Şimdi Ara

Suzuki, 'Suzuki'den Garantim ON’da' programı ile 10 yıl garanti sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Suzuki, 'Suzuki'den Garantim ON’da' programı ile 10 yıl garanti sunuyor
    Doğan Trend Otomotiv tarafından ülkemizde temsil edilen Suzuki, yetkili satıcıları tarafından 2016 model ve üzeri bireysel nihai müşterilere ait Suzuki markalı araçlara yönelik, “Suzuki’den Garantim ON’da” adıyla yeni bir garanti sistemini devreye aldı.



    “Suzuki’den Garantim ON’da” programı dahilindeki müşteriler, araçlarını, aşınma, yıpranma, kazalar veya diğer dış etkenler haricinde oluşabilecek durumlar nedeniyle meydana gelebilecek mekanik, elektrik ve elektronik arızalara karşı, Suzuki Yetkili Servisleri tarafından arızalanan parçaların onarım veya değişimini ücretsiz onarım hizmeti ile koruma altına alabiliyorlar.



     



    0 km olarak satılan Suzuki araçların 3 yıllık temel üretici garantisi süresinin bitiminden itibaren, 10 yaş veya 180.000 km’ye kadar olan Suzuki otomobiller, periyodik bakım için yetkili servislere geldikleri sürece, “Suzuki’den Garantim ON’da” programından ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar.



    Ayrıca Bkz.Yeni Nissan Pathfinder konsepti tanıtıldı: Çin pazarı için yedi kişilik SUV



    Aracın ilk sahibi olma şartı aranmıyor



    Her periyodik bakımdan sonra 1 yıl veya 15.000 km daha, garanti kapsamına dahil oluyor. Program kapsamında ayrıca aracın ilk sahibi olma şartı da aranmıyor. Bu sayede periyodik bakımlarını Suzuki Yetkili Servisleri’nde yaptıranlar, Suzuki onarım güvencesindeki araçlarının 2. el değerlerini korumalarına ek olarak, üretici garantisi biten araçlarını daha güvenle ve memnuniyetle kullanabilecekler. Program kapsamında ayrıca, yılda bir kez ücretsiz olarak yol yardım hizmeti de veriliyor.









  • Suzuki'nin koskoca Başkent Ankara'da bir servisi var bildiğim, o da grossmarketin yanında, dar bir sokakta mahalle bakkalı gibi bir yer.


    Bir insan Türkiye'de neden bu markayı satın alır, 2024 yılında bir insan neden turbosuz araç alır, gerçekten enteresan.



    2024 yılında sattıkları aracın reklamında şunu kullanmışlar;


    Çok fonksiyonlu ekran








     

  • Her arızaya kullanıcı hatası demezler umarım.

  • Bu sistemden faydalanabilmek için önce aracınızı yetkili bir serviste periyodik bakıma sokup 1000 liraya zorla polen filtresi değiştirmeniz gerekiyor (yoksa garanti dışı kalıyormuş polen filtresi değişmezse). Bir de 500 lira katı atık bedeli vereceksiniz yetkili servise. Ondan sonra her sene bu işlemler devam edecek. Aklı yatan gidip kaydolsun.

  • Bende 2018 baleno var ve ilk bakımından beri Trabzon Suzuki servisine yaptırdım. Sanırım bu koşullara uyduğum için garantim devam edecek zira 1 yıl önce garantim bitti.

  • Toyota'nın başlattığı bir sistem, araç sahipleri için çok iyi bir fırsat. Tüm parçaları karşılamıyor ama elektrik tesisatı, motor, şanzıman vs gibi ana parçaları kapsıyor. Bugün bir klima kompresörü 25 bin TL'den aşağı değil, direksiyon kutusu yine aynı paralar 10 yıl içinde tek bir defa bu türden bir parça bozulsa ve garantiden değiştirseniz zaten servis parasını fazlası ile çıkarmış oluyorsunuz.

  • Vw için konuşursak servis ücretleri standart periyodik bakım için için 5.5-7.5 bin arasında. Karter tapa contasıda değişiyormuş fiyat ondan.

    Bugünün parası ile düşünsek 10 senede ortalama bir müşteri 10 kere periyodik bakım yapsa 100 bin bayılır.

