Şimdi Ara

Sürekli İnternet Kopması Sorunu(Türknet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    İnternetimi 2 ay önce TTNet'ten Türknet'e taşıdım. Adresimde 1 yıl boyunca sıfır kesinti ile TTNet kullandım çok da memnundum. Taahhüt sonunda Türknet'in sunduğu 75 Mbps internet çok cazip geldi geçiş yaptım. 2 aydır 1 gün bile kesintisiz ve verimli internet kullanamadım. Defalarca kayıt açtım ve ilgilendiler ancak çözüm bulunamadı. Evinize ekip yollayacağız dediler kontrol amaçlı, buyursunlar ancak ankastreden daireye kadar kabloyu kendimiz çektik ve 1 yıl da sorunsuz kullandık onla alakalı olduğunu sanmıyoruz dedik. Yine de kontrol ettirdik ve gelen arkadaş ankastreye gelen sinyali kontrol etti ve sorun yoktu, ankastreden eve gelen kabloyu da test etti ve kayıpsız sıkıntısız ankastreye kadar gelen interneti eve taşıyabiliyorduk. Modemi de kontrol etti bir sorun çıkmadı. O arkadaş "daha önce de bu sorunları gördüm genelde port değişikliği ile düzeliyor ben öyle aktaracağım onu da yapsınlar" dedi sağolsun. TTNet ve Türknet ekipleri ortak çalışma yapıp bu işlemi gerçekleştirdiler. 2-3 gün sorunsuz internet kullandık fakat sonra tekrardan eski haline döndü. Sürekli kopmaktan online bir şey oynayamaz hale geldim mobil internete yüklendim. Tekrar kayıt açıp durdum defalarca ve her seferinde "kopmalar olmuş görüyorum müdahale edip bilgi vereceğiz" dediler. Sonrasında "sorun çözüldü bir süre takip edeceğiz" dediler ancak daha ben o mesajı evin internetini okuyamadım bile mobilden girip gördüm. Yaptık dedikleri anda bile gidiyor o derece bir tuhaflık yani. İnternetimizin kopmadığı zamanlarda ise internet hızımız ve ping değerimiz vaadedilen şekilde ve sağlıklı olarak alınıyor, kullanabildiğimiz sürece memnunuz. Hikayemiz bu kadar şimdi bir iki madde ile bilgileri ve sorunları yazacağım.


    Sorunlar;


    1-Modem bağlantısı günde en az 10 kere gidiyor ve bir süre gelmiyor. Modem resetlendiğinde ise neredeyse her zaman internet geliyor. Bu kopukluk sırasında kesinlikle modem ışıkları sönmüyor ya da kırmızı yanmıyor. İnternet varken nasılsa öyle yanmaya devam ediyor.

    2-Bazı zamanlar ise internet gitmiyor ama sadece var denecek kadar var oluyor. Birkaç Kbps seviyesinde oluyor. Bir sayfayı ya açamıyor ya da 1-2 dk da anca yarım yükleyebiliyor. Resetleyince bu sorun da düzeliyor.


    Çözüm Denemeleri;


    1-Ankastreden eve gelen kabloyu sağlam olduğu halde yine de değiştirdik.

    2-Port değişikliği yapıldı.

    3-Başka modem ile denedik.

    4-Altyapımızın maksimum 50 Mbps desteklediği söylendiği için hızımızı 75'ten 50'ye çekildi.

    5-WiFi kapatıp sadece Ethernet ile denedik.(Çaresizlikten bu alakasız seçeneği bile denedik.)


    Bilgiler;


    Modem: ZTE H168A V2.0

    Sağlayıcı: Türknet

    Altyapı: TTNet


    Bir de modem arayüzünden anlık sistem bilgilerini ekledim ekran görüntüsü alıp. Geri kalan bilgiler de o fotoğrafta.


    Şimdiden tüm yorumlar için teşekkürler.



    Sürekli İnternet Kopması Sorunu(Türknet)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spectrumetal -- 8 Kasım 2021; 4:54:7 >







  • hat değerleri gayet iyi. ttnet'ten başka sağlayıcıya geçince genelde dandik port bağlantıları yaptıkları için böyle durumlar olabiliyor. port değişikliği ile çözülür büyük ihtimal.

  • Merhaba, online işlem merkezinden performans arıza kaydı açarak sorunu uzman ekiplerimizle paylaşabilirsiniz. Detaylı kontrol sağlayarak sizinle iletişime geçip bilgi verecekler.
  • Spectrumetal kullanıcısına yanıt
    İste turknet kullanicisi, iste azim
    Baska servis sağlayıcıları gibi ver parayı kafa rahat kullan diye bir derdi yok. Sürekli aksiyon, sürekli bir uğraş

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ttnet alt yapısında bulunan bimcell ile mobil hattı kullanıyordum.Şehir merkezinde 5 katlı bir bina içinde cep telefonu çekmiyordu.Pencere kenarında çekiyordu.71 tl.lik kontr

    ev dışında hiç video izlememeye rağmen aralık 2022 gibi 10-15 günde tükeniyordu.Aylık ödemeli ttnet'in fenercell hattına geçtim.Alt yapı aynı olmasına rağmen söylediğim binanın her tarafında ve hatta evde asansörde bile çekmeyen hat çekmeye başladı.Üstelik de aynı kullanma biçimiyle bir ayda ödediğim ücret 35 tl. civarında...

  • evinizdeki iç tesisatı değiştirin ben 3 yıldır bu sorunla uğraştım herşeyi denedim düzelmedi. iç tesisatı yeniledim cok fazla ek yapıldığı icin kesinti oluyordu. evine icine gelen kutudan odama kadar kesintisiz kablo cektirdim şimdi sıkıntısız hiç bir bağlantı kopması olmadan kullanıyorum.

  • bioleon555 kullanıcısına yanıt
  • bioleon555 kullanıcısına yanıt

    Anlattığım durumu dikkatli okumamışsınız.Benim anlattığım evde sabit internet hattı değil.Cep telefonu ile ilgili.Benim evim yeni.Yaklaşık 8 yaşında.Tesisat ve kablolarda ek yok.Evimde fiber internet var.Bu hat ile şimdilik sorunum yok.

  • deltoid D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, şu an sorun devam ediyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.