Şimdi Ara

SUSUP KALDIK!!!!!!!!!!!!!!!!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu forumda sürü psikolojisi hakim.Küçük çocuklar düşünme,algılama ve karar verme aşamasında zorlandıkları için ve işin kolayına kaçmaları sebebiyle konu sahibi arkadaş ertesi ilk kim hangi yönde mesaj attıysa diğerleri öyle devam ediyor ve uzatıyorlar.Arada itiraz edenler olduğu zaman okumaya gerek bile duymamaktalar.

    İşin şekline takılmak belki doğru olur ancak bir sinir ile yazılan mesajı anlamamak için bu kadar gayret gösterebilmeye pes doğrusu.Hayat sadece şamatadan ibaret değil.Bunu öğrendiğinizde belki de çok şeye geç kalacaksınız.Dün okuduğum bir araştırmada deniliyor ki internette fazla vakit geçirenlerin yalan söyleyebilme eğilimleri çok fazla imiş.Bu sohbet odaları olur forum olur.Demek ki bir şeyler alıp götürülüyor sizden.Ha bu şu demek mi kısıtlamacılık.Hayır elbette ancak sorumluluklarınızı bilin ve birey olarak ileriki günlere hazırlanın.

    Neyse bu konuyu başka bir platformda konuşuruz.Şimdi hocamızın konusuna gelirsek ne yazık ki özel sektör ve devlet kadrolarında geçici olarak çalışanların genel problemi bu.Ayrılan öğretmenimiz fedakarlık yapmış diğer arkadaşı için.Bi görev bırakılmaya karar verilirken veya bildirilirken servis köşelerinde olmamalı bu.Çocuklara da üzüldüm şimdi.Dönemin yüzde 75 i bitmiş , sevgi gördükleri öğretmenleri pat ertesi gün yok.Gelen öğretmen telafi edecektir elbette ama yapılanmalar biraz daha ılımlı süreçte değişmeli.Dönem sonu yapılabilirdi.Ama işte hayat acımasız.

    Allah kolaylık versin herkese.




  • önüne geleni öğretmen diye okula alırsan olacağı bu. neymiş sözleşmeli öğretmenmiş. gidin bakın bakalım ne okulu mezunu. bunun gibi 2 yıllık bilgisayar programcılığı bitir git bir okula vekil öğretmenlik yap sonra orda burda kalk ben öğretmenim diğerlerinden farkım ne diye ahkam kes.


    olmamış arkadaş hadi biz görmüyoruz sendemi görmüyorsun o mevki senin üstüne en az 10 beden büyük. senden öğretmen olmaz ancak ve ancak internet cafe işleticisi olur... başkalarına çatmadan önce birazda kendine bak lütfen
  • hoca konuyu fox tvdekı sabah haberlerıne tasıyın o zaman o mudurude def ederler torpıllı arkadasıda

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainATX


    quote:

    Orijinalden alıntı: choicee


    quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainATX


    quote:

    Orijinalden alıntı: sano42

    bugün başımdan geçen bir olayı paylaşmak istedim.ben konyanın bir ilçesinin 1saat uzaklıkdaki bir kasabasında 20 gündür ücretli öğretmenlik yapmaktayım.sanki han gibi uğrak yeri gib ben geleli 20gün oldu 3öğretmen gitti 4öğretmen geldi.servisle gidip geliyoruz.saat3 civarı dersimiz bitti ve serviste müdür ve yardımcının gelmesini bekliyoruz.3sınıf öğretmenini çağırdılar birden.tabi onlarda ücretli ve 6,7kişi ücretli öğretmen var.onlara müdür bey diyoki 'sözleşmeli bir sınıf öğretmeni atandı(ki bu dönemde atamalar yapılmıyor ama nasıl iştir anlamadık) üçünüzden biri gitmesi gerekiyor seçim yapın!!!!!! hocalar servise biniyor ve aralarındaki konuşma:
    .......hocam senin paraya ihtiyacın varmı
    .....................
    peki hocam sanırım en uygun benim ben bırakayım!!!!!!!!!!!!!!

    bu üç hoca da bayan.bayan dememdeki sebebi heryönden anlaya bilirsinizki bu bayan hoca dönem başında beri buokuldaki ordaki çocukların annesi gibi olmuş.gerçekten çocuklar öyle saf temizki orada ayrıbi konu.

    herşey 2dk içinde oldu.peki arkadaşlar biz serviste susup kaldık çıt çıkmadı.siz susmayın.inanın kendimi zor tuttum.

    SUSTUK KALDIK!!!!!!!!!!

    Olaydan bir şey anladıysam ; Arap Olayım. Öğretmen Dediğin Doğru Yazar Aktif Konu Hızlı Okunsun. Doğru düzgün anlatsan ?


