Şimdi Ara

Support olarak çıkılacak itemler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler support oynarken Leona, Lulu ve Soraka ile oynuyorum genel olarak ve buildlere baktığımda Ordu Kalkanı, Demir Solari Broşu, Mikael Kazanı, Uluların Tılsımı, Keşif Taşı gibi itemler üzerine buildler.
    Ben bu itemleri çıktığım zaman rakip saldırısında canımı çok çabuk eritiyorlar, temkinli yaklaştığım zaman adc'den sen supportsun önde dürtsene gibi laflar işitiyorum.
    Bende bu yüzden direkt tank itemlere yoğunlaşıyorum. Donmuş yürek ile başlıyorum defansın yanında hem mana veriyor, hem cooldown düşürüyor.
    Eğer ki lanedekilerde stun varsa ve zorluyorsa 2.item olarak Merkür Adımları çıkıyorum, lanede sağlam duruyorsak rahatça yetişmek için gezgin çizmesi çıkıyorum.
    Devamında rakibin durumuna göre ad/ap def çıkmaya devam ediyorum. Bu şekilde oynarsam eğer çok iyi dürtüyorum, adc'ye kill fırsatlarını daha iyi yaratıyorum.
    Arkadaşlarımla oynuyorum support olarak iyi oynadığımı söylüyorlar, Leona ile ölmeden bitirdiğim çok maç oldu. Knightta da sürekli priest oluyordum oradan koruma mekaniği vardı zaten hep.
    Oyunuma çekme özelliği olan Tresh veya Blitzi de eklemek istiyorum, hookları pek tutturamadığım için küfür yemektense bildiğim herolarla devam ediyorum şimdilik.
    Oyuna ocak ayında başladım 30 oldum ama henüz dereceli oyunum yok, ben oldum diyene kadarda dereceli atmayı düşünmüyorum. Bu şekilde build yaparsam dereceli oyunlarda zorluk yaşarmıyım?
    Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.







  • Ben oldum dedikten 1 sene sonra ranked gir tecrübe içerir.


    O itemları hep alman gerekmez sadece keşiftaşı hep alınmalıdır totem oyundaki en önemli şey



    Mesela solari karşıda aoe burst felan varsa alınır mesela kartush ulti .


    Mikael etkileri siler mesela karşıda zed varsa mikael almalısın adcne u attiginda mikael basarsan zedin ultisi bozulur patlamaz vb vb

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu itemleri çıktığım zaman rakip saldırısında canımı çok çabuk eritiyorlar, temkinli yaklaştığım zaman adc'den sen supportsun önde dürtsene gibi laflar işitiyorum.

    anlamadıgım birşey var. sen bu itemleri çıktıgın zaman dakika muhtemelen 40-50 filan olacak. O dakikada ne supportu ne dürtmesi :D
  • Leona oynarken gezgin çizmesini ilk bitirmeye bak.E ile atla adamın üstüne sonra direk Q at büyük ihtimal flash atarak kaçacaktır.Tabi ki yanında nişancıda azıcık oynamayı biliyorsa rahatlıkla koridoru domine edersiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanzaLa58

    Ben bu itemleri çıktığım zaman rakip saldırısında canımı çok çabuk eritiyorlar, temkinli yaklaştığım zaman adc'den sen supportsun önde dürtsene gibi laflar işitiyorum.

    anlamadıgım birşey var. sen bu itemleri çıktıgın zaman dakika muhtemelen 40-50 filan olacak. O dakikada ne supportu ne dürtmesi :D

    defans itemi ile başlamayınca diyeyim anlaşılmadıysa.
  • algülümvergülüm kullanıcısına yanıt
    Mikael, Zed'in ultisini bozmuyor.
  • ilk önce kabiliyet puanlarını ve rünlerini iyi ayarla. ilk olarak ayakkabı ve keşif taşı tamamla mutlaka. sonrasında yukarıda saydıklarından şampiyonuna uygun olanlarından devam et. item seçiminde şunu unutma kendin için değil takım için gereklileri alacaksın her zaman.

    ayrıca önde durma olayı başka bir olay. koridor safhasından aldığın şampiyona göre konum belirleyeceksin. misal lulu aldığında öyle devamlı önde duramazsın. özellikle ilk lvl lerde. yapacağın şey uygun pozisyonlarda dürtmek veya devamlı karşı rakibe göre pozisyon alıp herhangi bir duruma karşı adc ni korumak.

    misal leona aldın. genelde önde duracaksın. tabi önde derken adamların kucağına kendini atmayacaksın :) adc nin rahatça farm yapabilmesini sağlayacak şekilde yeterli.

    son olarak tresh, morgana, janna, nami, alistar, braum bu şampiyonlar ile de oyna.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRTFR

    Mikael, Zed'in ultisini bozmuyor.

    Şşş qssyle karıştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Warmog cik teqle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açılın ben supportum

    Oyuna yeni başladığın için abidik kubidik sana yabancı gelen tabirlerle derinlemesine bişeyler yazıp kafanı karıştırmıcam kısa öz yazmak gerekirse yapman gerekenler şunlar

    1-Uzaktan dürten bi supp değilsen Nami,Lulu,Sona vb.. başlaman gereken item Targon supp itemi ve 4 hp pot.
    2-Üzerinde 900g olunca b atıp sarı ziynet eşyasını kırmızıya çevir,sightstone ve pink al (her b attığında 1 tane pink at üstünde bulunsun para çarçur olur diye düşünme)
    3-Uluların Tılsımı supporta kasılmaması gereken bi item Buz kraliçenin bilmemnesi(türkçesini bilmiyorum) o itemde supporta kasılcak bi item değil bunların yerine eğer kasıcaksan targon fulle eğer fullemiyosan şu itemi alhttp://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Righteous_Glory
    4-Neden bu itemi alıyım? Çünki aşşa yukarı uluların tılsımıyla aynı görevi görüyor ayrıca hp mp bonusu olduğu için TFlerde kolayca eriyip gitmezsin
    5-Karşıda AP damagei yüksek olan şampiyonlar varsa Solari kasmalısın.Karşı takımda atıyorum mid,jungle AP karakterdir LB,Seju diyelim veya botta annie supp vardır böyle durumlarda direk solari rushlaki takımında MR olsun ayrıca shield verirsin kolay kolay teklenmez takımın pokelara karşı da dayanıklı olur
    6-Karşı takımın AD şampiyonları ağır basıyorsa veya adc için peel lazımsa Randuin kasmalısın.Oto atakla çok sağlam iş yapan Ne biliyim Kalista/Vayne/Trynda gibi şampiyonlara karşıda Frozen Heart kasmalısın(eğer takımında kimse kasmadıysa ve bu tür oto atak/saldırı hızıyla iş yapan herolarla baş edemiyorsanız)

    7-Bot olarak mobility almanı öneririm yanındaki adc base attığında mide falan roam atıp kill aldırabilirsin haritayı daha kolay gezersin ward atarsın/temizlersin.

    Supp'a kasmaman gereken itemler

    oyun 50-60dklara uzamadıysa 2. veya 3. item olarak çivili,ruh gömleği falan almamalısın aldığın itemler hep takıma faydası olucak itemler olmalı Tanky olucam diye sadece sana faydası olan itemler kasarsan takımına hiç bi faydan olmaz
    Eyyorlamam bu kadar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.