Şimdi Ara

SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
4
Favori
31.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnşallah siz de en kısa zamanda alabilirsiniz istediğiniz şekilde arkadaşlar.
    ses konusuna da açıklık getirmek istiyorum, daha önce de belirttiğim gibi saat bağımlılığım olduğu için sesi bile hoş geliyor bana. ama bu konuda hassas olanlar için ses rahatsız edici olabilir. çok fazla ses çıkarttığını söylemiyorum ama sessiz ortamlarda sesini rahatlıkla duyabiliyorsunuz. saniye sesini duymak elinizi başınıza yaslayıp saati de kulağınıza dönük şekilde değişik bir duruş sergilemediğiniz zaman çok zor :) ama mekanizmanın kol hareketleriniz sonrasında kendini kurma sesini düşük sesli ortamlarda sinek vızıltısı gibi işitebiliyorsunuz. beni rahatsız etmiyor açıkçası, fakat sınav vs. gibi çok sessiz ortamlarda dikkatinizi dağıtabilir.
  • Power reserve suresinin 90 saat olmasi oldukca iyi olmus ama bu yeterli bir ozellik degil. Plastik kasali olmasi her seyin icine ediyor resmen. Butun otomatik saat ureten firmalari inceleyin hicbir urununde plastik kasa yok arti mika cam da kullanmiyorlar. Adamlar kaplamali safir kullaniyor. Isterse 100 saatlik guc saglasin ama bu saat olmamis...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victor Branco -- 2 Ağustos 2014; 19:54:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkezin fikrine saygı duyarız ben az önce beyazını sipariş verdim umarım yarın elime gecer nickimi tikitaka olarak değiştireyimmi ne ;) ilgilenen diğer arkadaşlar birazdan swatch istinye yetkili kişisi burada olacaktır kendiniz birinci elden sorar bilgi alırsınız umarım .
  • Merhaba,

    Swatch Sistem 51 (Siyah) Cumartesi günü İstinye Park Swatch mağzasından aldım.
    Satın alma gibi bir düşüncesi olan arkadaşlar mesaj atabilirler.

     SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur3990 -- 4 Ağustos 2014; 21:12:01 >




  • hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullanın :)
  • benim beyaz da şimdi elime geçti saat oyuncak gibi çok güzel kısa bir video çektim paylaşırım ilerleyen zamanda saat çok sade yüksek teferruat kimse beklemesin beyazın diğerlere oranla daha sade diğerlerinin fosforlu saat noktaları varken bunun fosforlu noktacıkları yok çok bayansı diyenler oldu satıcıda çalışan bayan dahil :) değiştirecektim bu kargoya vermişler elime geçince tekrar fikrim değişti 315 tl ye bu saat ideal alıcak arkadaşlar varsa ellerini çabuk tutsunlar .
  • ben de ilk başta bayansı diye düşünüyordum, fakat orijinal halini görünce düşüncem değişti. gayet spor görünümlü bir saat bence. beyazı da erkekler için düşünülebilir. zira istinyepark mağazası çalışan erkek arkadaşta da beyaz takılıydı, sırıtmıyordu da.
    hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın :)
  • teşekkür ederim dostum :)SWATCH SISTEM51 SUTW400 Buraya video yükledim umarım merak edenler için faydalı olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kofteci -- 5 Ağustos 2014; 18:18:14 >
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Benim sormak istediğim bir soru var bu saat saniye bazında sapma yapıyor; şöyle ki bir günde pilli mekanizmaya ya da telefona göre 4-5 saniyelik bir ileri gitme durumu oluşuyor.
    İlk defa otomatik mekanizma kullanıyorum bu normal mi?
    Sizinde başınıza geliyor mu?
  • ozgur3990 O kullanıcısına yanıt
    Mekanik saatler yapıları gereği sapma yapar yalnız sistem51'in sapma süresi beni şaşırttı. Neredeyse Cosc sertifakası alacak düzeydeymiş. Böyle bir teknolojiyi ucuz plastik kasaya koymak nasıl bir anlayıştır? Swatch umarım çelik kasalı olanını da düşünür diyeceğim ama yukarıdaki video'ya göre sıradışı rotor'unun sesi beni alma diye yalvarıyor. Sanki Bir yerlere sürtüyor gibi ses çıkarıyor benim gibi saatlerde sadece saniye sesi duymayı seven biri için çok itici bir özellik.
  • Eşim sürpriz yapmış. Sıcağı sıcağına..

