Şimdi Ara

Sürekli ishal = Candida Albicans ( Kandida ) (Kepek'de kandidadanmış) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
21
Favori
54.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ağlayasım geldi şuan user ! Ne güzel yazmışsın ne muhteşem tariflemissin . İstikrar ve azimle herkese ve herşeye rağmen yenmek umuduyla , dediklerini birbir hayatıma ekleyecegim , 4 senelik süreci sonlandırmak istiyorum , insAllah güzel haberler veririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu böyle faydalı konular neden ilgi görmüyor kıyıda köşede kalıyor. Senelerdir gitmediğim doktor kalmadı. Hep başlarından savıyorlar. Hani derler ya kişi kendi kendinin doktoru olmalı diye çok doğru demekki...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibs ile candida baglantili gibi
    benzer bir diyetle rahatlık oluyor
    yalniz kırmızı et ve sut peynirde pek faydali degıl
    kisıye gore degisken
    yuksek sekerli olmayan meyveler yenebilirsede dikkat etmeli.
    herhangi bir hap vucuda pek gırmemelı
    candidayi diyetle oldurmek gerekıyor
    haplarda yan etkiler var.
    belki kisa sureli dusuk doz.
    haplarda dolayli yoldan candidaya dost.
    ne kadar az hap o kadar iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende yıllardır olan birşeyi daha yeni fark ediyorum keşke önceden farketseymişim diyorum bazen. Bu candida yüzünden yıllarca kabızlık çektim ve buda başka makat hastalıklarına sebebiyet verdi. Çünkü en fazla mantar Anüste oluyor buda makat bölgesinin temiz tutulması zorunluluğunu kılıyor. Vel hasıl Arkadaşlar en azından her gün tuvalete çıkmakta fayda var mutlaka her gün 1 kere tuvalete mutlaka çıkın alıştırın kendinizi. bağırsaklarınızı düzene sokup çalıştırmak lazım yoksa bağırsak tembelleşirse bu mantar iyice büyümeye ve çoğalmaya başlıyor
  • şeker en kötüsü, şekeri hayatımızdan tamamen çıkartmamız lazım.

    Hatta bilinç altı programlama konusunda biraz araştırma yapıp kendimizi şekerden soğutmamız lazım.

    Şekerli birşey gördüğümüz zaman öcü görmüş gibi korkup kaçmalıyız oradan.

  • Candida diyetine başlayalı bugün 8 gün oldu.Çok sıkı yapıyorum diyeti , et balık tavuk yumurta ve sebze dışında nerdeyse birşey yemiyorum. Bir de esmer pirinç ve karabuğday. Çay dahi içmiyorum.

    Bende de uzun süredir farklı yerlerimde çeşitli şikayetler vardı , gittiğim doktorlar maalesef hiçbirine çare olamadı. Dilde beyazlık , dilde yaralar, boğazda kızarıklık , geniz akıntısı , karın ağrıları , ara ara ishal vs vs.


    İnternette araştırmalarım sonucu candida mantarına ulaştım , bir laboratuarı arayıp gaita örneği verdim ve bol miktarda candida olduğu söylendi.


    Şuan için çok fazla değişiklik yok , ilk 3 gün sürekli başım ağrıdı ve halsizlik vardı. Şuan daha dinçim ve sabahları dinç uyanıyorum , uykumu almış bir şekilde. Sanırım bunlar şekerin hayatımda olmamasından dolayı. İlerleyen günlerde sonuçları güncellemeye devam ederim.


    Tecrübeleri olan başka arkadaşlarımız varsa paylaşırlarsa seviniriz.


    @userneym




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasha10 -- 11 Mayıs 2021; 12:57:36 >




  • yaklaşık 1 aydır candida diyeti yapıyorum 3 haftadır da defne tohumu hindistan cevizi yağı ve kekik yağı kullanıyorum. diyeti inanılmaz sıkı yaptığımı söyleyemem. çok sıkı yapmadığım için pek etkisini görmedim heralde ama yarından itibaren başlayacağım herşeyi kesmeye. bu diyette patates patlıcan domates ve kuruyemişler serbest mi? serbestse kızartma veya haşlama olarak tüketmek farkeder mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kodoman1212 K kullanıcısına yanıt

    çok büyütülecek bir durumu yok diyetin açıkçası sadece günümüze göre standart beslenme durumuna göre maliyeli ve disiplin gerekmekte. özellikle de şu artan pahalılıkta. bu diyette iş sizde bitiyor, kısa sürede normale dönmek istiyorsanız bu süreçte diyetinizin yanında spor yaparak, bol bol terleyip, sıvı tüketmeniz gerekecek. ben eski bir sporcu olduğum için günde yaklaşık 5 km kadar bedenimi zorlayacak şekilde koşuyordum. bununla beraber beslenmenizden kısmen kıstığınız için kanınızdaki kaybolan mineralleri de yeniden takviye etmek amacıyla soda ve sporcu içeceği gibi içecekler tüketmeniz de şart.

