Şimdi Ara

SW Acemisi yardım bekliyor. V60 mı, Insignia Sports Tourer mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Yaşının ilerlemesi ve ailemizin genişlemesi sebebiyle 2006 Passat ımızı yeni nesil bir SW araçla değiştirmeyi düşünüyoruz. bu iş için 70-80 bin liralık bir bütçe ayırdık. Aslında ne yalan söyleyeyim ailenin genişlemesi bir yana, aklımda hiç SW araç yoktu, zaten 20 yılı deviren otomobil hobim süresince bir tane sw araç beğenmişliğim veya göz koymuşluğum yoktu, taa ki geçen hafta Opel bayisine Antara bakmaya gidene kadar. Kapıdan girdiğimde tam karşımdaki mavi Insignia Sports Tourer gördüğümdeyse antarayı çoktan unutmuştum bile. Uzun zamandır bir araçtan bu kadar etkilendiğimi hatırlamıyorum, ilk görüşte aşk gibiydi son derece sportif dış tasarıma, iç mekanda deri/ahşap kombinasyonunun verdiği konfor eşlik ediyordu. Bilenler bilir, bu araç sadece en üst donanim seviyesi ile geliyor dolayısı ile donanım listesinin de sonu yok gibiydi, navigasyon, park sensörleri, cam tavan, adaptif farlar, elektrikli hafızalı koltuklar vs vs.. araçtan o kadar etkilenmiştim ki, kendimi iyi bir otomobil meraklısı olarak tanımlamasam hemen o anda orada el sıkışıp işi bitirecektim.

    ama serde merak var, araştırma arzusu var. o günden beri kendimi sw dünyasına verdim. dediğim gibi genelde çok merakım olmadığı için pek çok markanın pek çok modelini elemem fazla zaman almadı. en sonunda, uzun zamandır sedan versiyonuna heveslendiğim v60 ile bu alandaki ilk göz ağrım olan Insignia sports tourer arasında kaldım. bu iki aracın fiyat olarak aynı sınıfta olmadıklarının farkındayım fakat ihtiyaçlar/talepleri daha iyi karşılaması durumunda volvo için fazladan 10-15 bin tl vermeyi düşünebilirim. söz ihtiyaçlardan açılmışken önceliklerimiz şu şekilde;

    Donanimsal özellikler
    - navigasyon, hafızalı koltuk, uzaktan (veya zaman ayarlı) motor çalıştırma özelliği, ipod bağlantılı iyi bir ses sistemi
    Teknik özellikler
    - düşük motor hacimli, düşük veya makul tüketim değerlerine sahip motor, otomatik şanzıman tercih sebebi
    Genel Özellikler
    işçilik ve malzeme kalitesinin yüksek olması, en az passat kadar konforlu sürüşe imkan vermesi (yani yol/rüzgar/motor gürültüsünün minimumda olması), servis/bakım ücretlerinin makul olması


    ikilem yaratan durum ortada sanırım, volvo bunların hemen hepsini sağlayabiliyor fakat fiyat farkı imkanların üzerine çıkıyor ( donanımlı s60-v60 ların 100 bin tl civarında olduğu söyleniyor. opel 75 bin civarında). Ayrıca Volvo da makul motor opsiyonlarının daha bir kaç ay stoklara girmeyeceği, ufak dizel motor sipariş için ise en az 2011 in ikinci yarısına kadar beklemeyi göze almamız gerektiği kesin gibi. volvonun başka eksileri de var; navigasyon henüz aktif değil ne zaman olacağı da belli değil, iç mekanı opele göre daha dar, her ne kadar iç mekanın opelden daha kaliteli olacağı kesin olsa da, opel kadar albenili bir iç tasarımı yok, bakım/servis ücretleri opele göre daha yüksek.

