Şimdi Ara

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>> (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.580
Cevap
62
Favori
397.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Suzukiciler hadi hepberaber...

    http://www.suzukifanclub.com
  • vitara 1.6 kullanan arkadaşlara birkaç sorum olacak.
    aracın uzun yol konforu nasıl yani bu araç ile uzun yola çıkılır mı?
    1.6 motor zorlu arazi koşullarında yeterli olur mu
    2003 modelini alacağım ama 2001 den sonra 2. el vitara çok az nedeni nedir alanlar mennun satmıyor mu yoksa 2003 model vitaralar rağbet görmedi mi
    parçası zor bulunuyor ve pahalı diyorlar doğru mu
    2003 model için 18500 lira uygun mu
    araçtan mennun musunuz
    max hızı kaç

    şimdiden tşk. ederim
  • hocam bende 2008 yada 2009 model ikinci el GV 1.6 3 kapı alma düşüncesindeyim, ama herşeyden önce merak ettiğim şey; sıfır alanlar neden 20-30.000 km dolmadan satmaya çalışıyorlar, yakıt mı problem? parçası mı pahalı? iki kapılı olması mı problem? anlamadım gitti, araç çok güzel, baya bi inceledim ama hala sürüncemedeyim, bi yardım lütfen :-)
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Diğer markalara bakıyorum herkes yoğun bir muhabbet içinde. Bizim markada hareket yok nedendir. Diğer markaları kıskanmaya başladım.
  • selam arkadaşlar bende bugün aranıza katıldım 2008 model 1.5 at 15000km de bir araç aldım esime aracın kullanımı ve performansı beni sasırttı araç gerçekten çok hosuma gitti resminide koyuyorum

    vitesteki L konumu ne işe yarıyor unu anlıyamadım



     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>
  • Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanız dileğiyle çok iyi bir tercih. Swiftlerin 1.5 otomatik olanları kalkışları ve ara hızlanmaları gayet seridir araçlardır. Fren ve yol tutuşuda beton gibidir. Bu sınıfta zaten 1.5-1.6 hacimli motor kullananan mini araçta hemen hemen olmadığı için swiftler her zaman bir adım öne çıkıyor. 4X4 lerde sadece arkadaki 4x4 çekiş kontrol kutusu araca kötü görüntü veriyor. Yeni jenerasyonlarda bunu düzelteceklerini zannediyorum. Otomatik vites ile ilgili aşağıdaki gibi bir bilgi vermek kafanızdaki soru işaretleri açısından daha doğru olur.

    Otomatik Şanzumanla İlgili Bilgiler
    Vites hangi konumda olursa olsun, aracı durdurduğunuzda frene basınız ve ayağınızı gaz pedalından çekiniz. Vitesi değiştirdiğinizde vitesin yeni konumunu mutlaka gösterge paneli üzerindeki vites konum göstergesinden kontrol ediniz.


    1 : Bazı modellerde bulunmayabilir
    2 : L
    D4 : O/D (Gösterge panelindeki O/D ışığı yanmıyorken)
    P veya N konumunda araç marş basar.
    PARK KONUMU (P)

    Park konumu, şanzumanı mekanik olarak kilitlediği için, aracınızı, freni kullanarak tamamen durdurduğunuz zaman bu konumu kullanınız. Motoru durdururken yada çalıştırırken de park konumunu kullanınız. (Vites P veya N konumunda olmadan bazı yeni modellerde kontak anahtarı çıkmaz)
    GERİ VİTES KONUMU (R)

    Şanzumanı geri vitese takmadan önce freni kullanarak aracınızı tamamen durdurunuz.
    BOŞ KONUM (N)

    Boş konumunu motor kendiliğinden durduğunda aracı yeniden çalıştırmak için yada kısa bir süre rölantide çalıştırmak gerektiğinde kullanınız.
    SÜRÜŞ (D4)

    Normal sürüş için bu konumu kullanınız
    SÜRÜŞ (D3)

    Bu konum şanzumanın ilk üç dişliyi kullanmasını sağlar, çabuk hızlanma ve rampa inerken motor freni sağlamak için kullanılır. D3-D4 konumu olmayan araçlar, vites D konumunda iken Over Drive devreye sokulduğunda D3 konumuna gelir. Over Drive devrede değilken vites D4 konumuna gelir.
    İKİNCİ (2) (L)

    Bu konum şanzumanın 2.viteste kilitlenmesini sağlar, böylece rampa inerken daha fazla motor freni sağlar. Bu konumu kaygan yüzeyde yada karda kalkış yaparken kullanınız, patinajı önlemeye yardımcı olur.
    BİRİNCİ (1)

    Bu konum şanzumanı birinci viteste kilitleyerek dik bir rampadan inerken daha fazla motor freni yapmanızı sağlar.




