turkcell ile görüşün dediler.

    Turkcell'i aradım, durumu anlattım. Mobil hattınızı taşımışsınız biz işlem yapamayız dediler

    Aslında kısır döngü Superonline tarafında ama mevcut şartlarda hız düşüremiyorum, başka kampanyaya geçemiyorum, başka sağlayıcıya geçemiyorum. Durumu inceliyorlar bakalım ne sonuç çıkacak.







  • 16 mbps almanız daha iyi olur hat desteklemese bile hızınızı sabitletirsiniz ve akk sonrası hızınız 5 olur
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Kota dolunca daha rahat olacak diye desteklenemeyen hıza fazla para vermek hiç mantıklı değil hadi bunu geçtim 16 mbps desteklemezse geçiş olmuyormuş,hadi bunu da çözdük diyelim, hız sabitleme artık yokmuş.
  • lowradiation L kullanıcısına yanıt
    illa 4 lü paket yapmak zorunda değilsiniz telekomdan ayrı pakete de başvurabilirsniz veya taahhütsüz 44₺'ye sınırsız 8 mbps veren sağlayıcılar da var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 1 Ağustos 2018; 14:13:43 >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Telekomdan ayrı pakete başvuru yapmam için superonline ı kapattırmam gerekiyor. Zaten bu son çarem olacak, kapattırıp birine yeni üyelik başvurusu yapacağım ancak bu sefer transfer kampanyasından faydalanamayacağım.
    Türk Telekom ve Superonline' dan bile yüzlerce şikayet varken 2. sınıf sağlayıcılar geçiş yapmak istemiyorum. Bunlarda en azından karşınızda derdinizi anlatabileceğiniz birileri oluyor. Turk nette o bile yokmuş, D-smart zaten kullandım zamanında ve şu an pahalı.
    İlginiz için teşekkür ederim.
  • lowradiation L kullanıcısına yanıt
    kapattırmak gerekmiyor istediğiniz paketi seçin geçiş yapmak istediğinizi söyleyin bu sayede kurulum da olmayacak sadece kullanıcı adı şifre gelecek

    İnterneti altyapısının sahibi firmadan almak hizmet açısından daha iyi servis olarak ama superonline da o bahsettiğim firma ismi netspeed aynı çünkü bir sıkıntı yaşadığınızda firmayı arıyorsunuz onlar telekoma istek bırakıyor öyle çözülüyor

    Türknetin müşteri hizmetleri olmaması bence iyi bir şey neden derseniz telekom da var tek yaptıkları şikayet bırakmak ki bunu sizde yazabilirsiniz yada modemi resetleyin demek ve uzun süre bekletiyorlar genelde ama netspeedde müşteri hizmetleri varmış hangi firmadan alacaksanız forumda konuları var kullananların deneyimlerine bakabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 1 Ağustos 2018; 14:35:1 >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Superonline'da iki birim de geçiş yapma yetkilerinin olmadığını söylüyor, topu bir birine atıyor. Şu an durum inceleniyor, bakalım nasıl çıkacaklar işin içinden.
    Türk Telekom ise 16 mbps ye geçiş yapabiliyor ama o desteklemediği için geçiş yapılamaz bilgisi gelecek diyorlar. Sınırlama yapamıyorlar.
  • lowradiation L kullanıcısına yanıt
    onceden 16 kullanıp tt 16 mantıksız demek ne anlamadım. Hız sabitleme var benım 16 iken 13e sabitlemıslerdı. 3 4 tl fazla ode akn sonu 3 yerıne 5mbps ıle yorube 1080p acarsın
  • 16 iken 12'ye sabitlemişlerdi benim de ama yine çok sağlıklı değildi. Mevcut durumda önce hat test ediliyor ona göre hız belirleniyor, başvursak bile geri çevriliyormuş. Desteklenmeyen hız verilmiyor ve şu an sabitleme yapılamıyor. Söylenen bu.
  • lowradiation L kullanıcısına yanıt
    bana max 9dediler 8 bagllatım bakdım degerler 16 kaldırıor ilk mh gecemessın vs dedi. Sonra 1 2 aya aradılar 16 desteklıyor degısdırelım dedıler ilginc. Sonra 13e filan sabiteldiler. Biraz daha arasdırınca vdsl oldugunu sısteme girilmedigini soyledıler 86ya kadar kaldırırmıs 50lik pakete gecmısdım. İlgınc calısıyorlar tercubemle sunu soylım mh ile ugrasma Twitter dan Paul Doanye pm at onlar sana donsun müdürlükden bilgili ekip arıyor.
  • hocam firma müşteriye daha yüksek hız sunmak istemiyor ki oraya vdsl getirdin mi müşteriye haber vereceksin rahatsız edeceksin aynı fiyata yüksek hız verelim gel 100 mbps al gibi

    Ayrıca tanımlama güzel ama bazı müşteriler 16 aldık neden 13 geliyor diye şikayette bulunuyor satılırken üstüne basa basa söylemeleri lazım
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Hocam aslinda direk 16 verildi hat max 16 idi snr 8kopma yokdu. Tip1 kabin vardi ama vdsl her yerde yok demislerdi. Bakdim dolapda bir iki kisi var dedim no101 yok mu vdsl var dedi arada max 70metre var kabinle. Numara verdi mudurluge git anlat dedi. Takmadilar ordakiler paul beye yazdim aynı gun aradilar anlattim diger gun aradilar 86mbps varmis diye. Sisteme va 1 2gune girildi. O ilk arama sorgu vs derken bakdim 13e kitlenmis. Neyse vdsl gecemessek artiririm dedim. Suan gecis yapildigi gibi sorguluyorum uzunca sokagi vdsl var diye girmisler benim sikayetim sonu. İsin komedisi su ki bu kabin 2011 de koyulmus.

    Fiber ana konuda durumu gunugunune yazmisdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 1 Ağustos 2018; 20:46:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay az önce sonuçlandı.

    Kayıt oluşturmuştum, incelendi diye mesaj geldi ve sonrasında aradılar.
    Tekrar kısır döngüyü yaşadık telefonda, sözde çözüm için arıyorlar.
    Hızımı düşürün diyorum, olmuyor diyorlar, taahhütsüz pakete geçir diyorum olmuyor diyor.
    Taahhütlü için güzel fiyat ver diyorum, olmuyor diyor.

    Peki dedim iptal edeyim o zaman.
    İptal birimine aktardılar, durumu anlattım. İsteklerimi o da karşılayamadı. Nasıl bir sistem çıkmazı var ise çözemediler bir türlü.

    Sonra neden taahhütlü istemiyorsun dedi, pahalı, daha uygunu var dedim. İnceledi durumu 10 TL daha uygun fiyat verdi ve 24 ay taahhütle anlaştık.
  • ortada SOLNET ile alakalı bir durum yok xDSL için TT dışında muhatap yok...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.