    Düşününce 10 sene içinde garantiden 1-2 parça değişecek olsa o verilen ekstra ücretleri karşılamış oluyor olur. Ancak türkiyede çoğu markada kronik sorunlar bile garantiye girmiyor nedense.

    Yani misal eski aracımda olan bir Toyota için konuşursak servis dpf parçasını benim bozduğumu iddia etti. Otomatik vites aracı yanlış kullanmışım. Hep şehiriçinde kullanmışım vs vs.

    1- satarken kimse dizel araba şehiriçi kullanılmaz demiyor.
    2- araç arıza verdiğinde 100 bindeydi ve muhtemelen modelinde en çok şehirdışı kullanılan araçlardan biridir. Devirli kullanma deseniz zaten 120 ile gidince 2500 devir çeviriyor. Şanzıman oranı kısa. Hatta araç kendini otobandan sonra korumaya aldı. O bile uzun yolda denk geldi. İki arıza kaydı oluştu kısa sürede 2 farklı şehirde. Ama servis bakışlarımdan anlamış şehiriçi kullanılan bir araç olduğunu. Hani araca başka kaputun mayın tarlası gibi olduğunu göreceklerde ondan benim tipim diyorum.

    Demem o ki türkiyede bazı şeyler kağıt üzerinde güzel kalıyor. Umarım Suzuki sahipleri farklı deneyimler yaşar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Suzuki geçen ay bakım için 5bin tl istiyordu. 0w16 ya da 0w20 yağ konulması gereken araca 5w30 yağ koyuyordu o söğüşe rağmen. Verdikleri garanti de bakım da onların olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 2021 model Suzuki Swift aracımız var. 7 ay önce almıştık. 15.500 km de idi, şu anda da 20 bin km. de, ancak yağ ikaz lambası yandı. Yağı kontrol ettiğimde iyi gozukuydu.Araç geçen sene Temmuz ayında bakımı yapılmış, yani yıllık bakımı geldi.

    Acaba sadece 4500 km yol yapılan bir aracı bakıma sokmalimiyim? Sonuçta 1 yıl oldu. Yada sadece yağını mı değiştirmeli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drrhakan D kullanıcısına yanıt
    Yılı dolduğu için yanmış bazı yerlerde 18 ay beklenilir yazıyor ama sizi yormicaksa eğer bakıma sokun tabiki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim, aslında bir şey olmadığını düşünüyorum ama yaptıracağınız herhalde. Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu garanti programının kapsamını bilen var mı? Benim aracının kapı fitili erimişti geçen yaz. 3 yıllık garantinin bitmesinden 15 g0n sonra servise gidip gösterebilmiştim. Servis genel merkeze sordu durumu. Bu parça garantiye girse de garanti süresi 15 gün önce bittiği için garanti kapsamından karşılanamazmış cevabını bana ilettiler. İşin saçma kısmı ise şu: Benim aracımın +1 yıl uzatılmış garantisi var. Buna gelen cevap da şöyle: 3 yıllık garanti kapsamında olan bu parça uzatılmış garanti kapsamına girmemektedir. Bu cevabı alınca bana şikâyet var sitesinin yolları göründü. Derdimi siteye anlattıktan sonra arandım. O parçanın garantiye girmediği tekrar söylendi ama durumun tekrar değerlendirileceği iletildi. 2 gün sonra da parçanın iyi niyet[/b garantisi kapsamında değişiminin kabul edildiği iletildi. Şimdi kapı fitilini kapsamayan uzatılmış garanti bir yanda dururken 10 yıl garantiye nasıl güveneceğiz?
    Bu arada kapı fitilini değiştirmeye giderken aracımda daha büyük bir sorun meydana geldi. Radar, ESP vs bir sürü arıza ışığı yandı. Servis bunun garantiye girip girmeyeceğini bilmiyor. Çözümü bilmiyor. 1 aydır haber bekliyorum. ABS beyninden olabilir deniyor. Bu da elektronik bir parça ve kullanıcının bozma ihtimâli olmayan bu parça garantiye girmeyecekse bence bomboş bir uygulamaya imza atmış olacak Suzuki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • açıkçası tavsiye etmiyorum.
    her sene gitmek zorundasın yetkili servise. servis ücreti özel servisin 3 katı. yaptıkları yağ polen filtreleri değiştirme. başka bir sorun olsa altından çıkılmaz. verdiği garantide elektrik yada elektronik hatalar dahil değil. bakımı geldi. gittiniz yetkili servise. bakımı yapıldı, o sene garantili oluyor. diğer sene için garantili değil. diğer sene için sanraki bakımı yaptırmanız gerekli. ve çok yüksek ücret alıyorlar.
    tamamen para odaklı bir garanti sistemi. bakım yaptıkça garanti veriyor. problem varsa o problemin ücretini ödersin. problem hallolur. sonra garantili olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiye etmiyorum çok iddialı bir kelime olmuş bu işlem kasko gibidir. Nasıl ki kaskoyu yaptırmak tercih meselesi, servise bakıma gitmekte aynı mantık. Üstüne bir de garanti hediye ediliyor ki her sene gitme zorunluğu da yok. Bir sene atlamış olsan bile tekrar bakım yaptırınca sisteme dahil oluyorsun. Normalde garanti şartlarını ihlaldir bu, eğer baştan 10 yıl diyelim uzatılmış garanti para ile satın almış olsan her sene 1 km bile atlamadan bakıma gitmen lazımdı.


