Şimdi Ara

Suriyeli’den aldığım tuhaf mail

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sayın forum üyeleri,

    Hürriyet emlak sitesinde yer alan arsa ilanıma bir mail gelmişti. Son fiyatı ve ödemenin nasıl olacağını sormuştu. Bu sorulara cevap verdikten sonra aynı kişiden bir mail daha geldi. Bu sefer mail çok uzundu. Aşağıda paylaşıyorum.




    Merhaba,

     

    Cevabınız için teşekkürler. Arsanızın hala mevcut olduğunu bilmek beni mutlu ediyor. Şu anda ülkenizde olmasam da sizden arsa satın almakla kesinlikle ilgileniyorum. Bu noktada ülkem Suriye'deyim. Ancak bir an önce ülkenize yerleşmek istiyorum, bu yüzden sizden arsa satın almak ve ülkenizde iş yatırımı yapmak istedim. Bu nedenle, size bir iş teklifim var. Derhal uygulanırsa, planınız için ödememi artıracak ve bana kişisel yardımınız için sizi büyük ölçüde ödüllendirecek.

     

    Rahmetli eşimin vefatından önce Suriyeli bir sanayici ve Şam'daki Suriyeli işadamları meclisi üyesi olduğunu size bildirmek isterim. Ailem, Suriye'de gerçek bir demokratik Hükümet için kararlı desteğimiz nedeniyle Devlet Başkanı Beşir Esad yönetiminin tehdidi altında. Ve ülkemde kocamın ölümüne yol açan mevcut krizlerle birleştiğinde. Militanların sivilleri, kadınları ve çocukları öldürdüğü krizler nedeniyle birçok aile canları pahasına kaçıyor.

     

    Elimde toplam 9,7 MİLYON ABD Doları olduğunu dikkatinize sunmak istiyorum. Bu, rahmetli kocamın bir sanayici ve bir iş adamı olarak hayatı boyunca biriktirdiği paradır. Bu parayı bankaya yatırmak ülkemde çok büyük bir risk olduğu için bir kargo kutusunda sakladım. Çünkü savaş sonucunda her an el konulabilir.

     

    Parayı bir kutuya koydum ve burada, Şam'da, kutuyu muhafaza için Suriye'den çıkarmama yardım edecek bir Kızılhaç personeline danıştım. Bu nedenle, parayı alacak, güvence altına alacak ve yakın bir gelecekte olması gereken gelene kadar koruyacak güvenilir ve güvenilir bir kişiye hevesle ihtiyacım var. Bu fırsatı değerlendirmek zorundayım çünkü; Birine güvenmekten başka çarem yok. Kardeşi olmayan bir yetimim, bu yüzden aile soyumun sona ermesini önlemek için burada hayatımı riske atamam.

     

    Sahip olduğum tek şey üç çocuğum. Huzurlu bir ortamda büyümelerini istediğim için düzgün bir yaşamı hak ediyorlar. Ailemle birlikte ülkenize yerleşeceğim ve paramı ülkenizin yasalarına uygun olarak yatıracağım, tavsiye ve yardımınıza da ihtiyacım var. Birlikte çalışabilir ve ailelerimiz için daha iyi bir gelecek elde edebiliriz.

     

    Tek istediğim, gönderiyi alıcı olarak sizin adınıza kaydettirmeme izin vermeniz ve ülkenize ulaştığında teslim almanız bekleniyor. Bu işlemin %100 yasal ve risksiz olduğu konusunda sizi temin ederim, çünkü sevkıyat kutusunun güvenli bir şekilde tercih ettiğiniz yere sorunsuz bir şekilde teslim edilmesi için gerekli düzenlemeyi yaptım. Bu büyüklükte bir anlaşmayı kaldırabileceğinizi varsayıyorum. Bir haftadan daha kısa bir süre içinde kutu sizin elinizde olacak, tabi acele ederseniz ve ben de en kısa zamanda size katılacağım. Not; Bir birleşik ulus diplomatı söz konusu olduğundan, bu parayı herhangi bir giriş kapısında yetkililer tarafından herhangi bir sorgulama olmaksızın başarılı bir şekilde göndermek için ihtiyati tedbirler aldım.

     

    Yardımınız ve işbirliğiniz için toplam paranın %30'unu (9.700.000 $) size vereceğim, %70'i de kendi payım olacak. Benimle ortak olmayı kabul ediyorsanız, daha fazla ayrıntı için bu e-postama geri yazın.

     

    Veri ayrıntıları bilgilerinizle ilgili olumlu yanıtınızı bekliyorum, ardından size bu işlemle ilgili daha fazla ayrıntı vereceğim. Gerekli bilgiler şunlardır: Tam adınız, tam adresiniz ve telefon numaranız. Kaybedecek lüks zamanımız yok, bu yüzden lütfen talebime mümkün olan en kısa sürede yanıt verin, eğer parayı almayı kabul ettiyseniz.

     

    Saygılarımla,

    Bayan XXX



    Sonuç

    İnternette ufak bir araştırma ile dolandırıcı olduğunu öğrendim. Bu konuyu açmamdaki neden bu ve bunun gibi maillere itibar etmeyiniz…








  • Bu 20yıllık nijeryalı prens spam mailinin suriye versiyonu
  • Nasıl da uzun uzun yazmış
  • Ne oluyor ki bundan? Adımizı adresimizi bilse bize kargo yollasa ne olur?
  • Denenebilecek bir kumar

  • Klasiklesmis Afrika ülkelerinden gelen dolandırıcı tarzda mailler.Hep aynı tarz,kelimelerin yeri değişmiş sadece
  • Şu kadar düzgün Türkçe ile yazamayan insanlar var... Dolandırıcılar bile seviye atlamış  

  • Tamam yolla bakalim dedigin anda, "yanliz su anda parayi kullanmam guvenli deigl islem gerceklesene kadar bana 10 bin dolar yolla zaten milyoner olacan vs" tarzi devami gelecektir.


    Yemeyin kardesim ilerle devam et bir akilli olun, medeni olun LAN !!!

  • dolandırıcının hitabetine hayran kaldım

  • Zengin olmuşsunuz hocam hayırlı olsun, bizi de unutmazsınız umarım 

  • kargo karşı ödemeli gönderiyorlar hocam, dikkat edin.


     kargo bin dolar ödeme istiyor.


    sonrası muhtemelen: ilk kargoyu alnca boş çıkacak. onu denemek için gönderdim, şimdi asıl para geliyor diye 10 bin dolar ödemeli gönderecek, sonra emin olmak istedim deyip 100 bin dolar ödemeli 5 milyon dolar gönderiyorum diyecek.  


    bu yolla amerikada her yıl onbinlerce insandan milyarlarca dolar alıyorlar bu dolandırıcılar.

  • mmorpg questlog'u gibi

  • "%100 yasal ve risksiz" yazısını gördüyseniz o işte sıkıntı vardır.

  • tipik nijeryalı scam(dolandırıclığı)... 

  • inonu88 kullanıcısına yanıt

    konu sahibi arkadaş zaten uyarı amaçlı paylaşmış.


    sert çıkmanıza gerek var mıydı bu kadar?  

  • Ne kadar da düzgün bir Türkçe ile yazmış. Ne kadar da tatlı bir hikaye. Tam bir adult rüya.  

  • Gel gel yapmış.


    "Ben Mançurya Kralıyım. Seni kurtarabilmem için önden 100 BTC'lik bir hesap kullanıcı adı ve şifresi ver, beceremiyorsan beni bir daha rahatsız etme." diye yaz gitsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.