Şimdi Ara

Support Rehberi - Alistar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyuna başladığımdan beri support oynuyorum ve yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla rehber hazırlamak istedim.Bu benim ilk rehberim olacak ve elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım eğer hatalarım olursa bana söyleyin.

    Artıları

    -Dayanıklı olması
    -Taşıyıcısını rahatça koruyabilmesi
    -Belli bir alan içerisindeki herkesi iyileştirebilmesi

    Eksiler

    -Bekleme sürelerinin biraz uzun olması
    -Mana sorunu yaşaması

    Yetenekleri

    Ezgeç ( Pasif )
    Alistar her büyü yaptığında, yakınındaki birimleri ve kuleleri birkaç saniye boyunca ezerek, onlara hasar verir.

    Unufak Et ( Q )
     Support Rehberi - Alistar


    Bedel: 70/80/90/100/110 Mana
    Menzil: 365
    Alistar yere şiddetli bir darbe indirerek yakınındaki bütün rakiplere hasar verir ve onları havaya savurur. Rakipler, yere indiğinde sersemler.
    Alistar'ın yere indirdiği darbe 60/105/150/195/240 (+50% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir ve yakınındaki bütün rakip birimleri havaya savurarak 1,5 saniyeliğine sersemletir.

    Tos ( W )
     Support Rehberi - Alistar


    Bedel: 70/80/90/100/110 Mana
    Menzil: 650
    Alistar koşup hedefine tos atar ve hasar vererek onu geri savurur.
    Alistar bir rakibe hücum edip kafa atar ve 55/110/165/220/275 (+70% Yetenek Gücü) büyü hasarı verirken, hedefi sersemletip geri savurur.

    Zafer Narası ( E )
     Support Rehberi - Alistar


    Bedel: 40/50/60/70/80 Mana
    Menzil: 575
    Alistar baskın bir savaş narasıyla kendi canını yenilerken, yakındaki dost birimleri bu miktarın yarısı kadar iyileştirir. Bu büyü, yakında ölen rakipler varsa, daha sık gerçekleştirilebilir.
    Alistar'a 60/90/120/150/180 (+20% Yetenek Gücü), yakındaki takım arkadaşlarına da yarısı kadar can doldurur. Yakındaki bir rakip birimi her öldüğünde, Bekleme Süresi 2 saniye azalır.

    Kırılmaz İrade ( R )
     Support Rehberi - Alistar


    Bedel: 100 Mana
    Menzil: Kendin
    Alistar vahşi bir kükremeyle ek hasar kazanır, üstündeki tüm zayıflatıcı etkilerden kurtulur. Ayrıca kükremenin etki süresi boyunca daha az fiziksel hasar ve büyü hasarı alır.
    Alistar'ın üzerindeki engelleme etkilerini kaldırır ve Alistar 60/75/90 Saldırı Gücü kazanırken, 7 saniyeliğine %50/60/70 daha az fiziksel hasar ve büyü hasarı alır.


    Kabiliyetler

     Support Rehberi - Alistar



    Rünler

     Support Rehberi - Alistar




    Ben oyuna bu şekilde başlıyorum rünlerden gelen mana yenilenmesi bir nebze mana sorununu ortadan kaldırıyor.Alistar oynarken unutulmaması gereken yüksek bekleme süreleri bu yüzden yeteneklerinizi dikkatli bir şekilde kullanmanız gerekiyor.

    Oyuna başladık eşya alırken benim tercihim
     Support Rehberi - Alistar
    +


    ya da
    +


    Daha sonra


    Bunun dışındaki eşyaları karşı takıma ve sizin takımınıza göre almanızı tavsiye ediyorum.

    Oyun başından itibaren çimlerin kontrolünün sizde olması sizi ve yanınızdaki taşıyıcıyı inanılmaz derecede rahatlatacaktır.Bu size boş yere totem atmaktan kurtaracaktır.Sizin ormancınız içinde yeni bir baskın yapma alanı oluşacaktır.Sonuçta oyun başlarında alınan totemlerin süresi 1 dk ve onların yenilenme süreleri 2 dk kimse çimde göremediği bir alistar istemez.Bu yüzden çimlerin kontrolü çok önemli

    Alistar oynarken bilmeniz gereken en önemli olay W+Q combosu, muhtemelen Alistar'ın en önemli özelliği bu olsa gerek eğer bunu yapmakta sıkıntı çekiyorsanız botlar ile oyun açın ve sürekli onlar üzerinde deneyin.Şunu unutmayın her zaman bu comboyu yapmanıza gerek yok.Çimden çıkıp Q atıp adamın arkasına geçip W atarak o adamı kendi kulenize doğru itebilirsiniz.

    Takım savaşlarında sizin ve yanınızdaki taşıyıcının pozisyonuna göre ve karşı takımındaki şampiyonlara göre combo ile girebilirsiniz, takım savaşını başlatabilirsiniz.Bunları yaparken yanınızdaki taşıyıcınızı unutmamanız gerekiyor.

    Karşı takımda Blitzcrank, Leona, Thresh tarzı şampiyonlar varsa hiç düşünmeden Alistar almanızı tavsiye ederim.Fakat Lulu, Janna, Sona gibi şampiyonlar karşısında biraz etkisiz kalabilirsiniz.Eğer sizin takımınızda Yasuo varsa özellikle alın sadece Alistar ve Yasuo bile oyunu taşıyabilir o derece iyi oluyorlar.

    Bu arada unutmadan
     Support Rehberi - Alistar







  • eline saglık
  • runelar çok kötü
  • rünleri su sekilde yap büyükler 3x hp kırmızılar armor sarı ve mavıler standart. ayrıca 0-21-9 veya 0-17-13 tarzı masteries page kullanmanı öneriyorum. çok fazla oyun atmadım alistar ile ama alistarin melee olması ve çok fazla damage aldıgında dolayı utılıty page ile kagıt gibi erirsin botta veya tf larda. alistar bi sona janna falan degil sonucta. benim görüsüm bu ama böyle olmasının daha iyi olacagını düsünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tides Of Blood -- 1 Mart 2014; 7:30:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tides Of Blood

    rünleri su sekilde yap büyükler 3x hp kırmızılar armor sarı ve mavıler standart. ayrıca 0-21-9 veya 0-17-13 tarzı masteries page kullanmanı öneriyorum. çok fazla oyun atmadım alistar ile ama alistarin melee olması ve çok fazla damage aldıgında dolayı utılıty page ile kagıt gibi erirsin botta veya tf larda. alistar bi sona janna falan degil sonucta. benim görüsüm bu ama böyle olmasının daha iyi olacagını düsünüyorum.

    O tarz rünler yapmıştım pek memnun kalmadım bu birazda oyun tarzının farklılığından kaynaklanıyor sanırım ama masteries önerini en kısa zamanda deneyeceğim teşekkür ederim




  • Güzel olmuş eline sağlık
  • Rünlere pek hp almanı önermem onun yerine zırh alırsan daha faydalı olur ayrıca kabiliyetleri de tank gibi dizmeni öneririm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel rehber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.