Şimdi Ara

SYM mio 50 cc enjeksiyonlu motor yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SYM mio 50i cc motosiklet aldım. diğer çin motosikletlerinde olduğu gibi 80cc ye çevirmek istedim ama enjeksiyonlu motorlarda mümkün değilmiş. hatta fabrika çıkışlı 50km hızı geçemiyordum. hız limitörünü iptal ettirdim.Bu sefer de arıza lambası yandı. 55-56-57-58 km hıza ulaşıp tekrar 50ye düşüyor.hız kesiyor. sanki frene basılıyormuş gibi oluyor.elektrikli bisiklet bile beni solluyor. lafı fazla uzatmak istemiyorum. enjeksiyonlu motorlar yükseltilemiyor mu?




  • Bizim motorlar Küba tk 03 enjeksiyonlu ama yükseltiliyor karbüratör takıyorlar
  • teşekkürler
  • Bu soruna en güzel cevap bayi veya yetkilis servis de yada aynı motoru kullanan ve bunu araştırmış birindedir.


    ülkemizde 2 tip enjeksiyonlu 50cc var;


    biri tam gerçek enjeksiyonlu motorlar bu motorlara gördüğüm ve bildiğim bir örnek olarak mondial TAB50 verebilirim. bu model de motor 80cc olmuyor ve gücü kadar hız yapıyorsun.

    Diğeri de Euro 4 normlarında olan yarı enjeksiyonlu motorlar bunlar aslında karbüratörlü motorlar ama sonradan ilave oksijen sensörü ve beyinde ek donanımlarla enjeksiyonlu olarak satılan modeller bunlar 80cc - 100 cc yükseltiliyorlar. bende kullandığım iki modeli arora cappucino ve RKS bitter i örnek olarak verebilirim. bu yıl parça sorunu nedeniyle bu donanımla satılan yok gibi , bu donanımlı olan modellerde motorun eksoz çıkışındaki borunun üzerinde bir tane buji kadar bir parça var, bu parça oksijen sensörü yani karbüratör ayarını bu sensör yapıyor ve motor kış - yaz ilk çalıştırmada tek marş ile çalışıyor, ayrıca rölanti için ayar yaptırmana gerek yok hep düşük rölantide ve stop etme sorunu olmadan kullanabiliyorsun motoru, ayrıca bu model aynı motorun karbüratörlüsünden daha az yakıt harcıyor. (Bazı yerlerde EFI olarak da geçiyor)

    Bu donanımlı motorlar genellikle bayiden 80cc revizyonlu geliyor ve öyle satılıyor, bayi hız sınırlayıcısını kaldırıyor ve sorunsuz biniyorsun... ek yükseltme vs. yapmıyorlar bunlar için...


    Senin modelin hangisi ? onu öğrenirsen cevap yukarda yazıyor :)





  • çok teşekkürler. benimki tam enjeksiyonlu olan.yani yükseltilemiyor.

  • Aynı dertten bende muzdaripim daha önce orbit 50 kullandım oda 45i geçmiyordu varyatördeki pulu çıkartıp göstergenin altında bir soket vardı onuda çıkardıktan sonra 65 -70 yapıyordu henüz söküp bakma şansım olmadı ama aynı sistem bunlarda yok galiba eğer böyle olursa satmak zorunda kalıcam 48i geçmiyor canımı sıkmaya başladı
  • 50cc ne içindir?
    Motor ehliyeti olmayanlar için.
    Kisa mesafede yerlere gidip gelmek icin.

    Kanunen sınır zaten 60km değil mi şehir ici yollarda?
    Siz 90-100-120km nereye gideceksiniz?

    Trafikte mecburen en sağdan sabırla sakince gideceksiniz!!
    Veya Satıp Çin malı 50cc Scooter alip bunu 80-100cc modifiye yaptıracak sınız. +3000 tl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.