Şimdi Ara

Sürekli reset atma sorunu ama bu değişik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayar son 1 aydır yaklaşık aynı problemi gösteriyor. Az kurcalayınca tekrar düzeldiği için bir aydır çok dikkate almıyordum ama son zamanlarda sıklığı arttığı için bir bilene sorayım dedim. Öncelikle bu yazdıklarımı aynı sorunlu bilgisayar üzerinden yazıyorum. Yani genelde sorunsuz çalışıyor bilgisayar.


    Öncelikle sistemimi sayayım.


    Msi 970 Gaming Anakart ( 1 yıllık)

    Amd FX 8350 İşlemci ( 1 yıllık)

    Gskill 8x2 DDR3 Ram ( 1 yıllık)

    Msi r9 380 ekran kartı ( 1 yıllık)

    1 tb wd harddisk ( 2 yıllık)

    500 gb seage harddisk ( 8 yıllık)

    240 gb seagete ssd ( 1 yıllık)

    750 watt corsair psu ( 8 yıllık)

    ÖZET:

    Bilgisayar reset atıyor. Bazen reset sonrası açılıyor bazen açılmıyor. Ne yapabiliriz.




    Sorun bilgisayarın kendine ara ara reset atması. Bazen reset atıyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. Bazen reset atıyor ve fanlar ledler her şey çalışıyor ama görüntü olmuyor. Bazen de bozulma ses efektiyle birlikte görüntü donup kalıyor.

    Başta ısınmadan kaynaklı deyip hem gpu hemde cpu'yu stress teste tabi tuttum ikisinde de 75 dereceleri gördüm ama reset atmayla karşılaşmadım. Bilgisayar reset atıp düzelmediği zaman ya biraz bekliyorum tekrar açmak için bazen beklemekte yeterli olmuyor, bazende işlemci güç girişini söküp geri takıyorum ve tadaa bilgisayar açılıyor ( bu da her zaman işlemiyor, bazen bilgisayarın tüm parçalarını komple söküp takmam gerekebiliyor).

    işlemci güç girişi ne alaka hiç bilmiyorum. sorun psu'da olabilir diye düşünüyorum. Psu'nun işlemci güç girişi pinleri kararmış biraz, voltajı yiye yiye yakmış manyaklar kendilerini. biraz kazıyarak bakır görünümünü kazandırdım ama o da çözüm olmadı hala resetler devam ediyor.

    sorun şurda madem o güç girişinden kaynaklı bir problemim var benim neden bu sorun sürekli olmuyor. oyunlarda oluyor genelde. 15 dakika giriyorum oyuna hiç takılmadan sorun olmadan oynuyorum sonra birden reset atıyor kendine. Her zaman 15 dakika sonra resette atmıyor. 5 saat aralıksız oynadığımda oluyor.

    Bazen de bilgisayarı kapatıyorum normal yollardan, kapanıyor yazısını falan görüyorum görüntü gidiyor ama fanlar ve ışıklar çalışmaya devam ediyor. Tüm bu yukardaki sorunlar her zaman olan sorunlar değil hepsi ara ara oluyor.

    Neden bir bilgisayarcıya götürmüyorsun dediğinizi duyar gibiyim. Sorun sürekli olmadığı için bilgisayarcı bunun hiç bir sorunu yok diyebilir. Ya da alakasız yerlerde sorun bulabilir. birde arızalı ürünlerin genel huyudur tamire gidince orda sıkıntı çıkarmazlar.

    Sorunu fark ettiğim zamanlar da anakart üzerinde işlemcinin sağ tarafında bulunan heatsink'in oralarda hafif bir ıslaklık da fark ettim. Sonradan araştırdım ki termal pad sıvısıdır, zararsızdır silin geçin demişler o yüzden çok üstelemedim. (Bunun da sorunla bağlantılı olabilir diye anlatıyorum.)



    bilgisayar 30 dakikadır açık bir kere bile sıkıntı çıkarmadı. Hatta dün torrent için açık bıraktım aralıksız indirme yapmış gece. Ama az sonra oyuna gireceğim yine bir 15 dakika oynatıp reset atacak, belki atmaz.







  • Oyuna girmeye çalışırken reset attı, oynamayı bırak menüyü bile göremedim.



    Reset attı ve hala çalışıyor bilgisayar. Sadece fanlar ve ışıklar değil. Harddisklerden de ses geliyor.

    Sürekli  reset atma sorunu ama bu değişik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smnckli -- 20 Nisan 2018; 20:43:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasanın içi çok pis. Kasada takılı fan da pis. Bu sistemin reset atması normal. :(

    Bütün parçaları söküp, kasa fanlarını ve kasayı yıkamanı öneririm. Kasadaki düğmeleri, ledleri yıkamadan önce sökersin.

    Power supply içindeki fanı da temizleyip, power supply içindeki tozu da saç kurutma makinesiyle temizlemeni öneririm.
  • Hocam kasayı çok daha pis halleriyle kullandım. Fanın üzeri kapandı kirden yine de böyle bir reset atma sorunu olmamıştı. Evet kirli ve temizlenmesi gerekiyor bilgisayarın ama reset atma sorunun kirden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.



    Yine de çok teşekkür ederim ilginiz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bilgisayarcıya götüreyim istiyorum sorun hala güncel arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.