    Swatch Sistem 51 (Blue)

     SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu

    Mekanizma
    Swatch Otomatik (ETA ve Nivarox tarafından geliştirilmiş)
    Frekans: 21,600 vph (3 Hz)
    Taş Adedi (Jewels): 19
    Güç Rezervi: 90 saat
    Elle kurma var, hacking yok

    Kasa
    Çap:42 mm
    Kalınlık: 13,5 mm
    Malzeme: Plastik (Sertleştirilmiş Köpük Tarzında-Şeffaf)
    Cam ve Arka Kapak: Plastik/Mika - arka kapak transparan

    Kordon
    Yumuşak kauçuk (Plastik tokalı)


    1983 yılında ilk 51 parçadan oluşan quartz saatini üretmesinin üzerinden geçen 30 yılın sonunda ilk 51 parçalık, tek zemberekte depolanan 90 saatlik güç rezervli mekanizması ile öne çıkan otomatik Swatch modeli.

    Saatle ilgili çeşitli, yabancı kaynaklı inceleme yazılarında;
    - 20 metrelik üretim bandında el değmeden robotlar marifetiyle üretildiği, hatta regülasyonunun bile lazer ile +/- 7 sn olacak şekilde ayarlandığı, (İnşallah bu aralıklarda kalır diyelim, çünkü saate regülatör de konulmadığından sapma miktarını sonradan ayarlatmak pek mümkün görünmüyor, zaten açılıp servis yapılması da zor görünüyor) bu nedenle de regülatör gibi bazı parçaların kullanılmayarak parça sayısının minimumda tutulmasında fayda sağladığı, yine mekanizmada kullanılan Arcap isimli malzemenin (bakır, nikel ve çinko alaşımı) manyetik etkilere daha dayanıklı olmasının da mekanizmanın uzun ömürlülüğüne katkı sağladığı belirtilmektedir.

    Güzel incelemelere 2 örnek;
    http://www.watchtime.com/wristwatch-industry-news/watches/the-150-swiss-mechanical-swatch-sistem51-hits-the-market/

    http://www.hodinkee.com/blog/exclusive-hands-on-look-at-the-swatch-sistem51

    Aşağıdaki linkte de, mekanizmanın detaylı teknik veri ve test inceleme sonuçları var. (Burada da farklı testlerde farklı sapma oranları gözlenmiş)

    http://www.europastar.com/magazine/features/1004087135-swatch-group-stripping-down-the-sistem51.html


    Gelelim benim izlenimlerime;

    Fotoğraflarda göründüğünden daha güzel olduğunu ve ucuz plastik görünümü ve hissini vermediğini söyleyebilirim.

    Çalışma sesi de eski köstekli cep saatlerini andırıyor ve çok rahatsız edici değil. Zaten saatsever özellikle mekanik saatin sesinin belirli bir ölçüde duyulmasından hoşlanır diye düşünüyorum... Bu modeldeki kauçuk kordonun çok konforlu olduğunu söyleyebilirim. Görünüm olarak da deri kordondan pek farkı yok.

