Şimdi Ara

Süt içmemizi gerektiren nedenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kaynak adres;http://bilgi-kutusu.com/sut-icmemizi-gerektiren-nedenler/

    Protein kaynağı diyince ilk aklımıza gelen besin ürünlerinden biriside süttür,her yaşta olan bireyin mutlaka tüketmesi gereken bir besin ürünüdür ve bireyin yaşına göre faydaları bulunmaktadır.Ayrıca ömrümüz boyunca her gün en az bir bardak süt içmeyi unutmuyoruz sağlıklı bir hayat için ve "azı yarar çoğu zarar sözünü" aklımızın bir köşesine yazıyoruz.

     Süt içmemizi gerektiren nedenler

    Bağışıklık sistemini güçlendirmesi; tükettiğimiz besinlerden en iyi şekilde verim alabilmemiz için bağışıklık sistemimizin sağlıklı olması gerekir ve süt,bağışıklık sistemin deki hücre ve dokuların yenilenmesi ve gelişmesinde önemli rol oynar ve bunun sonucunda zararlı bakterilere karşı kalkan görevi görür.Ek olarak bağırsak kanserlerinin çoğalmasına da engel olmaktadır.
    Diş sağlığına faydası; sütün içerisinde bulunan fosfor ve kalsiyum dişimizin sararmasını engellemektedir ve diş dokusundaki hücrelerin gelişmesinde ve yenilenmesinde önemli bir rolü olmaktadır buda dişimizin dinç kalmasını ve hemen sararmaktan korumaktadır.
    Gereksiz yağlanmayı azaltması; özellikle karın bölgesinde olan fazlalık yağlarımızdan hemen hemen hepimiz şikayetçiyiz ve süt içmenin bir faydası da karın bölgesinde fazlalık gereksiz yağlardan kurtulmamızı sağlamaktadır ve diyet yapan kişiler için oldukça iyi bir etkendir.
    Beyin performansını koruması; herkesin bilmesi gereken bir bilgidir ki ve atalarımızın söylediği sözlerden biridir ki "sağlam vücut sağlam kafada bulunur" son derece doğru bir atasözüdür vücudumuzun sistem zincirinin en şekilde verimli çalışmasını sağlamak için beyin sağlığımızı korumamız gereklidir ve sütün içinde içerdiği yüksek oranda ki protein sayesinde beyin sağlığının korunmasında önemli rol oynamaktadır.Ayrıca süt hafızamıza,daha iyi odaklanmaya ve konsantre olmamızı sağlar.
    Cildin dinç kalmasını sağlaması; sütün bu özelliği bayanlar için oldukça ilgi çekici olacaktır.Süt içerisinde bulunan, antioksidan nitelikli çinko ve A vitamini sayesinde cildin dinç kalmasını ve cildin nem oranının verimli düzende tutulmasını sağlamaktadır.Hani derisi süt beyazı gibi hiç kırışmamış diye bir tabir vardır yaşlılar için söylenen bu aslında sütün faydaların dan birisinin yansımasıdır.

    Süt içinde zengin orandan D vitamini içerdiği için küçük yaşta ki çocukların mutlaka içmesi gerekir kemik sağlığı açısından ve gelişmesinde katkı sağlamak için.
     Süt içmemizi gerektiren nedenler







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.