    Ayrıca üç katı fiyat farkı da öyle çıkmaz bu işlerin içinde olan birisi olarak söyleyeyim, ben o kadar fark çıkan bakım yapılmış aracı eğer kullandığı ürünleri bildiğim bir ustada bakım yapılmamış ise kendime bile almam. 2000 TL'ye de bakım yaparsın kağıttan bozma filtreler var fiyatlarını söylesem bu kadar mı çok kar ediyor dersin. Adı X marka Y marka olması da çok önemli değil, X markasının A fabrikasında ürettirdiği filtre ile B fabrikasında ürettirdiği arasında bile fark var. Yan sanayi apayrı bir dünyadır. Orada her türden, her fiyattan ürün bulunur bunlarında bir mantığı var ama burada anlatmak uzun sürer.


    Kısacası sıradan bir kullanıcı için Suzuki bir de bu sistemi ilk sunan Toyota ile birlikte müşteri için oldukça faydalı bir garanti sistemi yapmış durumda. 10 yılı geçtim diğer üreticilerin çoğu 5 yıl garanti bile vermiyor. Sonuçta sanayi ile başa çıkmak bizim için bile zor ki sıradan bir kullanıcının çoğu için sanayiye gitmek, iş yaptırmak kolay değildir. Servise evet fazla para veriliyor bir miktar ama en azından bir karşılık sunmuşlar, bu da iyi birşey. Tercih etmek ise kişisel bir durum.


    Sen eder misin dersin, kendim çok çok daha ucuza yapabileceğim halde ederdim. Dediğim gibi işcilik vs yok zaten kendimiz bakım yapıyoruz sonuçta fakat bozulan birçok parçanın artık tamiri yok veya çok pahalı. Açıkçası kendim bile artık arıza ile uğraşmak istemiyorum dediğim gibi sanayi de bu işleri yaptırmak o kadar da basit değil artık.


    @9metal_99





  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    hocam size bir şey danışacaktım senin pm kapalıymış kaldı öyle. neyse sağlık olsun Suzuki, 'Suzuki'den Garantim ON’da' programı ile 10 yıl garanti sunuyor 

  • Suzuki, 'Suzuki'den Garantim ON’da' programı ile 10 yıl garanti sunuyor

    fiyat konusunda resmen soyuyorlar ve dediğimin arkasındayım. 3 yetkili servis aradım ve fiyatlar hemen hemen aynı. özel serviside aradım 1/3 'ünü söyledi. önceki aracımda suzukiydi. önceki ustama sordum.
    işin ilginci yaptığı yada kayda değer bir tamir yada bakım yok. eğer bir sorun oldaydı yerinden çıkarıp takmaya bu fiyatı istiyorsa soruna ne ister tahmin edemiyorum. yağ değişimi ve filtre değiştirme fiyatı ekte. dediğim gibi faturada kayda değer bir iş yok. değiştirme sadece. bu değişimler bu fiyatı kesinlikle haketmiyor.

    not: önceki aracım suzukiydi. yaklaşık 7-8 sene kullandım. Araç beni bakım haricinde sanayiye götürmediği için sattığımda sonraki araç tercihim yine suzuki oldu. ilk aldığımda belki 2-3 sene yetkiliye götürdüm. o zamanlarda yüksek fiyattı. yinede dedik satarken en azından faydası olur , bakımlar yetkilide yapıldı diye. ama hiç faydasını görmedim. boşuna o kadar para verdildi. iyi bir özel servisde gayet işini iyi yapıyor. sonraki aldığım aracıda ilk bakımı geldi. yetkiliye götürelim dedik. sonuç ortada. aldığı ücret yaptığı işi hak etmiyor.

