Şimdi Ara

Sürdürülebilirlik Sıralaması'nda 6 Türk üniversitesi ilk 500'e girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sürdürülebilirlik Sıralaması'nda 6 Türk üniversitesi ilk 500'e girdi



    İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS), çevresel ve sosyal etki ile yönetişim açısından dünyadaki üniversiteleri değerlendirdiği 2024 Sürdürülebilirlik Sıralaması'nı açıkladı.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Yükseköğretim Kurulundan yapılan açıklamada, QS, "Çevresel sürdürülebilirlik", "Çevre eğitimi ve Çevre araştırması göstergelerini içeren "Çevresel etki"; "Eşitlik", "Bilgi alışverişi", "Eğitimin etkisi", "İstihdam edilebilirlik ve sonuçlar" ile "Sağlık ve refah" göstergelerini içeren "Sosyal etki" ve "Etik", "İşe alma uygulamaları", "Şeffaflık", "Karar alma" gibi faktörleri içeren "Yönetişim" kategorilerine göre dünyadaki üniversitelerin performanslarını değerlendirdiği QS 2024 Sürdürülebilirlik Sıralaması'na ilişkin Türkiye'ye özel hazırladığı raporu Yükseköğretim Kuruluna iletti.



    Rapora göre, dünyadaki en iyi ilk 500 üniversite arasına 6, ilk bin arasına ise 17 Türk üniversitesi girdi.



    İlk binde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) (221), Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) (224), Boğaziçi Üniversitesi (335), Yıldız Teknik Üniversitesi (405), Koç Üniversitesi (408), Hacettepe Üniversitesi (408), Gazi Üniversitesi (537), Dokuz Eylül Üniversitesi (556), Bilkent Üniversitesi (672), Erciyes Üniversitesi (711-720), Sabancı Üniversitesi (731-740), Gebze Teknik Üniversitesi (881-900), Ankara Üniversitesi (941-960), Çukurova Üniversitesi (961-980), Selçuk Üniversitesi (961-980), Marmara Üniversitesi (981-1000), Sakarya Üniversitesi (981-1000) yer aldı.



    QS, kategorilerin yanı sıra, bunları oluşturan göstergelerde de dünyadaki en iyi üniversiteleri sıraladı.



    İTÜ, bir kurumun sürdürülebilirlik ve iklim stratejilerine bağlılığını ölçen QS Çevresel Sürdürülebilirlik göstergesinde, rapordaki ifadeyle "mükemmel bir performans" sergiledi. Bu göstergede dünyada 44. sırada olan İTÜ, Batı Asya ülkelerinin üniversiteleri arasında da zirvede yer aldı.



    "Eşitlik" göstergesinde dünyada ilk 100 arasına üniversite sokan bölgenin tek ülkesi Türkiye, "Eşitlik" göstergesinde dünyada 99. sıradaki Koç Üniversitesi, 222. sıradaki ODTÜ ve 289. sıradaki Boğaziçi Üniversitesi ile bölgesinin en iyisi oldu.



    "İşbirliği, kaynak paylaşımı ve topluluk katılımı" ölçütlerini içeren "Bilgi alışverişi" göstergesinde de Türkiye bölgesinin en iyi ülkesi olarak öne çıktı. Bu göstergede dünya sıralamasında ilk 100 içinde iki üniversitesi (ODTÜ-95. ve Hacettepe-97.) bulunan Türkiye, Batı Asya'da en üst sırada yer aldı.



     




    Kaynak:aa.com.tr







  • " çevresel ve sosyal etki ile yönetişim açısından " puhahaha.

    Bu herifler universitelerin karı koca, sülale , hukumet rant kapıları oldugundan haberleri yok.

    Burayada yapıyorlar ikinciyi, şehri sorsam haritada yerini bilmezsiniz. Gokdelen gibi bi tane. Her onunden gectiğimde aldıgım asgari ucretten odediğim vergiler aklıma gelio . Peşkeş çekicekleri memurlar torpil bulup oraya yerleşenler gelio. Yüzdürün geminizi . Ardından köleliğe şükreden insanlar.

    Sonra basıom kufru.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 11 Aralık 2023; 19:09:37 >
  • celal şengör diyor ki biz de üniversite yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.