Şimdi Ara

Sürücü Kursunu ve Sürüş Eğitmenini Şikayet Edebilir Miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
7.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de ehliyet almak isteyen herkesin yolu zorunlu olarak bir sürücü kursuna düşer. Diyelim ki, bir kursa yazıldınız ve dersleriniz başladı.


    Bir de baktınız ki, kurstaki birtakım durumlar olması gerektiği gibi değil. Örneğin, size 14 saat pratik eğitim dediler ama toplamda belki de 3 saat bile pratik eğitim alamadınız. İki dersin süresi 90 dakika dediler ama iki dersinizin toplam süresi 50 dakika bile değil.


    Size "Sürüş eğitmeninizi seçme hakkınız yok" dendi fakat baktınız ki, kendi tanıdıklarına istedikleri eğitmeni seçme hakkını vermişler. Ya da size verdikleri sürüş eğitmeni derslerde size psikolojik şiddet, yıldırma uyguluyor. Hatta size hakaret etmeye bile kalktı.


    Bu tip durumlarla karşılaşan bir kursiyer neler yapabilir? Sürücü kursunu ve sürüş eğitmenini şikayet edebilir mi?








  • Sürücü kursları Milli eğitim bakanlığına bağlıdır. Bulunduğun yerin Milli eğitim müdürlüğüne şikayet edebilirsin.

  • Hangi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ? İl Milli Eğitim mi, ilçe milli eğitim mi?

  • il ise il milli eğitim, ilçeyse ilçe milli eğitim, büyükşehirse merkez ilçe varsa ilçe milli eğitime şikayet edeceksin.

  • /ValidateCaptcha?returnUrl=https%3a%2f%2fforum.donanimhaber.com%2fehliyette-direksiyon-sinavina-kapsamli-degisiklikler-geliyor--151461189-4


    Burada da detaylı şekilde anlatmıştım ancak burada da satır başları ile bilgi vermek isterim.


    Sürücü kursları ilçe milli eğitimlere bağlı olarak faaliyet gösterir. Bu bağlamda, kayıtlı olduğunuz kurs hangi ilçede ise, yetkili olan ilçe milli eğitim müdürlüğü de o ilçedir.


    Örnek


    Dh sürücü kursu > lokasyon İstanbul Maltepe > Bağlı olduğu ilçe meb> Maltepe ilçe meb


    Sürücü kurslarının işleyişleri, sürücü kurslarının hocaları ile ilgili şikayetlerinizi de yine ilçe meb e yapabilirsiniz. Sürücü kursları hocaları da usta öğretici belgelerini Meb den alırlar. Bu bağlamda onları denetleyen kurum da Meb dir. Yine aynı bağlamda, ilçedeki meb e şikayet edebiliyorsunuz.


    Usta öğretici belgesi olmayan kişiler direksiyon hocası olamazlar. Belgesiz şekilde çalışılması yasaktır.





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Peki, diyelim ki sürüş eğitmeni çok saldırgan, saygısız ve her hatanızı sizi aşağılamak için fırsat olarak kullanıyor. Bu durumda böyle bir sürüş eğitmeninin bizzat adını ve soyadını vererek, şikayet edebilir miyim? Eğer şikayet edebiliyorsam, aynı şekilde sürücü kursunun bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüğüne mi şikayet etmeliyim?


    Ayrıca şöyle bir durum daha var. Sürüş eğitmenini şikayet etmek istiyorum ama bu kişinin saldırganlığı nedeniyle de "Başıma bir iş gelir mi?" diye fena halde tedirgin oluyorum. Bu durumda şikayeti yaparken ismimin saklı kalması talebinde bulunabilir miyim? Yasal olarak böyle bir hakkım var mıdır?

  • passero P kullanıcısına yanıt

    Hiyerarşiye uygun olarak hareket edilmesi gerekir. İlk önce şikayeti kursa yapmalısınız. Kursun müdürüne şikayeti ilettikten sonra kanunen kimlik bilgileri gizli olarak şikayet başvurusu/talebi/dilekçesi oluşturmak mümkündür Cimer üzerinden ilgili ilçe Meb e.


    Tabi bahsettiğiniz şeyler çok spesifik. Elinizde kanıt var mı? Kanıt olmadığı takdirde ciddiye alınacak şeyler değil maalesef. Birçok öğrenci telefonunu cama aparat ile yapıştırıp ders sırasında video çekiyormuş, bunu duydum. Hem kanıt hem de daha sonrasında izlemek için ideal bir fikir. Tabi bir dersin ortalama kırk dakika ila bir saat sürdüğünü düşünürsek uzun bir video.  

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Şikayet konusunda haklısınız. Böyle bir konuda şikayetçi olabilmeniz için, her zaman elinizde sağlam bir kanıt (ses, görüntü kaydı vb) olması çok iyi olur. Aksi takdirde, birçok kurs yönetiminde başınızdan geçen durumu ciddiye almama eğilimi hakim oluyor.

    Ayrıca yazdığınız, ders sırasında telefonu cama sabitleyip, kayıt yapma olayı da gayet mantıklı. Fakat bu durum yaygınlaşırsa, korkarım ki, birçok sürücü kursu bunu engellemeye çalışır.

  • İlk yol kurs yönetimi ile çözüm aramak.


    Çözülmez ise ilçede ilçe milli eğitim müdürlüğüne, ilde il milli eğitim müdürlüğüne gidip doğrudan sürücü kursları ile ilgilenen şube müdürüne ulaşmaya çalışın. Çoğu zaman telefon ile yapacakları sözlü bir uyarı sorunu çözmeye yetiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: passero

    Şikayet konusunda haklısınız. Böyle bir konuda şikayetçi olabilmeniz için, her zaman elinizde sağlam bir kanıt (ses, görüntü kaydı vb) olması çok iyi olur. Aksi takdirde, birçok kurs yönetiminde başınızdan geçen durumu ciddiye almama eğilimi hakim oluyor.

    Ayrıca yazdığınız, ders sırasında telefonu cama sabitleyip, kayıt yapma olayı da gayet mantıklı. Fakat bu durum yaygınlaşırsa, korkarım ki, birçok sürücü kursu bunu engellemeye çalışır.

    Bir şey olmaz daha sonra dinleyeceğim/izleyeceğim tekrar için dendikten sonra. Sürücü Kursunu ve Sürüş Eğitmenini Şikayet Edebilir Miyiz? Tabi sürücü hocası görüntüde çıkmak istemiyorsa zorla onu da çekmeye calısmak olmaz, kamerayı kendine çevirirsin, sesi genel olarak alıyor zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Mayıs 2022; 16:42:43 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.