Şimdi Ara

Suriyeliler ‘gitmem’ dedi: ‘Hayatımdan memnunum, dönmek istemiyorum’ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
5.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bir evin geleceğini ev sahibine değil de misafire soran koca yürekli anketçi.
  • Hani savaştan kalmışlardı? Sebep ekonomik demişler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstersen seve seve istersen s. s. gidecejler bak bak bir de vatandaşlık istiyor ko....bunları direk öldüremiyir muyuz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorarsan gitmezler. Peki sormalı mıyız? Recep efendi bize mi sordu bunları buraya alırken?

    https://www.ntv.com.tr/dunya/lubnandaki-390-bin-suriyeli-multeci-ulkesine-dondu,iTc5W7AXaEa6a_8J3j6LGw
    https://www.ntv.com.tr/dunya/lubnandaki-390-bin-suriyeli-multeci-ulkesine-dondu,iTc5W7AXaEa6a_8J3j6LGw
    https://www.dw.com/tr/d%C3%BCnyada-en-%C3%A7ok-m%C3%BClteci-t%C3%BCrkiyede/a-39302017

    Recep senden değil dünya lideri mahalle bakkalı bile olmaz. Koca Türkiye Lübnan kadar olamıyor sayende.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.secim -- 8 Aralık 2019; 15:20:24 >




  • Türkiye bilerek araplaştırılıyor. Türklükten ve Atatürk'ten uzaklaştırmak için bilerek araplık yapılıyor.
  • İzlerseniz neden gitmek istemediklerini veya neden gidemediklerini anlarsınız.
    https://abcfilmizle.com/for-sama-izle/

    Suriyeliler ‘gitmem’ dedi: ‘Hayatımdan memnunum, dönmek istemiyorum’



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusobreak -- 8 Aralık 2019; 17:52:50 >




  • Herşeye referandum seçim diyenler sorgusuz sualsiz bir devlet büyüklüğünde kayıtlı kayıtsız 10 milyon paraziti ülkeye aldı e gider mi bunlar sen giden mi zaten çok ülke sevdalısı olsalar ülkelerinden kaçmazlardı.Bu ülkede demografik olarak çok ama çok acı çekecek ilerde iç çatışmalar olacak taciz tecavüz cinayet doruklara tırmanacak bu surilerin ve göçmen diğer kişilerin olası çocukları büyüyünce nefret edecek bu ülkeden ve bununda etkeni kötü olacak.
  • onlar oy olacak ilerde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tavşan gibi boşuna mı ürüyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e biz gidekmi diyede sorsalardı
  • İşin daha farklı boyutları da var. Adam kaç yıl burada bir düzen oturtmak için uğraşıp duracak. Zor zamanlardan geçecek. Belli bir zaman geçtikten sonra insan bir düzene alışır ve o düzenden çıkmak istemez. Yani diyeceğim o ki, birgün bu adamları çıkartmak istesek bile çıkartamayacağız. Çünkü adam şuanda yaşaadığı yere kendini ait hissetmeye başlayacak. Ben buralara emek harcadım, zaman harcadım diyecek.

    Aynı şeyi kendiniz içinde düşünün. Başka bir ülkeye gidiyorusunuz. 2-3 sene dayanıp bir düzen kuruyorsunuz. Sonra hadi çıkın diyorlar. Büyük tepki koyarsınız.

    akp nin yapmış olduğu en büyük hatalardan bir tanesidir Suriye olayı. Ülkeye çok çok büyük zararlar verdiler vermeye de devam ediyorlar. Bu kafayla işin sonu çok kötü olacak.
  • Açıkçası ben suriyedeki savaşın bombalamaların görüntülerini gördüğümde gerçekten acımıştım eğer ülkemizin imkanı varsa yardım edebiliyorsa etmeli. doğu türkistandaki çin işkencesine de sessiz kalmamamalı. Ama bu suriyeliler sanki savaştan kaçmamış üremeye gelmişler buraya. Hayır bunlara bişey olmuyor olan çocuklara oluyor. Burda insanlar karı koca çalışıyor kendi memleketlerinde yaşıyorlar ona rağmen 1 çocuk yapana kadar 40 kez düşünüyorlar. Güvenli bölge mi artık neresi olursa gitsinler üresinler türesinler naparlarsa yapsınlar.
  • Kim gitmek istiyor diye sormayacaksın, zamanı gelince yavru enik gibi enselerinden yakalayıp atacaksın ülkesine.

