Şimdi Ara

Superonline (Turkcell) fiberde engelleme/sansür diğer İSS'lere göre nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bazı kullanıcılar Turkcell ISS'inde "ViPieN"lerin dahi çalışmadığını, birçok programın engelli olduğunu ve online oyunlarda daha yüksek ping olduğunu söylüyor. Bunun ne kadarı gerçek? Özellikle "ViPieN"ler çalışıyor mu, onu bilmek istiyorum. Çalışıyorsa hangileri çalışıyor?




  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Deep packet inspection yapan bir firma şifrelenmiş bağlantılar hariç her türlü hareketinizi izleyebiliyorlar. Ping mevzusu yurtdışı çıkışından dolayı olabilir.
  • çok fena sansür var, çoğu VPN uygulamaları engellli, çalışan VPN bulmak zor

  • CwAltair C kullanıcısına yanıt

    Proton ve Mullvad çalışıyor mu acaba?

  • Superonline sansür konusunda en son tercih edilecek şirkettir. Abone olduğum dönemde Cloudflare Warp VPN hizmeti engellenmiş,çalışmıyordu. Aynı şekilde DPI uygulanıyor.

  • Son derece kısıtlama sansür vs hepsi var.
    VPN çok işe yaramıyor ping yükseliyor hızlar dalgalı vs yani bir şekilde sağlıklı çalışmıyor ve engelli çoğu. VPN online oyunlarda değil de telegram vb uygulamalarda işe yarıyor.
    Birkaç uygulamalarda yediğim kısıtlamaları birkaç kez staik ip almıştım çözüm olmamıştı bence warp/wireguard/keenetic vpn ile çözdüm.
    keenetic gibi router modemlere varsa en azından uygulamalar için çok uğraştırmıyor vpn i ayarlayıp sürekli aktif edip bağlı cihazlar listesinden cihaza göre ayarlıyorum.
    uzun lafın kısası tavsiye etmem uzun durun derim.

    superonline da çalışan kullandığım vpn ler ise
    adguard vpn pc/mobil
    Windscribe tarayıcı eklenti
    warp ın ios uygulaması en son çalışmıyordu yani bağlanır gibi olup bağlanmıyordu çok çok nadir bağlanıyordu veya ilk yüklemede ilk çalıştırmada çalışıyordu
    warp wireguard keenetic profil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0667FD738 -- 21 Mayıs 2023; 16:52:38 >




  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    proton calismiyor, mullvad komple engelli degil ama serverlarin buyuk cogunlugu engelli. bazen baglanmadigi zaman birkac defa server degistirmek zorunda kaliyorum engelsiz bulana kadar

  • CwAltair C kullanıcısına yanıt

    Çok fena abartmışlar sansürü. Peki Mullvad'da wireguard protokolünü kullanınca sorun çözülüyor mu? VPN ile hızlar nasıl acaba? Proton'u nasıl komple engellemişler peki? Onda da wireguard protokolü seçeneği var. Open VPN protokolü komple engelli diye biliyorum ama bu kadarı da artık saçmalık. Başka seçeneğim olsa hayatta Superonline'a abone olmam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 21 Mayıs 2023; 17:34:36 >
  • secure vps üzerinden ancak aşabilirsiniz. sansürden kafayı yediler. bu sefer şöyle bir tehlike var, hep aynı ip ile iletişim kurduğunuz için olayı anlayıp o ip'yi bloklarlar. çare shadowsocks olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 21 Mayıs 2023; 17:55:47 >
  • Bende merak ediyorum özellikle iptv performansı nasıl engel /sansür varmı ?
  • https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-ultra-kati-sansur-ve-yavaslatma-teknolojisi--151733162


    Bu başlıkta tüm detaylar mevcut.


    Özet: superonline türkiyedeki en sansürcü şirkettir. Geçen sene wireguard vpn protokolünü kökten engellemişliği vardır. Ping konusunda da telekoma kıyasla kötüdür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDroid -- 22 Mayıs 2023; 0:25:5 >
  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    Turkcell cep telefonu kullanıyorum, mobil veride Wireguard ile VPN'e sorunsuz bağlanabiliyorum. Yani dediğiniz gibi, bölgeden bölgeye dahi fark edebilir.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Turkcell cep telefonu kullanıyorum, mobil veride Wireguard ile VPN'e sorunsuz bağlanabiliyorum.


    @hitokiri_johndoesai O zaman engellenmemiştir. TSOL internette de aynısı geçerli.


    Alıntı

    metni:
    Yani dediğiniz gibi, bölgeden bölgeye dahi fark edebilir.


    Onu hız için yazmıştım, ikisi ayrı konu çünkü. Bölgede veya hattınızda yurtdışına bant daraltması uygulanmıyorsa hız kısıtlaması da olmaz. Eğer yurtdışına bant daraltması uygulanıyorsa haliyle VPN sunucularıda bundan etkilenirler. O sebepten bölgeden bölgeye veya hattan hatta fark edebilir yazmıştım. TSOL yurtdışına bant daraltma konusunda sabıkalı olduğu için maalesef kesin yanıtı yok.





  • bende fiber kullanıyorum. türknetten geçince, türknetin hiç sansür yapmadığını anladım. çünkü türkcell tüm mahkeme kurallarına uyup doğrudan engelleme yapıyor. hatta adult siteler bile engelli. türkcel alacaksan sağlam bir vpn bulman lazım. türk telekom bile bu kadar sansürcü değildir.

  • Grasyas01 kullanıcısına yanıt

    Ya işte diyorum ya, alternatifi yok. Ya sansürlü Superonline Gigafiber'e geçeceğiz ya da TTNET VDSL'e devam edeceğiz. Proton ve Mullvad çalışıyorsa ve hızları kısılmıyorsa benim için sorun yok. Wireguard ya da Shadowsocks ile OpenVPN protokolü dahi olsa işimi görür.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    en kötü fiber vdslden iyidir. yapacak bir şey yok. 12 ay taahhüt verin belki türktelekom fiber getirir ve başka iss üzerinden alırsınız.

  • Grasyas01 kullanıcısına yanıt

    Hocam siteye iki kere fiber altyapı döşeyebileceklerini sanmıyorum. Yani her yer didik didik kazılıp boru ve kablolar döşendi, bu altyapı Turkcell'e ait. Türk Telekom'un gelip bir daha kazıp kendi altyapısını döşemesi lazım ki bu mantıklı değil; çünkü yeni abone alamaz, boşa masraf etmiş olur.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    wg engelli olan var olmayan var, sanirim protokol bazli degil ip bazli engellemisler. yakinda digerlerini de engeller farkederlerse

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.