    Ben de birşey anlamadım, Kim kime ne dedi ne oldu? Galiba biri öğretmenliği bıraktı.
    Bu yazıyı yazan öğretmenliği bıraktıysa, korkacak birşey yok.






  • Kendi branşıyla alakası olmamasına rağmen sözleşmeli öğretmen adı altında yapılan anlaşmayla atanan öğretmenlerin , öğrencilere ne kadar faydalı olabileceğide meçhul. Gözümle gördüğüm örneklerden yola çıkarak bu yorumu yapıyorum. 4 Yıl Moda - Tasarım bölümü okuyan bir yakınımız kendi alanında iş bulamayınca sözleşmeli öğretmenliğe başvurdu ve ataması çıktı. Gittiği okulda Din derslerine girmeye başladı. Şimdi bakıyorsunuz Moda Tasarımı ve Din dersi ne kadar alakasız iki kol değil mi ? ama bu branşın kadro verilmediği için açıkta kalan ve kadro bekleyen o kadar çok öğretmen adayı var ki ..

    Bu bence eğitim sistemimizin kanayan yaralarından biridir , her yıl şu kadar öğretmen açığı var diye sızlanılırken ihtiyacın çok çok daha altında kadroya alım yapılmakta. Ve geldiğimiz noktada şuan belli..


    Biraz konunun dışına çıktım ama bunuda belirtmek istedim kesinlikle konuyu açan kişiye bir kastım yoktur , belki de kendisinin eğitim aldığı alan bu yöndedir fakat yazdığım sıkıntılardan dolayı sözleşmeli öğretmenlik yapmaktadır.

    Konuyu biraz dağıttım ama demek istediğim şu ki yazdıklarımın harfiyen olduğu bir ülkede sizin yaşadığınız olayada şaşırılmaması gerektiğini düşünüyorum ve sözlerimi o klasik sözle bitiriyorum..


    BURASI TÜRKİYE !


    İyi Forumlar..




  • Bence O okula yeni gelen öğretmen başka bir yerden memleketine tayini çıkan öğretmendir. yani ilk görev yeri orası olan öğretmen değildir. Ki kadrolu hoca tayin olursa yerindeki sözleşmeli veya ücretliye yol görünür mukavelelerindeki o maddeleri göze alarak işe başlıyorlar sonra huzursuz oluyorlar var mi böyle iş.. hocamız karanlıkta kalan yerleri söylerse daha güzel olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fake Hunter

    önüne geleni öğretmen diye okula alırsan olacağı bu. neymiş sözleşmeli öğretmenmiş. gidin bakın bakalım ne okulu mezunu. bunun gibi 2 yıllık bilgisayar programcılığı bitir git bir okula vekil öğretmenlik yap sonra orda burda kalk ben öğretmenim diğerlerinden farkım ne diye ahkam kes.


    olmamış arkadaş hadi biz görmüyoruz sendemi görmüyorsun o mevki senin üstüne en az 10 beden büyük. senden öğretmen olmaz ancak ve ancak internet cafe işleticisi olur... başkalarına çatmadan önce birazda kendine bak lütfen


    benimle okudun heralde.bilmediğin şeyi konuşmayacaksın arkadaşım.BİLGİSAYAR BİLİMLERİ MÜHENDİSLİĞİ.her insanın hayalleri başkadır.özel şirketler maddi olarak tatmin edici paralar vermekte ama herkezin bir hayali vardır.ama yeter bukadar bu öğretmenlerin haline gördükten sonra by kpss illetini gördükten sonra bir haftada soğudum.düşünün fen bilgisi öğretmeni kpss ye giriyor ve ona göre değerlendiriliyor.fen bilgisi ile ilgili 1tane soru gösterin kpss de.ücretli olayını çıkartan devlet sözleşmeli veya kadrolu almaya korktuğu için bunu yaptı.maddi konulardan dolayı tabiki.benim anlatmak istediğim ücretli ücretsiz,bu insanların halidir.elinde her tenefüs kpss kitabıyla gezen bir öğretmen.nedir bu insanları çektiği.benim hevesim kaçtı ama onlar mecbur.
    ayrıca olayın karanlık aydınlık bir yanıda yok kardeşim.yıllarca okumuş insanı bu duruma getirmek ayıptır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sano42
    quote:

    Orijinalden alıntı: Bulenttt324

    Ben de Eğitim Fakültesi mezunuyum ve geçtiğimiz dönemin sonuna doğru ücretli öğretmenlik görevimden ayrılmak durumunda kaldım, sözleşmeli öğretmenin atanmasıyla birlikte. O zamandan bu yana da işsizim, ne yapalım KPSS'ye çalışıyorum şimdi aynı duruma tekrar düşmeyeyim diye.

