Şimdi Ara

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>> (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.580
Cevap
62
Favori
397.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben de 2006 suzuki swift aldım (4X4) fakat araba 2. vitesten 1'e neredeyse durmak üzereyken geçiyor, e haliyle şehir içi trafikte yavaşladıktan sonra devam ederken sıkıntı oluyor. Alırken servis yetkilisi test sürüşü yapıp bir sıkıntı yok demişti. Farklı markaarabalarda bu şekilde geçiş hissetmedim. Swift kullanıcılardan bu konuyla ilgili cevap bekliyorum. Olmazsa bi kontrol ettiricem.
  • siyahbalik hocam; aynı durum bende de söz konusu, bunun bir sorun olduğunu sanmıyorum, model ve versiyon da aynı seninkiyle. Bana da hiç bu konuda sorun olduğu söylenmedi.
  • #desx teşekkür edrim cevabın için. E o zaman "durmak yok, yola devam"
  • Benim 90 modelde öyle durmadıktan sonra geçmiyor.Suzukilerin genel özelliği olmalı galiba.
  • siyahbalik hocam; zaten Swift'le hiç bir zaman "durmak yok, yola devam"

    sanliturk hocamın da dediği gibi şanzımanın Suzuki'lerde özelliği olabilir.
  • Ya arkadaşlar bu suzukilere ne tüp taktıralım birisi akıl versin ya :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyahbalik

    Arkadaşlar ben de 2006 suzuki swift aldım (4X4) fakat araba 2. vitesten 1'e neredeyse durmak üzereyken geçiyor, e haliyle şehir içi trafikte yavaşladıktan sonra devam ederken sıkıntı oluyor. Alırken servis yetkilisi test sürüşü yapıp bir sıkıntı yok demişti. Farklı markaarabalarda bu şekilde geçiş hissetmedim. Swift kullanıcılardan bu konuyla ilgili cevap bekliyorum. Olmazsa bi kontrol ettiricem.


    1. vitese durmaya çok yakın hızlarda geçmeniz gerekir, daha yüksek hızlarda 2. viteste hafif gaz/debriyaj şeklinde devam edebilirsiniz.


    Önümüzdeki hafta servise gitmeyi düşünüyorum. Yakınlarda Suzuki'sini periyodik bakıma götüren olduysa ne kadar tuttuğunu öğrenebilir miyim? Bir de kendi yağımızı götürebiliyor muyuz ve servis sırasında aracın yakınında olma şansımız var mı? Seviyorum izlemeyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quad_65 -- 14 Mart 2010; 15:47:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: quad_65

    Önümüzdeki hafta servise gitmeyi düşünüyorum. Yakınlarda Suzuki'sini periyodik bakıma götüren olduysa ne kadar tuttuğunu öğrenebilir miyim? Bir de kendi yağımızı götürebiliyor muyuz ve servis sırasında aracın yakınında olma şansımız var mı? Seviyorum izlemeyi.


    Kendi yağınız ve aracın yakınında durma gibi mevzular servisten servise değişiyor mesela bizim yetkili servis zaten bir tane ve bizim aile dostumuz oldular artık o yüzden ben de sevdiğim için duruyorum hatta sürekli soru soruyorum Onlar da sağolsunlar bıkmadan cevap veriyorlar. Tam emin değilim ancak 150-200 TL civarı tuttu sanıyorum periyodik bakım.




  • Selam Arkadaşlar.. Suzuki SX 4 GPS Bluetooth iPod için DVD
     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>


    Fit modelleri 2007-2008-2009

    7.0-inç-çizgi araba, GPS, Bluetooth, TV DVD player ve AM / FM
    Dokunmatik ekran panel Çift DIN
    Dahili GPS,
    Dahili Bluetooth
    Dahili TV tuner
    IPod arayüzü hazir
    DVD, DVD ile uyumlu-R, DVD-RW, DVD + R, DVD + RW, CD-R, CD-RW, CD-DA, MP3, WMA, HDCD, SVCD, MPGE, JPEG
    SES S / N: 85Dba
    ACT UYMAK: 95dB
    Frekans Araligi: 20Hz-20kHz
    Dijital Ses Örnek: 24bit

