Şimdi Ara

Suzuki GSX-R 125

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar GSX-R 125 almayı düşünüyorum. Bütçem yeterli hatta üstüne de çıkabilirim yaşım yeterli ehliyetim var. Görüntüsünü çok beğendim sağlam motosiklet olduğundan da herkes bahsetmiş.


    Merak ettiğim modifikasyon konusu bu işin tutkunu değilim ve hiç bilmiyorum ama 125'liğin egzoz hariç tamamen 1000R versiyonuna benzemesini istiyorum. GSX 1000R'ın ön amortisörü daha alçak gibi gözüküyor gidon da alçak dolasıyla bu işlem nasıl yapılır daha doğrusu motosikleti nasıl basarız özellikle ön taraf ne gibi aksilikler çıkabilir.


    Sakin kullanıcıyım 100'ü pek geçmem bile akrobatik hareketler yapmam ama motosikletin gerçek anlamda 1000R versiyonuna benzemesini istiyorum hız tutkunu olmadığım için gerçek manada 1000'lik bir motor kullanmayı uzun vadede bile düşünmüyorum sadece merak ettiğim bir konu.



    Bu modifikasyonları bu motosiklette yapanlar var mı? Sonuçları neler bilenler aydınlatsın teşekkür ediyorum.








  • Benzetemezsin. Farkın yalnızca amortisör olduğunu düşünmüşsün ancak o konuda çok fazla parametre var. Lastik ebatları, hacim, grenaj, oturuş pozisyonu, depo...


    Ayrıca motosikletin özellikle önünü yere yakınlaştırmak, senin tabirinle "basmak" oldukça tehlikeli. Motosiklette progressive fren yaptığınızda (ki olması gereken doğru ön frenleme şekli budur) önce amortisör sıkışır, ön lastiğin üzerindeki kuvvetin arttırılması sağlanarak motosiklet durmuş olur. Amortisörün kısaltılması durumunda kompresyon seviyesi oldukça azalacağından, ön tekerin kitlenmesi tehlikeli sonuçlar doğurabileceği gibi, abs'nin devreye girmesiyle fren mesafesi uzar.


    Motosiklet gibi fizik kurallarının insan hayatıyla pek çok noktadan doğrudan ilişkisinden mütevellit, pek çok konuda motoru stok halinde bırakmak en doğru ve güvenli seçenektir.


    Keyifli sürüşler.





  • Selami Şahin 1.6 ie kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim yorum için hocam. Peki güçlü versiyonunun orijinal parçalarını kullanarak modifikasyon yapılabilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scientistofcomputer -- 21 Ağustos 2023; 4:8:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.