Şimdi Ara

süresiz vekaletname hk:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Bir konu hakkında size danışmak istiyorum. Babamın köyden üzerine düşen tarlaların satışı için vakti zamanında vekalet vermişti uzaktan akraba bir emlakçıya.


    Daha sonra birkaç yıl sonra üzerine farklı bir köyden 7-8 tarla hissesi daha çıkmıştı. Fakat babam, daha sonra bunların taşınmaz listesinden kaybolduğunu söyledi bana.


    Bu durum garibime gitti ve babamın e-devletten vekaletname bilgilerine baktığımda, zamanında notere verdiği vekalet süresizmiş. acaba dedik bu arkadaş vekaletnameyi kullanarak sattımı buraları. babamın köyle işi olmadığı için üzerinde durmadı.



    Benim merak ettiğim ise bu vekaletnamenin yevmiye numarası falan belli. Bunu, vekaletin alındığı notere giderek, başka bir işlem yapılıp yapılmadığı öğrenilebilir mi acaba?




  • İşlemleri noterden öğrenemezsiniz
  • Babanız web tapudan kendisi adına kayıtlı taşınmazlar için pasif sorgusu talebi yaparak üzerinden başkasına geçen tapular var ise ne zaman nasıl geçtiğinin evraklarını isteyebilir. (Bu sorgu tapu müdürlüğü bölge sınırları ile sınırlıdır yani Antalya Aksu dan Kepez pasiflerini göremezsiniz o yüzden tapunun bulunduğunu düşündüğünüz bölge müdürlüklerine başvurun)

    Örnek vermeli işlemler için döner sermaye fln filan bir şeyler ödemeniz gerekecektir. Miktarı istenen evrak sayısına göre değişir. (Sadece pasif sorgusu masraflı değil ama pasiflerin resmi senet örnekleri vs istenirse artıyor olması lazım)

    Ayrıca bir ortaklığın giderilmesi davası veya kamulaştırma davası olup olmadığını uyap vatandaş portalından inceleyin. Bazen vatandaşlar mernis adreslerini güncellemiyor habersiz bir şekilde parseller satılıyor vs...
  • Emlakçının kendisine niye sormuyorsunuz hocam nereye gitti bizim tarlalar diye. Verecek bir cevabı vardır elbette.

  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    Açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim hocam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.