Şimdi Ara

Süveyş Kanalı'nda gemi kazası: Elektronik sevkiyatları sıkıntıya girebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Süveyş Kanalı'nda gemi kazası: Elektronik sevkiyatları sıkıntıya girebilir



    Son dönemde yaşanan yonga sıkıntısı teknoloji dünyasının gündemine TSMC firmasını ve dolayısıyla Tayvan’ı oturtmuş durumda. Yonga dökümü konusunda dünya lideri olan Tayvan’ın şöhreti sadece bununla sınırlı değil.



    Devasa sevkiyatlar



    Yonga dökümü konusunda son yıllarda önemli yatırımlar yaparak dev haline gelen Tayvan’ın bilgisayar dünyasında çok önemli markaları mevcut. Asus, MSI, Gigabyte, Acer, Palit dediğimiz zaman zaten elektronik pazarının önemli bir bölümünü kast etmiş oluyoruz.



    Ayrıca Bkz.App Store platformu Avrupa’da istihdama önemli katkı yapıyor



    Oyuncu ekipmanları, anakart, ekran kartı, monitör, kasa, dizüstü, akıllı telefon gibi pek çok kategoride Tayvan’dan Avrupa’ya ve ABD’ye çok büyük sevkiyatlar yapılıyor. Evergreen ise ülkenin en büyük sevkiyat zincirine sahip ve elektronik sevkiyatlarının büyük bölümünü üstlenmiş durumda.



    Kısa süre önce bu sevkiyat rotasında önemli bir rolü olan Süveyş Kanalı’nda bir gemi kazası yaşandığı rapor edildi. Beklenmedik bir fırtına ile yan dönerek karaya oturan Evergreen zincirine ait 400 metre uzunluğundaki sevkiyat gemisi, arkasında kalan tüm sevkiyatları da engelledi.



    Kaza yerinden gelen bilgiler kanalda büyük bir yığılma olduğunu haber veriyor. Hali hazırda gemi tekrar rotasına oturtuldu ve trafik kontrolü sağlanmaya çalışılıyor. Şimdilik hangi elektronik ürünler gecikme yaşayacak bilinmiyor ancak son dönemde yapılan işlemci ve ekran kartları lansmanları ile ilgili olduğu açık.




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/280100/container-ship-meets-with-an-accident-clogging-the-suez-canal







  • Yongacılara bahane çıktı :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ram fiyatlarına bahane çıktı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Palit in o grubun içinde ne işi var😳😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sürekli bi yerlerden bahene fiyat artırmak için herşeyi her yolu deniyorlar

  • Hava kargo ile de gelebilir? Çipçiler için bahane olmaya görsün, çirkeflik.

    Zamlayın fiyatlarınızı 100%, siz de rahatlayın biz de rahatlayalım kardeşim :)

  • eğer hava ile gelirse ödeyeceğin tutarlar iki üç katına çıkar. Hava aşırı maliyetlidir.

  • Allah Allah kanal istanbul cular gelmemiş daha konuya

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Nakliyatta en pahalı ulaşım türü hava taşımacılığıdır, deniz taşımacılığında ortalama bir yük gemisi 200.000 ton yük taşırken bugün en büyük kargo uçağı max 200 ton taşır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gemi kanala girmeden önce penis çizmiş rotasıyla. sonra kanala girip ortasında karaya oturmuş.
    yavaş hızda kontrollü şekilde kanalı geçen geminin öyle yan dönmesine sebebiyet verebilecek bir şey yok. çapa takılı kalsa ancak öyle hareket yapar ki kanala kadar gayet düzgün ilerleyip bir anda yan dönüp oturuyor.
    bu olay sonunda birilerinden fena kan alınacak belli.

  • Ya vallahi imdat artık! Yeter ulan!