    ESP:
    DVD 2-3S
    CD-DA 10S
    MP3 100S
    WMA 200S

    Akilli direksiyon kontrolü
    USB portu ve SD kart yuvasi
    Otopark dikiz
    Otomatik olarak kapanir TFT Otopark
    El freni kontrolü
    Elektronik Anti-Shock koruma
    Tam fonksiyonlu uzaktan kumanda
    PAL, NTSC, ve SECAM sistemleri
    Mükemmel uyumluluk
    2 * AV çikisi, aux ses ve video girisleri
    RCA ses çikisi
    Güç: 12V DC


    Avantaji: GPS magazalarina Ana frekans: 400MHZ
    Ana çip model numarasi: SAMSUNG S3C2440A-40
    Bellek: 64MB
    Magaza alani: 64MB (4GB) dis olabilir
    Navigasyon yazilimlari magaza: SD kart
    Isletim Sistemi: WINCE5.0 CORE, 3B harita okuyabilirsiniz
    Destek ses tipi: MP3/PCM/WMA
    Destek video türü: ASF / AVI / WMV / DIVX
    Video kodunu çözme fonksiyonu: QVGA> 25 kare / S
    Yazilim derleme tipi: ARMV4I
    video çikis tipi: CVBS / Y / C / YPbPr, RGB analog
    Çözünürlük: 320 * 240/400 * 234/480 * 234/VGA direnç select () ile
    Ses çikisi: Stereo CD kalitesinde
    Ses gücü: Stereo 0.25W/CHANEL

    Ayrıntılar İçin http://www.baser.org/?mod=product&cat_id=4,60&product_id=145




  • bu tür gps cihazları falan çok hoş, ama dışardan da çok cazip göründüğünden korkuma taktıramıyorum arabaya...
  • Arkadaşlar bana 90model swift bagaj amortisörü lazım Ankara'da tanesine 35 lira dediler daha uygun bi yer biliyor musunuz?
  • Merhaba, Suzuki Swift 1.5 AT hakkında daha önce başka başlık altında yazdıklarımı , "Suzuki Club"'ı takip edenler için bilgi olması vesilesiyle hepsini buraya aktarıyorum.


    04-02-2008 "98 polo At aracımı satıp swift 1.5 AT almak üzereyim, renk baktırıyorum. Test ettiğim araç 1.3 4x4 tü. gerçekten oldukça seri geldi 1.3 için. Sürüş zevki olan bir araç kesinlikle. 1.5 olanı canavar gibidir diye düşünüyorum. Potenza lastikleri bu forumda hep en sert gürültülü lastikler olduğunu söylüyorlar, bu lastiklere rağmen ben yol, daha doğrusu asfalt gürültüsü almadım hiç hem de dişli asfalt olmasına rağmen. yanlardan rüzgar sesi gelebiliyor. ama şu anki aracıma göre 3-4 kat daha konforlu olduğunu söyleyebilirim. 15 inç 60 yanak lastikler ile birlikte amortisörler gayet konforlu geldi bana.
    Kapıların örtülüşü , kasanın tokluğu bu fiyatta ve bu klasta bir araç için oldukça iyi.

    İnşallah polom kadar dayanıklı ve sorunsuz olur, ilk defa suzuki sahibi olacağım, almaya değer diye düşünüyorum,
    umarım mahçup etmez.... "


    " 07-02-2008 Aracı bugün itibariyle aldım, yumuşak karakaterli bir sürüşü var gaza fazla basmadıkça. ilk 1500km geçene kadar 3500 4000 devri geçemeyi düşünmüyorum. Vites geçişleri seri anlaşılmıyor. 3000 dd ye kadar motor sesi pek duyulmadığı için erken değiştiriyor zannettim vitesleri . Bu arada test aracı sanki daha az yol sesi alıyordu, müşterilerin gözünü boyamak için izolasyon filan yapmıyorlardır inşallah:)
    Şimdilik çok memnunum , yaşadıkça göreceğim nası bir araba olduğunu...... "

    "15-02-2008 kullanım kılavuzunu kurcaladım biraz, gerçek servis süresi 15.000 km ingilizce basılı olanda böyle. Türkiye şartları diye bizde 10.000 yapmışlar. bujiler 100.000 de , otomatik yağı 165000 de değişiyor. oldukça uzun ömürlü mekaniğe sahip anlaşılan.