    öte yandan opel de listenin çoğunu karşılarken, az sayıda ama çok hayati handikaplara sahip. en önemlisi sanırım benzin tüketimi. 1.6fsi motorlu otomatik şanzımanlı passat ile ortalama 9 L yakarken insignia ile muhtemelen 10-11 aralığını göreceğim. ne zaman araba satışı konusu açılsa "passat çok yakıyor satıp ekonomik bir şey alacağım" derken insignia almak tam bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumu yaratıyor. Ek olarak opelde otomatik şanzımanın sunulmaması da beni düşündüren başka bir dezavantaj. düz vitesli araç kullanmasını severim ama sabah-akşam iş trafiğinde boğuşurken değil tabiiki.

    seçim konusunda yorumlara ve tavsiyelere ihtiyacım var. özellikle opel sports tourer kullanıcıları fikir beyan ederse sevinirim. bu iki araç haricinde tavsiyelere de açığım.

    cevap veren herkese şimdiden teşekkürler







  • Selam. Hiç Passat Variant da eklediniz mi listeye? Ben de uzun süredir böyle bir SW düşünüyorum ancak fazla vakit ayırıp bir karara varamadım. Modellerin sayısı da artıyor giderek...
  • Yeni kasa volvo v60 bir gömlek üstün bir araç. fuara gidip 2 aracı da incelerseniz karar vermeniz kolaylaşır.

    insignia da 1.6 dizel seçeneği zaten yok .

    volvo da 1.6 dizel en geç 2011 mart gibi gelir.

    1.6 turbo benzinli aralık başı geliyor.
  • aviator007 - passat variantı geçenlerde aracımı servise götürdüğümde gördüm. kalitesi elbette belli bir seviyededir, seçene saygı duyarım ama görünüm/tasarım olarak opel ve volvo nun çok gerisinde gibi geldi bana. bir de 5 senedir passata biniyorum, bünye artık biraz değişiklik istiyor.

    akifsari - volvo nun bir gömlek üstün araç olduğu muhakkak, ama fiyatı da ona göre. yalnız 1.6 dizel motor için verdiğiniz tarih ilginç geldi, çünkü en son aldığım bilgilere göre 1.6 benzinli motorlar yılbaşında gelecekti, dizel içinse herhangi bir tarih veremiyorlardı.
  • skoda süperb SW ?
  • Insignia da 2.0 motor hariç otomatik vites seçeneği yok o yüzden direkt eleyebilirsiniz
  • yeni kasa passat kalite olarak eskisini bile aratır seviyede fuar da büyük br merakla inceledim ama orta konsolun alt kısmı ve kapı içlerindeki plastik kalitesi bu araca hiç yakışmıyor. volvo ise hem görünüm hem donanım hem de kalite olarak daha iyi seviyede. insignia mı volvo mu derseniz motor seçeneklerine bakmak lazım. düz vites olacaksa insignia 1.6t olabilir. otomatik oalcaksa volvo derim. ayrıca volvo v60 güvenlik olarak bir adım önde diğer markalardan.
  • V60 gerçekten muhteşem bir araç. Bir değil iki gömlek üstün Insignia'dan. Ekonomik durum el veriyorsa düşünmeden V60 alın derim. Volvo kalitesi gerçekten başka.
  • derememo - skodayla ilgili çekincem var. kendisi teknoloji üreten bir firma değil, diğer firmaları taklit ediyor dolayısıyla geriden geliyor. benim için otomobilin cep telefonu, tv, bilgisayar gibi diğer teknolojik cihazlardan bir farkı yok. dolayısıyla "piyasada iphone 4 varken (cebinde yeterli para varsa) gidip iphone 3 veya 2 alınır mı ?" durumu var.

    faux carnival - volvo nun opel den daha kaliteli bir araç olduğu konusunda herhangi bir soru işareti yok zaten. ama bu kadar iddialı şekilde "bir değil iki gömlek üstün" demek için bu arabayı tanımak, kullanmış olmak lazım diye düşünüyorum. var mıdır volvo ile bir tanışıklığınız, başka bir modelini kullanmışlığınız ? yoksa bizim gibi dergi testlerin, web sitelerinden takip ederek mi görüş bildiriyorsunuz bilmek isterim.

    bir kaç defa (yeni kasa) s60 ın içine oturmuş, ve v60 ın yaklaşık 100 tane fotoğrafını incelemiş birisi olarak korkarım opelin hem dış hem iç tasarımı daha başarılı diyeceğim. insignia da özellikle kapıdan başlayıp dashboard un arkasından devam eden çevreleyici ahşap çıtaya bayılıyorum. ayrıca koca cam tavan da arabanın içine oldukça ferahlatıyor. volvo da cam tavan seçeneği yok sanırım, bayağı araştırma yaptım internette ama bu opsiyona rastlayamadım.