  • Güç geçmiyor ki rüzgar esti zam gelecek haberi gelmesin :)

  • Rasputin13 kullanıcısına yanıt
    Dünya ticaretinin %10`unun üzerinden geçtiği bir kanal. Bu tarz basit oyunlar Dünya ticaretinde gerçekleşmez. Bir yorum yapmışsınız ama teknik bilgi ve yeterlilikten uzak sokak ağzı ile alakasız bir yorum. Bu konuda yeterliliğiniz yetkinliğiniz ne acaba çok merak ettim.

  • Penis çizip kanalı tıkayan geminin bilgi ve yeterliliği neyse benim de o.

    Basit oyun dediğiniz şey daha önce krizlere patlak vermiş, rakiplerinin alternatifi için canla başla plan yaptığı bir kanal.

    Ruslara sorsan yıllardır buz kırıyorlar ticaret Süveyş yerine doğudan uzayıp kendi rotalarından gerçekleşsin diye. Araplar öbür yandan kendi kanallarını açmayı düşünüyor tamamen Süveyş'i baltalamak için. İsrail zaten vaktinde kanalı kapamış krizin baş aktörü.

    Dünya ticaretinin %10'unun böyle salakça bir şeyle aksayabileceğini tüm dünyaya gösterip rakipler tarafından alternatif üretme fikri çok mu ütopik geldi size? Kaldı ki üstte çalışmalardan zaten bahsettim.

    Laf sokayım derken kendiniz komik duruma düşüyorsunuz...

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Konu dışı uzmanı dingil. Burası teknoloji forumu, nefret forumu değil. Al voltanı git.

  • Autopilot kullanıcısına yanıt
    Evet Dünya ticaretinin %12'i geçiyor ve yıllık 6-7 milyar dolar kar bırakıyor. Gemi Evergreen'in gemisi. Dünya'da kimse bu firmanın gemilerini ne durdurabilir ne de arayabilir. Ta ki ABD-ÇİN arasında yapılan Alaska Görüşmesi sonrasındaki sonuca kadar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RockConn kullanıcısına yanıt
    Bu tarz şirketlerin gemilerini, bizim doğu akdenizde gemimizi durdurdukları gibi durduramaz, yaptırım kolay kolay uygulayamazlar. Deniz ticaret hukuku ve uluslarası hukuka aykırı keyfi aramaların yaptırımlarına denizci milletlerin karşılığı keskin olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rasputin13 kullanıcısına yanıt
    Beyefendi o geminin yeterliliği ney size aktarayım isterseniz, kendisi konteyner endüstrisinde mother ship tabiri ile sınıflandırılan bir konteynır gemisi. En az 3 adet güverte zabiti 1 adet kaptanı 1 adet başmühendisi ve 3 adet mühendisi 10-15 arası da tayfa sınıfı personel var. Hidrolik, pnömatik veya olası bir dümen arızası gemilerde zaman zaman yaşanan problemler. Kanal seyirlerinde ve boğaz seyirlerinde bu tarz olayların yaşanması olası. Kimse keyfinden süveyş kanalını tıkamaz, tıkayamaz. Bu tarz durumlardaki arızalar ciddi şekilde incelenir. Hiçbir şirket bu olayın sonuçlarının doğuracağı hukuki ve mali yaptırımların sonuçlarına katlanmak istemez. Denizcilik endüstrisi boğazda geçen gemileri izleyerek çay içmeye benzemez. Pandemi sebebiyle personel değişiminin zor yapıldığı bir dönemde kimse böyle şeyler yaşayarak sıkıntıya düşmekte istemez. Herkesin her işi bildiğini idda ettiği bir ortamda sizde kendinizce denizci olmuşsunuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Autopilot kullanıcısına yanıt
    arkadaş nickinden ve fotoğrafından da anlaşılacağı üzere troll, boşu boşuna nefes tüketmeyin hocam

  • Adamlar sosyete premsesleri gibi..Her şeyden etkileniyorlar nasıl bir sektörse? Plüton'un yüzey ısısı 1 derece düşmüş diye haber çıksa sektör "aaauuvvv bu bizi kötü etkilyecek" diye zam yapacaklar.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.