    garanti kapsamında motor, şanzıman ve ... (hatırlamıyorum). bunu kapsıyor. diğer şeyleri kapsamıyor. elektrik, klima, multimedya, pencerenin otomatiği bozuldu, kapı açılmıyor, ..... dahil değil (bana söylenen bu, düşünen detayları yazılanlardan çok birebir konuşarak alsın). bakımını yapıyor sonra garantisini veriyor. bakımı yapıp sorun yok bir sene sorun çıkarmaz garanti verebiliriz gibi bir şey.

    ayrıca bakımın aksatılmması gerekiyor. yani bir sene yapim sonraki sene yapmim sonrakinde yaparım diye bişey yok. yukarda arkadaşın yazdığı gibi değil.

    tavsiye etmiyorum kısacası. tercih meselesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9metal_99 -- 14 Nisan 2024; 22:22:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Suzuki, 'Suzuki'den Garantim ON’da' programı ile 10 yıl garanti sunuyor


    Suzuki, 'Suzuki'den Garantim ON’da' programı ile 10 yıl garanti sunuyor


    Bence bu fiyatları hak eden bir SUV markası değil SUZUKI ..!


    Çünkü rekabetçi ve daha donanımlı ÇİN Markaları varken ...





  • 9metal_99 9 kullanıcısına yanıt

    Resmen soygun.


    Katı atık bedeli dedikleri şey dolandırıcılıktan başka bir şey değil ve müşterisine göre rakamı değiştiriyorlar. Mesela ben ilk bakımda polen filtresini değiştirtmedim ve tartıştım ama o paranın daha fazlasını katı atık diye aldılar. Burada servis faturası paylaşan bir üyeden daha az almışlardı. Günahları boynuna o parayı servis çalışanları arasında bölüşüyordur.


    Bir de yukarıdaki arkadaş sanayide iş yaptıramazsınız demiş de yetkili servis daha elinde parça stoğu bulundurmuyor. Saçma sapan bir markanın 10 yıllık garantisi kendinin olsun, istemez.

  • Max Damage M kullanıcısına yanıt

    aynen...

    gitmeyin, göndermeyin, engel olun.

    soyguncular..

    özel hem daha uygun, hem daha deneyimliler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suzuki'nin koskoca Başkent Ankara'da bir servisi var bildiğim, o da grossmarketin yanında, dar bir sokakta mahalle bakkalı gibi bir yer.


    Bir insan Türkiye'de neden bu markayı satın alır, 2024 yılında bir insan neden turbosuz araç alır, gerçekten enteresan.



    2024 yılında sattıkları aracın reklamında şunu kullanmışlar;


    Çok fonksiyonlu ekran




    Suzuki, 'Suzuki'den Garantim ON’da' programı ile 10 yıl garanti sunuyor





    Suzuki, 'Suzuki'den Garantim ON’da' programı ile 10 yıl garanti sunuyor 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 18 Nisan 2024; 19:52:47 >




  • zotacing kullanıcısına yanıt

    yaklaşık 7-8 sene Suzuki kullandım. sonra sattım. başka araç bakıyordum. araştırdım. forum sitelerini dolaştım. açıkçası vahim durumlar gördüm. sıfır arabanın yolda kalmasımı, motor arzalarımı, 8bine gelmiş aracın arzalanmasımı,........şikayet var da motor arzalarından geçinmiyor.. ortalık çok kötü. suzukiye bakıyorum, multimedya arızalı, kapı otomatiği çalışmıyor,.... bu tür problemler. varsın böyle olsun. 7-8 senelik süreçte bakım ve lastik tamir haricinde doğru dürüst sanayiye uğramışlığım yok. aracı dağ tepe ne yol varsa herşekilde kullandım. yorumları görünce tekrar SUZUKİ.

    bu konuda araca LAF SÖYLEMEM. gerçekten yolda bırakmaz. içi diğer araçlar gibi teknolojik değil ama en azından gönül rahatlığıyla uzun seneler kullanılacak ender markalardan. Yine suzukideyim...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.