    Bir de insan böyle bir durumda nasıl bu dünyaya çocuk getirmeyi düşünür anlamıyorum. 500 bin nedir
  • Sanayi'de esnaf olan veya fabrikada çalışan Suriyelilerin çoğu dönmek istiyor çünkü para kazanıyoruz ama nereye gidiyor bilmiyoruz diyorlar Türkiye cok mu güllük gülistanlık Türk işçi bulamıyor fabrikalar herkes masa başı iş peşinde. ama en yakın zamanda gönderilmeleri dileğiyle
  • Olur efendim başka arzunuz!
  • Bu Suriyeliler boşuna alınmadı. Hiç kimse durduk yere ülkesine 4 milyon mülteci almaz. Bu Türkiye'yi araplaştırma projesi. Hepsi Bop projesi kapsamında alındı. Kürt-Türk çatışması çıkaramadılar. Şimdi Arap-Kürt, Arap-Türk çatışması çıkarmaya çalışıyorlar. BU 4 milyon Suriyeli ileride 14 milyon olur. Doğu illerinde nüfusları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geçer. Ondan sonra Federasyon, özerklik diye Ab ülkeleri dayatmalara başlar. Bundan sonrasını Bop'un eş başkanı düşünsün artık. Zaten başkanlık sistemi ile üniter yapıyı bozdu. Kendisi diyordu Osmanlı'da lazistan vardı, kürdistan vardı diyordu. Akp'ye oy veren milliyetçi Türk vatandaşları bunlara hiç ses çıkarmadı. Duymazdan geldi. Adam göz göre göre ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdi. Şimdi insanlar Erdoğan taraftarları ve Erdoğan muhalifleri diye ikiye bölündü. Bu kutuplaşmayı ayrıştırıcı dili ile Erdoğan kendisi yaptı. Dış güçlerin yapamadığını Erdoğan başardı. Bravo ona.




  • Daha ilk bu mülteci akımı basladigin da söyledim.Ülke içine alınırsa başımıza bela olurlar iç huzur kaçar maddi manevi halk çeker çilesini diye.Ama bazı polyonacilar insanlar savaştan kaçıyor napsın dedi.

    Arkadaş kendi vatanına ihanet edip kaçan adamın benim vatanımda işi ne ? .Gelen suriyeliler hep 20 ile 40 yaş arasıydı 5 milyon insan geldi çok değil şuan 10 da biri ülkesinde kalıp karşı çıkmış olsa sorun şimdiye kadar çözülürdü.Madolyonun bir de oteki tarafı var bizim kültürümüzde yeri olmayan o 5 milyon kişi 10 yıla 10 milyon olacak 500 bin suriyeli çocuk doğdu bizim hastanelerimizde.

    Konular açılıyor gsk borcum var sağlık borcum var diye sen okumak için harç öderken onlar ödemiyor sen sağlık primi öderken onlar ödemiyor.Yetmiyor devlet para harcıyor birde çıkıp çok matah bir şey mis gibi bunu söylüyor.Turkiye tarihinde yapılmış en büyük hatadır suriye olayı üstüne de mülteci almak bu hatayı itopik seviyeye tasimaktir.Daha bu iyi zamanlar siz 10 yıla izleyin biz özel haklar istiyoruz derinlerinde bakalim nasıl çözülecek.Ne demiş atalarımız araptan dost olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.