    Bu arada, öğretmen arkadaşım demişsin ki, benim öğretmenliğim okuldan çıktıktan sonra biter. Yok öyle bir şey, olmamalı da! İleride kadrolu olursan, tüm komşuların bile sana hocam diye seslenecek, dolayısıyla senin öyle diğer meslekler gibi eve geldikten sonra o mesleği üzerinden atma şansın yok. Öğretmensen her şeyinle dikkat etmelisin kendine, davranışlarına, konuşmana, yazmana...

    tabiki haklısın benimde öyle düşündüğümü tahmin edebilirsin.o cevabım o insanlıktan nasibini almamış saygısızadır.yazı rahatsız edicidir orada söyleyecek birşey yok.fakat okuduktan sonra akla gelmesi gereken şeyler yerine eylence çıkartmaya çalışanları gördün.bu yazdığım yazıda ben öğretmenliği haketmeyeceğim bidurum göremiyorum ve bu değildirki öğretmen olduğum için herzaman düzğün yazmak zorundayım,insan bu duygular içerisinde pek de yazıyı düşünemiyor açıkcası.öğretmen davranışıyla ,kendi karakteriyle kendini belli eder.kusura bakmasınlar ama bu denli saygısızlığada öğretmen olarak cevap veremem.nasıl davranırsan öyle karşılık alırsın.bu böyledir.

    Sen kendine her söylenen kötü sözü saygısızlık olarak nitelendirirsen işin zor gercekten.. ‘Eleştiri‘ kelimesinin anlamını bi öğren önce. Saygısızlığı kendin yapıyosun ama farkında degilsin... Eminim konuşmanda yazın gibidir, sen öğrencilerine nasıl ders anlatacaksın o öğrenciler senin anlattığını nasıl anlayacaklar çok merak ediyorum. Gerçekten yazık... Bizim üni‘deki hocalar öyle bi ders anlatıyoki sanki profesör, sen daha kelimeleri bile düzgün yazamıyosunki nasıl anlatım yapacaksın? Valla acıdım senin öğrencilerine..

    Bide herkese çatıyosun, böyle hoca olmaz. Biraz ılımlı olman gerek. Senide yakında çıkarırlar işten eğer bu tavırlarını gerçek hayattada yapıyosan.




  • sano42 daha doğru düzgün cümle kuramıyorsun nasıl öğretmen oldun anlayamadım
    İnşallah eğlence amaçlı açılmış bir konudur eğer gerçekse vay senin öğrencilerine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özkan

    Kendi branşıyla alakası olmamasına rağmen sözleşmeli öğretmen adı altında yapılan anlaşmayla atanan öğretmenlerin , öğrencilere ne kadar faydalı olabileceğide meçhul. Gözümle gördüğüm örneklerden yola çıkarak bu yorumu yapıyorum. 4 Yıl Moda - Tasarım bölümü okuyan bir yakınımız kendi alanında iş bulamayınca sözleşmeli öğretmenliğe başvurdu ve ataması çıktı. Gittiği okulda Din derslerine girmeye başladı. Şimdi bakıyorsunuz Moda Tasarımı ve Din dersi ne kadar alakasız iki kol değil mi ? ama bu branşın kadro verilmediği için açıkta kalan ve kadro bekleyen o kadar çok öğretmen adayı var ki ..

    Bu bence eğitim sistemimizin kanayan yaralarından biridir , her yıl şu kadar öğretmen açığı var diye sızlanılırken ihtiyacın çok çok daha altında kadroya alım yapılmakta. Ve geldiğimiz noktada şuan belli..


    Biraz konunun dışına çıktım ama bunuda belirtmek istedim kesinlikle konuyu açan kişiye bir kastım yoktur , belki de kendisinin eğitim aldığı alan bu yöndedir fakat yazdığım sıkıntılardan dolayı sözleşmeli öğretmenlik yapmaktadır.

    Konuyu biraz dağıttım ama demek istediğim şu ki yazdıklarımın harfiyen olduğu bir ülkede sizin yaşadığınız olayada şaşırılmaması gerektiğini düşünüyorum ve sözlerimi o klasik sözle bitiriyorum..


    BURASI TÜRKİYE !


    İyi Forumlar..



    Öncelikle sözleşmeli öğretmen ve ücretli, vekil öğretmen arasında ki farkı bilip öyle yorum yapın... Yaptığınız yorum tamamen yanlış sözleşmeli öğretmen 4 yıllık eğitim fakültesi bitirip kpss puanı ile bakanlık tarafından atanan öğretmendir, ücretli ve vekil öğretmen ise ataması yapılmayan 4 veya 2 yıl üniversite de bir bölüm bitirmiş ve yeri geldiğinde lise bitirmiş kişilerin mem'in kendi insiyatifine bırakılarak seçilmiş öğretmenlerdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyberKiss


    quote:

    Orijinalden alıntı: AC DC

    Yazıda anlaşılmayacak birşey yok.



    valla neyini anlamadılar ne kadar ... var bu forumda
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.