    mayasız tüm gıdaları tüketebilirsiniz, düşük glisemik indeksli gıdalar tüketebilirsiniz, protein ihtiyacınız için de bol bol haşlama et tüketmelisiniz.

    kandida diyetini kandida teşhisi konduysa ve doktorunuz size antimantar ilaçları verdiyse yapmalısınız.

    bu süreçte en çok yardımcı olacak şeylerden birisi de yoğurt ve probiyotiklerdir. dediğim gibi biraz maliyetli ve özverili bir süreç sizi bekliyor olacak. geçmiş olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pasha10 P kullanıcısına yanıt

    diyetinize probiyotikler ve hayatınıza bol terleyeceğiniz spor aktiviteleri ekleyin, süreci kısaltmanızda faydası olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar 7 ay önce internetten aldığım spirulina gıda takviyesini içmem sonucu ki bunu bir doktorun kitabında örenmesi ve internette faydalarından çok bahsedilmesi sonucu kullandım ve anafilaktik şok geçirdim dilim şişti ve hastanede yattım hastaneden çıktıktan 3-4gün sonra boğazımdaki rahatsızlıklar nedeniyle acile gittim ama rahatsızlığım devam etmesi sonucu bir kbb doktoruna başvurdum ve dilimde ve boğazımda mantar olduğunu söyleyip mahtar ilacı yozdı mikostatin 2 şişe bitirdim. ama sürekli boğaz ağrılarım devam etti. bir ay faranjit oldum, diğer ay laranjit, diğer ay boğaz şişmesi vs. ve bu enfeksiyon hali hala devam etmekte. Bu sürece girmeden önce çok antibiyotik kullanmam gerekmişti ve hasızsızlık, geğirme, az birşey yesem dünyaları yemiş gibi midemde şişlik, yorgunluk, sırt ağrıları yaşıyordum. 3. aşıyı olunca corona için 2 gün sonra yine dilimde mantar oldu ve kbb doktoru mikostatin ve terbisin ilaç yazdı tedbisin mideme çok rahatsızlık verdi. Hemen hastalanıyorum boğazımdaki rahatsızlık geçmedi 5 aydır kandida diyeti yapmaya çalışıyorum ama arada kaçırıyordum. inşAllah bundan sonra daha dikkatli yapmaya çalışacağım inşAllah başarırım ve umut ediyorum faydasını görürüm. payşaşımlarınız için teşekkürler.





  • ve şunuda eklemek istiyorum boğaz enfeksiyonu nedeniyle bu süreçte sürekli antibiyotik kullanmam gerekti ve alerji ilacı ayrıca bu süreçte probiyotikte kullanmaya başladım. antibiyotik kullanmam gerekmeden diyeti yapabilmeyi çok istiyorum inşAllah olur ve fayda sağlar.

  • @userneym Hocam candidanin agir metalden kaynaklandığı söyleniyor.

    Facebook ta agir metal emeramid grubu var , kendiniz birseyler yapmadan oradaki insanların tecrübelerinden faydalanın. Bu işler hassas işler. Mesela ağızda amalgam dolgu varsa filan agir metal atıcı takviyeler zehirliyor.

     Sürekli ishal = Candida Albicans ( Kandida ) (Kepek'de kandidadanmış)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albequerr -- 11 Mart 2022; 10:11:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • diyet yapan var mı?

  • Var hocam isterseniz soru sorabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben gıda zehirlenmesi geçirdim 8 ay önce ağır bir şekilde o gün kandida yayıldı bağırsağa. O gün bu gündür kabızlık vs. bağırsak florasını mafetti. Daha da kötüsü anksiyete, endişe hali ve hormon dengesizlikleri yaptı serotonin dopamin bağırsaklarda oluştuğu için (çoğunluğu) Bu tarz diyet uygulamak zor olduğu için (diyet listesine dahil olan gıdalarda hep katkı maddeli) 7 - 10 günlük su orucu tutmayı planlıyorum kökten çözüm. 3 günlük tuttum ve 8 aydır çektiğim bağırsak sorunları %30 - %40 azaldı. Kaldı %70.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorlar -- 6 Ekim 2022; 23:31:11 >
  • nmtdfn N kullanıcısına yanıt
    Boğazınız ile ilgili son durum nedir? 1 sene geçmiş. Candida ile olan bağlantısından emin misiniz? Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Haziran 2023; 17:16:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.