    Kullandıkça daha da güzel gidiyor, yol tutuş harika, kırmızı ışıkta kalkışta basınca gaza herkes geride kalıyor, 98 polom da öyleydi ama bu daha da hızlı ve güçlü... "

    "14-03-2008 Eveet. ilk tüketim değerlerim şöyle: 97 V-power ile dolu depo ile %80 şehir içi %20 yarı şehir dışı 100 km de 8.44lt yatkı. henüz 700 lerde km. bence iyi bir tüketim. Kullanıdıkça daha da düşeceğine göre. Tabii Samsun 'da İstanbul gibi bir trafik yok , bunu belirtmek lazım. ! Bu değerler 1.5 AT için!

    ikinci depoyu da shellin yeni 95'i ile doldurdum. bakalım ne olacak?

    Swiftleriniz de kaç oktan benzin kullanıyorsunuz? Tüketime bir etkisi var mı merak ediyorum. Kılavuzda 95 ve üstü diyor. ) 97 v-power ile üst devirlerde daha rahat olacağını tahmin ediyorum ama merak ettiğim tüketimde bir değişiklik olur mu?

    Bu konuda swfitle tecrübeleri olan var mı? Yazarsa sevinirim.... "

    "26-03-2008 İkinci depoda yeni shell 95 kullandım, % 80 şehir içi %20 yarı şehir dışı 7.33 lt / 100km yaktı. (1.5 AT) ilk depom da 8.44 lt yakmıştı. Motorun rodajı , parçaların alışmasının da etkisi vardır mutlaka.

    1200 km yi aştığı için biraz devri zorlayayım dedim. 4000dd den sonra inanılmaz oluyor 5500dd e kadar çok hızlı bir şekilde çıkıyor. O sakin sessiz motor bambaşka bir karaktere bürünüyor. 6500 e kadar da yolu var ibrenin.
    Küçük yapı ve 1080 kilo olması sayesinde olsa gerek müthiş bir ivmelenme var. Performansına bayıldım ben , sınıfına göre çok iyi bence. tüketim filan kafaya takmadan basacam gaza arada sırada. "

    "14-01-2009 Ben 1.5 AT yi almadan önce test aracı olarak 1.3 4x4 kullanmıştım. Öceki arabam da otomatik Poloydu. 1.3 4x4 test sürüşü çok tatmin etmişti beni 1.3 motora göre oldukça akıcı seri bir arabaydı. Gözüm kapalı 1.5 AT yi aldım ve çok memnun kaldım.

    Otomatik veya düz vites tercih farkı... ben kesinlikle otomatik vites tercih ediyorum kullananlar bilir ve anlar ancak... bazıları öcü gibi bakıyor maalesef otomatik vitese.

    1.5 motor ise bariz daha güçlü ve bunu hissettiriyor. Yeri geldiğinde uçuruyor. Tepkisizlik diye birşey yok gaza kökleyince vites düşürüyor. Manuel olarak ta 3-2 veya 1 e çekebilirsiniz .

    Fiyat olarak 1.3 tercih edilecekse aslında 4x4 ün pek bir önemi yok gibi. Neticede ralli yapmayacaksınız. Bu alçaklıkta bir arabayla araziye de çıkmayacağınıza göre..... Swiftin yol tutuş hakimiyeti ve yola oturuşu takdire şayan. İki çeker de inanılmaz yol tutuyor. Bir tek yandan sert rüzgarda etkilenebiliyor

    Fakat 1.3 de kırpılmış oluyor. jantlar vs... Yine tercih meselesi.

    Yakıt için daha önce de bu başlığa yazmıştım. İlk depoda 8.5lt gibi idi. Sonra şehir içinde 100km de ben 7.5lt den fazla yakmadım. Yazın şehir içi yarı şehir dışı kullanımda 6 lt yaktım. Bence bu performansa ve konfora değer bir tüketim.