    Klasik yarım daire rotora göre farklı dizaynı olan ve saatin çeperine yaslanan çember şeklindeki Rotor biraz sesli dönüyor ama özellikle yere paralel biçimdeyken kendiniz sallamadıkça rahatsız edici şekilde fır fır dönmüyor. Akşam yatarken de kendim doğal olarak sağa sola dönerek deneme yaptım. Şahsen bana bu sessiz ortamda bile pek rahatsızlık vermedi. (Mekanizmanın performans ve dayanıklılığını artık zamanla göreceğiz)

    Çapı 42 mm ile ideal ölçülerde, ayrıca ince bir saat te olmadığından dolgun ve tok duruyor. Tarih penceresi bu mavi kasalı modelde küçük ve kadranla aynı renkte. Kadran bütünlüğünü bozmayan tarzda yerleştirilmiş. Kadrandaki kopernik sisteme atıfta bulunulan dizayn oldukça albenili, ayrıca bazı taşların (jewels) konumlarını göstermek üzere konulan kırmızı noktalar da hoş detaylar olmuş.


     SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu

    Kasadaki mavi sert köpük malzeme oldukça güzel ve güneşe göre şeffaflaşarak parlıyor. Kordondaki açık mavi dikiş ve toka da güzel bir görünüm olmuş. Ayrıca kordonun iç tarafındaki gofret dizayn sayesinde hem konfor arttırılmış hem de saatin kola daha iyi tutunup kayması önlenmiş.

     SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu

    Luminova maalesef yine biraz zayıf. Kollar ve kadrandaki indekslerde bulunan luminova fazla dayanmıyor.

    Bana eşim hediye ettiği için fiyatını sormadım. Ama 315 TL liste fiyatı da gerçekten iyiymiş. Yurtdışı fiyatlarına göre daha uyguna getirmişler

    Evet bunlar da Sistem 51'in 10 günlük sapma değerleri. 10 gün sonundaki 23 saniyelik sapmasıyla oldukça tatminkar görünüyor.

    + 5
    + 5
    + 6
    - 2
    + 6
    - 5
    - 2
    + 2
    + 4
    + 4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 18 Ağustos 2014; 15:00:14 >




  • Sistem51'ciler toplanmışız burada.
    Bende dün aldım siyahını, inceleme linkide aşağıda. Bu arada beyazına bayıldım, şeker gibi saat insanın yiyesi geliyor. Rotor bana bisiklet zincirinin sesini hatırlattı. Ben buradayım diyen bir sesi var. Fakat saat inanılmaz hafif ve bu yönünü pek sevmedim (250+ gr Ananta sonrası bu saat bileğimde yok gibi)

    http://turksaat.net/forum/orijinal-saat-incelemeleri-(reviews)/swatch-sistem51-black-sutb400/




  • arkadaşlar merhaba,
    saatleriniz hayırlı olsun :) şu an yazıp çıkmam gerekiyor, malesef pek vaktim yok iş yerinde. eve gittiğim zaman iki incelemeyi de ilk mesaja ekleyeceğim.
    iyi günlerde kullanın. :)
  • Teşekkürler Dhak. O zaman ben incelememi biraz geliştireyim.
  • Tamamdır, eğer şu an ki hali tamamsa ilk mesaja alayım bu şekilde? :)
  • Evet tamamdır, teşekkürler.

    @DhAk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 7 Ağustos 2014; 10:26:58 >
  • Arkadaşlar ben de mavisini almayı düşünüyorum.Fakat camı mika diyorsunuz.Benim kullanımımda epey çizilir camı.Ne yapacağız o zaman?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: falcon86

    Arkadaşlar ben de mavisini almayı düşünüyorum.Fakat camı mika diyorsunuz.Benim kullanımımda epey çizilir camı.Ne yapacağız o zaman?

    Bu maalesef Swatch'ın handikaplarından biri. Ama şöyle bir kolaylığı var. Malzemenin özelliğinden dolayı çizikler Swatch bayilerinde ücretsiz siliniyor. Ancak bu işlemde camı zamanla incelteceğinden her ufacık çizikte gitmemenizi, rahatsızlık verecek kadar çizik oluştuğunda toptan sildirmenizi öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 7 Ağustos 2014; 12:51:07 >
  • burbank kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu saatin sesi sınavlarda rahatsız eder mi ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.