  • taforadeon vermis oldugun bilgiler için çok tesekkür ederim beni gayet net bir sekilde ve cok güzel bir anlatımla aydınlattın tekrar tesekkürler.
  • merhaba arkadaslar bende yeni bir suziki 4x2 aldım cokmemnunum yanlız kafama takılan bir soru var aracı yokuş asagıya kullanırken vites 4 veya 5de ayagım gazda degıl yada vites bosta iken anlık yakıt tuketımı gostergesınde 30lt/h gosterıyor bıldıgım kadarıyla bır cok aracda 0lt/h yada 0,2lt/h gosterır ornek olarakda babamda opel astrada bu degerler gosterıyor bende neden 30lt/h gosterıyor servıse sordum dogru duzgun cevaplayamadı sorumun cevabını verecek arkadasa sımdıden tesekkur ederım
  • suzukici arkadaşlar neredesiniz? çok sevdiğiniz arabalarınızdan ayrılamıyor musunuz? sorumun cevabını verirseniz suzuki seven birini sevindirirsiniz cevabınızı beklicem arkadaşlar
  • Ahmet 1111 biliderim yeni aracını kazası belasız iyi günlerde sevdiklerinle kullanman dileğiyle dedikten sonra yaşadığın problemle ilgili;
    1-) Bilgi ekranı manuel vitesli araçta vites boştayken ve araç seyir halindeyken yakıt tüketim değerini sıfır gösterir(Bizzat biliyorum )
    2-)Vitesteykende gaz pedalından ayağını çektiğin an anlık tüketim yine anlık olarak 0 lt gösterir diye biliyorum. Bende bizzatta öyle oluyor.

    Yokuş aşağıya yüksek vites ve düşük devirle gitmen böyle bir olayı yaşamana etkendir diye düşünüyorum. Bilgi ekranının kesinlikle bozuk veya problemli olduğunu zannetmiyorum.

    Saygılar,
  • bendede 4x2 var bende de aynı durum gosterge devır saatı 3 hıc gecmedıgım halde hep 30 lt 25 lt gosterıyor bence gostergeler dogru bılgı vermıyor
  • merhabalar suzukı fan club e yeni katıldım adım burak suzukı mersa da çalışıyorum. daha önceki yazılarınızı inceledim ve bazen sormak istedikleriniz oluyor bende elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. araç fiyatları ve servislerde yardımcı olabileceğime inanıyorum. görüşmek üzere

    sezar burak şentürk

     <<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>
  • ahmet bey anlık yakıt tüketimi 0.2 veya 0.5 oranında olması gerekir ama bunun için aracın viteste ve ayanızın gaz pedalında olmaması gerekir. diğer taraftan aracı yokuş aşağı boş viteste kulanırsanız bu sefer rolenti sevyesi verecektir buda 0.2 veya 0.5 oranı olmayacak daha yüksek bir veri olacaktır. sizin aracınızda 30lt veya 25 lt yazdığına göre beyindeki yazılımda bir hata olma olasılığı var diyeceğim servise götürüp aracınızı bilgisayara bağlatıktan sonra bir test ürüşü yattırın ve tekrar bilgisayara bağlandığında araç ayrı bilgisayarın ayrı verileri olursa yazılımı değiştirilmesi gerekecektir.

    yardımcı olabildiysem sevinirim
  • Swift'in yakıt tüketim birimini değiştirmediyseniz lt/100 km değil, 100km/lt değeri görüyorsunuz demektir. 25 veya 30 km/lt görmeniz demek 1/30 lt/km 'ye eşittir. Yani 0.3 lt/km eder.

    Başka yere yazdığımı yazıyı buraya da yazayım, göstergenin birimini değiştirmek isterseniz şöyle yapmalısınız:

    Anahtarı takıp, mode tuşuna basılı tutarken kontağı bir birim çeviriyoruz, yakıt birimi yanıp sönmeye başlıyor. Mode tuşuna kısa kısa basarak istediğimiz birimi seçiyoruz. Uzun basarak sabit hale getiriyoruz.

    Umarım işinizi görür.
  • arkadaslar verdiğiniz bilgiler için tesşekkür ediyorum mersa burak bey sizinle bu konuda yüz yüze görüşmüştük araştıracağınızı söylemiştiniz sanırım araştırmıssınız size telefonla dönemedim sanırım quad_65 arkadaşımızın dediği gibi birimi değiştirmemiştim birimi değiştirip denicem gelişmeleri buraya yazıcam quad_65 verdiğn bilgi için teşekkür ediyorum.
  • quad_65 söylediğin gibi birimi değiştirdim sonuç iyi görmek istediğim gibi anlık olarak kaç litre yaktığımı gösteriyor ilgin için teşekkür ederim
  • Rica ederim, iyi sürüşler.
  • merhaba arkadaslar
    bir sorum olacak cevaplıyacak arkadaslara sımdıden tesekkur ederım :D
    swift 4x2 2009 model araçlarda eps var mı yok mu? varsa gösterge panelınde ısıgın yerı bıle yok
    yok dıyorsanız http://www.yeniswift.com/index.asp?menu=gostergepaneli (gösterge panaline tıklayın)burdakı ne oluyor ve buradakıhttp://www.yeniswift.com/index.asp?menu=direksiyon (yüksek hızda giderken yazan yere tıklayın) burada belırtılene gore var ama gostergesı nerede
    bana bu konuda bılgı verırsenız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1111 -- 22 Mayıs 2009; 20:01:26 >




  • @ahmet1111

    EPS var. yani hıza duyarlı direksiyon.

    ESP ; Elektronik stabilite. Virajlarda falan savrulmaları önleyen sistem. Bu sistem yok.

    Zaten ESP'li araçlarda sistemi devre dışı bırakmak için bir buton bulunur.
  • volkev teşekkür ederim
    peki eps varsa eps ye ait bır lamba olması gerekmıyor mu? lamba varda ben mı farketmedım acaba?
    bir lamba var ama "direksiyon yanında !" işareti var bu ışık mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.