    Valla benim kanım ısındı bu Suzukiye bütün modelleri de gayet şık estetiğe sahip. (piyasada ki bir çok model tipsiz ya da kişiliksiz geliyor nedense) Motorları ve teknik yapı da şahane.

    Bir tek boyası biraz narin gibi..."

    19-03-2010. Evet bu güne kadar bagaj kapağının rahat kapanması için yağlatmam dışında hiç bir sorunla karşılaşmadım. Servis ücreti olarak 240 TL nin üzerinde ücret ödemedim. Yakıt tüketimi 7.5 Litreyi aşmadı 100 km'de. Otomatik için oldukça iyi . Fiyatını sonuna kadar hak eden bir otomobildi. Di li geçmiş kullanıyorum çünkü benim aldığım zamanda kendi sınıfına ve donanımına göre çok hesaplıydı. Şimdi bakıyorum biraz uçmuş gibi fiyatlar.






  • BKAYNAR ARKADSIM BENDE 2008 4X2 SWIFT KULLANICISIYIM SUZUKI HAKKINDA BILGILER VERMISSIN SUNU EKLEMEYI DUSUNUYORUM BIR KONUDA COK HAKLISN BOYASI COK NARIN IKINCIISI ISE SUZUKI DIGER SINIFLARA GORE DONANI GAYET IYI DOGRU SOYLUYORSUN TABI BUNLA BERABER BUDA FIYATINI DIGERLERINE GORE MAKUL TUTUYOR ODA DOGRU BENCE POLAYLA SUZUKI KARSILASTIRMAN YANLIS OLMUS OKONUDA HEM FIKIR DEGILIM MAALESEF BEN BIR SWIFT KULLANICIS OLARAK SUNU SOYLEMELIYIMKI EKSI TARFALARI MAALESEFKI COK AGIR BASIYOR DIYECEKSIN OZMAN ALMASAYDIN HANI SEN IKINCI BIRSEY SOYLEDIN DEDIM YA DONANIMI SINIFINA GORE BU OZELLIKLERI O DONEMDE BU FIYATA ALMAK IMKANSIZDI VE BIRDE 1.3 MOTOR DAHA AZ YAKIT OLMASI BENI CEZBETTI GELELIM EKSILERINE;
    1-BAGAJI COK KUCUK
    2-BOYASI COK NARIN
    3- PIYASASI COK ZAYIF UZUN SURE KULLANILMAYACAKSA IKINCI ELI ÖLÜ ÇOK ZARAR
    4-İSTANBUL İÇİN KONUSUYORUM KOCA SEHIRDE 5 TANE SERVISI VAR 3 ANADOLU YAKASI 2 AVRUPA YAKASI GERISINI DUSUN
    BUNLAR UMARIM YETERLIDIR DIYE DUSUNUYORUM


    OZETLE SUZUKIYI BENCE BIR POLO ILE AYNI TUTMAN YANLIS DIYE DUSNUYORUM TAMAM OZELLIKLERINE GORE USTUN AMA NE KADAR EKMEK O KAADAR KOFTE SAYGILAR




  • Bugün aracımı 1. sene bakımına götürdüm. Özdoğan'a gittik. İyi ilgilendiler sağolsunlar.

    1 sene sonu değerlendirmesi: (1.3 4x2 MT)

    İstanbul şehiriçi yakıt tüketimi: Kışın 7, yazın 6.5 lt/100km. (yazın klima açık)
    Şehirdışı: 5.5 lt/100km (klima açıkken)

    Hızlanma: Ani hızlanma istiyorsanız 3000 devirin üstünü kullanın.
    Yokuşlar: 90'la sabit çıkabilmek için 4. viteste çıkın. 90 ile 5. vites girerseniz yokuş ortasında vites düşmeniz gerekir, o zaman da geç kalırsanız araç bayılır.

