Şimdi Ara

Sürpriz! Toro Rosso'nun yeni pilotu Daniil Kvyat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İtalyan takımı sürpriz bir açıklamayla 2014 sezonunda Daniel Ricciardo'dan boşalan koltuğa Daniil Kvyat'ın getirildiğini açıkladı.

    Daniel Ricciardo'nun Red bull'a geçişinin kesinleşmesinden bu yana haftalardır süren spekülasyonların konusu hep Red Bull'un hangi genç pilotuna şans vereceği olurken, Rus GP3 serisi ve European Formula 3 serilerinde ön sıralarda yer alan Rus Daniil Kvyat, Toro Rosso'ya gelmesi beklenen favori isim Antonio Felix da Costa'nın yerine Toro Rosso ile yarışma şansını elde etti.

    GP3'te bu sezon etkileyici bir performans ortaya koyan Kvyat, Abu Dhabi'de gerçekleşecek son yarış öncesinde klasmanda ikinci sırada bulunuyor.

    Temmuz ayında Toro Rosso ile Silverstone'da piste çıkan 19 yaşındaki genç pilot, geçen hafta da Red Bull ile düzlük testinde kendisini gösterme fırsatı elde etmişti.

    Red Bull'un motor sporları danışmanı Helmut Marko, Toro Rosso yöneticileri ile birlikte GP3'ün yanı sıra F3'te de bir yarış kazanan ve etkileyici bir performans gösteren Kvyat'ın F1'de neler yapabileceğini göstermek için bir şansı hak ettiğine karar verdiklerini ifade etti.

    Red Bull'un TV kanalı olan Servus TV'ye açıklama yapan Marko, genç Rus pilot için, 'Otomobili ne zaman kullansa, dikkat çekici sonuçlar elde etti.' ifadelerini kullandı.

    "Genç bir yarışçı yetenekli, tutukulu ve yüksek seviyede iş ahlâkına sahip olduğunu kanıtlarsa ona bir şans veririz. Kvyat'ı seçmemizin sebebi de bu oldu."

    Bu karar sonrasında Formula 3.5'te sıkıntılı bir sezonu geride bırakan Antonio Felix da Costa'nın ne yapacağı ise şu an için belirsizliğini sürdürmekte.







  • Kvyat geleceği parlak bir pilot. Sezona kendi adına iyi başladı. Magnussen ile birlikte geleceğin şampiyon adayı olabilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.