  • O bütçeye tam donanımlı Kore SUV'si alabilirsiniz.
  • Teknik özelliklerini tam bilmiyorum ama volvo v60 ve VW passat variant çok güzel arabalar bence.
  • peugeot 508 SW 1.6 dizel otomatik gelecek sanırım nisan ayına doğru
  • Konuyu takipteyim geniş bir zamanda birşeyler yazacağım bende.
  • volvo xc 60 d5 kullanıcısı olarak volvo hakkında birkaç bilgiyi paylaşabilirim...umarım yardımcı olur...

    benim aracım 5 silindirli 2400cc dizel bi motor kullanıyor(205 ps) otm.ve yaklaşık 9 lt şehir içi tüketiyor.

    v 60 2.0 d de 5 silindir ancak 2000 cc (163 ps)üzerine geliştirilmiş yeni bi makine...ağırlık,cc hacmi vs. gibi etkenlerle tahmini 7-8 lt arası mazot tüketecektir.

    konfor, yol tutuş,güvenlik gibi özellikleri açısından opel de kullanmış birisi olarak volvo çok daha üstün diyebilirim...ayrıca volvoyu bilen alır,herkes almaz fikri doğrudur...ben artık başka marka kolay kolay almam mesela...marka imajı ile karakterimin oturduğunu düşünüyorum ve beklentilerime cevap alabiliyorum...

    donanımlı bi 2.0 d v 60 ı da 110 civarı alabileceksiniz diye tahmin ediyorum.2.0 dizel opel kaça çıkar onunla kıyas yapın derim.yada v 60 ın 1.6 t benzinli seçeneğiyle opel 1.6 yı kıyaslayın...




  • ayrıca fuarda gördüğüm audinin a4 allroad modeli ni beğendiğimi söylemek isterim,tabi fiyatı 70.000 eurolarda...kıyas anlamında a 4 alroad veya daha uygun fiyatlı audi a4 sw daha iyi kıyaslar olabilir v 60 için...
  • Opel insingia'nin sw'si q7 gibi duruyor ama astra sw'de harika !

    İstanbulda 3 tane alman plakali astra sw görüyorum iki kirmizi iki mavi aksam saat 4-5 gibi galata köprüsü

    istikametinden besiktasa gidiyor siirinida cözemedim...

    bilen duyan gören var mi ?
  • Bence de tasarım olarak ;İnsignia Sw ,Volvodan daha daha güzel.Ayrıca İnsignia nın yakında 2.0 cdti 4*4 olanının da geleceğini söylemek isterim.Benim de aklımı aklımı çelmiyor değil.
  • syhgul - daha önceden iki tane fransız otomobili kullandım ( laguna ve picasso), bir başka fransız otomobilini 6 ay bekleyeceğimi hiç sanmıyorum tamam çok kötü değillerdi ama otomobilden aradığım şeyin fransızlarda olmadığını artık anladım. ayrıca -genel olarak- beklemekle ilgili bir sıkıntım var, o da şu ki beklemenin sonu yok! 2011 ilkbaharda 508 sw çıktığında piyasaya yeni kasa bmw 3 serisi fotoları düşmeye başlayacak, hadi bi 3-5 ay onu bekleyelim diyeceğiz, sonra yeni c serisi gelecek, bu sırada muhtelemen aynı sınıfta veya benzer fiyatlarda 3-5 otomobil daha makyajlanacak veya kasa değiştirecek, yani şu anda olduğundan daha farklı bir durumda olmayacağım.

    tahrikk- bunun farkındayım, hatta hyundai ix35 testini de yaptım. iki sıkıntı var, 1. üretim kalitesi tatminkar olsa da bu araçlardaki malzeme kalitesi halen almanların çok gerisinde, 2. ix35 in motoru gereğinden fazla güçlü, ben performanslı araba kullanan birisi değilim. her benzinliğe gittiğimde, kullanmadığım fazladan 30-40 beygiri de beslemek istemiyorum. ayrıca aşağıda açıkladığım vergi vs durumları da var..

    cemo6100 - izlenimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler, başta da belirttiğim gibi benim için özellikle volvo ve opel kullanıcılarının yorumları çok değerli. ayrıca aracınıza da güle güle, kazasız belasız binin. bence şu anda suv sınıfında tasarım açısından rakipsiz bir araç. bir ara ben de çok ciddi ciddi düşünüyordum, sonra 60-70 bin euro vereceğim bir aracın orta konsolunda koca siyah bir boşluk olmasını kendime izah edemedim, peşini bıraktım..