    Debriyaj: Kavramayı hissetmek zor. Ayak alışınca problem olmuyor.
    Gaz Pedalı: Bazen hızlı bastığınızda aniden devir yükselebiliyor. Birazcık daha ağır olsaydı pedal daha iyi olurdu diyorum.
    Frenler: Temkinli kullandığımdan hiç ABS devreye girmedi, pedal dozlaması iyi, fren gücü iyi.
    Motor: Rölantide araç içinden çalıştığını duyamıyorsunuz. Güç/yakıt tüketimi oranı bence harika.

    Tasarım: Bence en güzel B sınıfı araçlardan biri. (Çok tarafsız oldu değil mi )

    Şahsen araçtan çok memnunum. Hem şehir içinde hem uzun yolda üzmedi beni. Boyasının narinliği konusunda demir2008'e katılıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quad_65 -- 20 Mart 2010; 15:36:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: quad_65


    Tasarım: Bence en güzel B sınıfı araçlardan biri. (Çok tarafsız oldu değil mi )





    Bence gayet de tarafsız, çirkin olan hiç bir yeri yok ki, Maaşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desx -- 20 Mart 2010; 19:07:56 >
  • arkadaşlar öncelikle merhaba

    2007 model swift 4*4 aldım herseyi cok güzel aracı cok begendim severek biniyorum tum yazdıklarınızı okudum ama benim aracın yakıt tuketimi sizlere gore bayabi fazla geldi ekranda gosterilen deger 12.6 12.7 arası değişiyor sehir içi yada dehir dısı farketmeksizin 150 tl 95 oktan benzinle 600 km anca yapabildim ve aracı asla devirli kullanmadım kafamı cok kurcalamaya basladı acaba bendemi bir sorun war yoksa arabadamı onceki sahibi aracın klavuzunu kaybetmiş suzikiye attıgım mailden hemen sonra cvp geldi ve gondericeklerini soylediler ve ertesi gun hemen belirtiğim adrese gelmiş bayabi memnun ettiler yani ama yakıt tuketimini gosteren gostergeyle ilgili pek bi bilgi bulamadım su yakıt konusundada sizdeki değerleri bi gorebilsem ozaman arabamı dahada fazla sevicem




  • işin aslı ben hiç tam olarak ölçmedim. ama o gösterge anlık olduğundan kullanıma göre 2 lt ile 14-16 lt arası değişip duruyor.asıl senin ölçüm yapman lazım. 150 lt 600 km bana normal geldi...
  • 150 tl ile 600 km gittiğimde kendi hesabıma gore 0.25 krş gibi bir rakam çıkıyor ortaa aslında bundan düşügü olmasınıda pek beklemiyorum ama bu gösterge kafamı karıstı araç vitesteyken ayagımı gazdan cekince 30 lt gibi bi yakıt gözüküyordaha aracımın bakımlarınıda yaptırmadım sadece merak ettiğim sizdede böylemi oluyor birde motor yağı olarak hangi markayı tercih ediyorsunuz?
  • bende arabayı yeni aldım aslında (2006 4X4), yani daha motor yağı tercih edemedim :) kitapçığında hangi değerlerde yağ kullanman gerektiği yazıyordu, onları not ettim sırası gelince uygun birşey alırım (ya da tavsiyelere göre sizin gibi alırım)

    Göstergede ise araç viteste ve gaza basmazken 2.0 lt yazıyor bende, daha aşağıda inmedi hiç. seninkinde bir problem olabilir... Diğer swift kullanıcılarının da değerlerine bir bakalım...
  • Merhaba, bende de 4x4 - 2007 swift var. Bakıma gideceğim ama motor yağı konusunda bende bir size danışmak istedim. Pistonlara yapışan kaliteli motor yağlarından bahsediyorlar, bilgisi markası bilen var mı bizim araçlar için ?

    Birde yakıt göstergesi garip sayılar gösteriyorsa önce bi kere yanındaki tuşa basın. Anlık tüketim yerine son 100km deki ortalamayı göstermesi daha sağlıklı oluyor.

    Servis için nerede ne kadar ücretler ödüyorsunuz?, ben gökçenler'e gidiyorum. Yine oraya gideceğim sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.