Şimdi Ara

Suplementler de ki katkı (e) maddeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba, geçen yeni aldığım scitec marka protein tozunu incelerken içindekiler kısmında katkı(e) maddelerini gördüm biraz araştırdım bazıları tehlikeli maddelermiş hatta bazıları Avrupa da yasaklanmış, aslında bu ürün de ithal ama nasıl buna koyuyorlar anlamadım.

    Ben bu marka da gördüm ama büyük ihtimal tüm tozlarda vardır bu maddeler şimdi sizlerden bir iki ricam ve sorum var.

    1.Bu maddeler gerçekten bize zarar verir mi, yoksa günlük hayatta çok daha kötüsünü kullanıp maruz kalıyoruz bir şey olmaz diyebilir miyiz.

    2.Farkettiğim başka bir şey aşağıda iki ürün de aynı marka biri küçüğü, biri büyüğü ama birinde 4 diğerinde 6 tane e maddesi var +2 tane olan renklendirici ürün çilekli olduğu için kırmızı renk veriyor.Buradan çıkaracağımız sırf çilekli seçtiğim için 2 farklı zararlı katkı maddesi kullanmış oldum.

    3. Bu ürünleri kullanıyoruz, kullanacağızda siz de elinizde ki ürünlerin içindekiler kısmının fotoğrafını yükleyin bakalım en az e maddesi içeren hangisiyse onu kullanalım bazı e maddeleri zararsız olabiliyor.

    4.Bazı e maddeleri ise sadece tat ve renklendirici için ama benim için renk önemli değil rengi ne olursa sırf renk için katkı maddesi konulmasın ürüne ya da tat için extra katkı maddesi de konmasın farklı bir çözüm bulunsun.

    5. Bunu sadece protein tozu olarak değil tüm suplementler için geçerli sırf tat ve renk için extra e maddesi konmasın tüketici olan biziz sesimizi duyuralım, tatsız olsun renksiz olsun ama zararsız olsun.

    Ürünün büyüğünü de indirimden yeni almıştım çok da kullanmak istiyorum ama bir yanım da kullanma diyor, aşağıya bazı maddeleri yazıyorum.Siz de kendi ürününüz ki maddeleri görselle ekleyip yazarsanız faydalanmış oluruz çünkü bu bilgilere ürün kutusu hariç internette ulaşım sağlayamadım.

    Not: bazı markalar aynı katkı maddesini e koduyla yazmamış adını yazmış tabi tüketici baktığı zaman e kodu olmadığını da düşünüyor.


    E122 Azorubine, Carmoisine kırmızı renk. kömür katranı türevi. astımlılar ve aspirin alerjisi olanlarda kötü reaksiyonlar yapabilir. tipik ürünler şekerleme, marzipan ve jölelerdir. İsveç, Amerika, Avusturya ve Norveç'te kullanımı yasak.


    E133 Blue 1 ve Blue 2 (Brilliant blue FCF)

    Renklendirici; sentetik kömür katranından üretiliyor; mandıra ürünleri, tatlılar ve içeceklerde kullanılır; farelerde beyin tümörüne sebep olmuştur. Çocukların tüketmesi tavsiye edilmiyor, Belçika, Fransa, Almanya, ısviçre, ısveç, Avusturya ve Norveç'te yasaklandı.


    E415 Ksantan gam, yüksek dozlarda tüketildiğinde, kolonik rahatsızlığa neden ve şişkinliğe neden olabilecek ve dışkı sıklığını artırabilecek oldukça etkili bir müshil etkisi gösterir. Araştırmalar ayrıca uzun vadede bu tür maddelerin iltihaplanmaya neden olabileceğini de gösteriyor.

    E551 Zararsız


    E950 Acesulfame-K

    Fırın ve pasta ürünlerinde, sakızlarda, jelatinli şekerlemelerde ve meşrubatlarda kullanılmaktadır. İki fare araştırmasında bu maddelerin kansere sebep oldukları ve diğer çalışmalarda ise bu katkı maddesinin güvenirliğinin bulunmadığı ispatlanmaktadır.



    E955 Diyabete sebep olabilir. - Bağırsak sendromu ile ilgili bir durum yaratabilir. - Özellikle ısıtıldığı zaman birtakım zararlar ortaya çıkarabilir. - Kanserojen madde etkisi bulunur.



    Bunlar bu ürünlerde ki ilk Google sonuçları daha detaylı bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum.





    Suplementler de ki katkı (e) maddeleri


    Suplementler de ki katkı (e) maddeleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.