    a4 allroad gerçekten güzel bir alternatif olabilirdi ama sizin de dediğiniz gibi fiyatı uçuk, bir de şu an kullandığım passattan ötürü muhatap olduğum doğuş oto beni canımdan bezdirmiş durumda, bir süre yüzlerini görmek istemiyorum


    2.0 motora gelirsek, ben otomobil alıp satarken, deli dumrul zihniyetiyle vergilendirme yapan devlete paramı en az kaptıracağım seçeneği değerlendirmek istiyorum. varsın otomobilim 30-40 beygir güçsüz olsun, forumlarda geçen gün bmw yi tokatladım, mercedesi perişan ettim diye abuk subuk hikayelerle kendimi tatmin edemeyeyim ama otomobili alırken minimum +10 bin lira, ayrıca yıllık vergi farkı +500 lira ödemeyeyim. bu yüzden dizel veya otomatik 1.6 motorun haricinde birşey düşünmüyorum artık.




  • Merhabalar..

    Öncelikle söze volvo nun müthiş bir marka olduğunu söyleyerek başlamalıyım. Son derece güvenli ve çok kaliteli otomobiller üretiyor.
    Opel 1998 de genel müdürün değişmesi ve özellikle fiyatlarını aşağıya çekmek için kore tabanlı parçaların kullanılması ile eski imajını kaybetmişti. Daha sonraları 2008 yılı ve biraz öncesine dayanan bir kriz yaşıyordu hepimiz hatırlarız. İnsignia ve yeni opel astra bu markanın kurtuluş yüzü olmuştur.

    V60 ı yalnızca resimlerden tanıyorum. Bu sene fuara gitmek nasip olmadı. Benim bütçem yaklaşık 50 bin liraya çıkabiliyor. C sınıfı Sw bir araba düşünüyorum fakat acelem de yok. 2 ay kadar önce Megane 2 mi satmıştım. Bu sebeplerden ötürü birçok D sınıfı ve C sınıfı aracı test ettim bunların arasında İnsignia da var. Ve amcamın S40 ı var. Ben şimdilik 1.6 dCi 130 hp lik megane ST ın ve Astra St nin gelmesini bekliyorum birde 508 Sw yi. :Belirmek isterimki bende asla (!) 1.6 nın üzerinde bir araç alarak sevgili devletime fazladan ÖTV ve heryıl fazladan MTV ödemeyi yedirmem kendime. Ayrıca bir arabadan bekleyeceğim mantık az yakar çok kaçar dır. Dizel araçların düşük devir yüksek tork mantığı ile bu bir çözüm. 1.6T insignia yı yakıt tüketimi için test ettim 12-13 litre arasında değişti. Sıkarsanız 11 i görürsünüz sanırım. Kullandığım yer aşırı trafik değildi belirtmek isterim. Çekişi yeterliydi, iyi ve ama yeterli. Kasa ağırlığı ve konfora önem verilmesi sebebiyle o bir yarış arabası değil.
    Yeni V60 D3 Dizel 1.984 cc. 163 hp Otomatik 48.544 lira fabrika çıkış bedeli ÖTV+KDV = 92.885. Değermi ? Asla neden ? S80 1.6D DRIVe DRIVe Dizel 1.560 cc. 109 hp Düz 74.194 lira. Daha az yakması, daha düşük MTV ve fazladan ödenmeyen ÖTV de cabası.

    İnsignia Sports Tourer 1.6 180 HP Cosmo 66.175 fiyat. Değer mi ? Kesinlikle evet. Muhteşem iç-dış tasarım, Volvoda çok çok aşağı kalmayan kaliteli kabin ve dahası. Fakat biraz düşünelim. 1.6T 1.3 CDTİ motordan iki bin lira fazlaya satılıyor. Opelin bence tek ayıbı olan 1.6 CDTİ olmaması durumu vahimleştirsede eğer olsaydı 1.6T ile aynı fiyat etiketini alıcaktı. Şimdi düşünelimki v60 1.6 D ile getirildi.(ne zaman gelir siz daha iyi bilirsiniz tabi) 75 bin liralık s80 den daha ucuz olacağı aşikâr. Muhtemelen 1.6T insigniadan 4-5 bin lira pahalı olacaktır. Sizce bu durumda Benzinli insigniayı alıp 12 litrenin altına inememek ve 1.6 Dizel V60 piyasaya girdiğinde pişman olmakmı daha mantıklı ?

    Saygılarımla..




  • insigna al basın agrımasın saat gıbı araba bagajda genıs sw de
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.