Şimdi Ara

Symbian ve MeeGo dönemi resmen sona erdi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
2.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bir symbianın her kanadını bilen ve Nokia ya bu yüzden sempati duyan ben bile WP almıyorum. Meego aldım ve kullanıyorum ama WP almıyorum. Benim durumumda çok insan var. Symbianda yapabildiklerini yapamıyorlar. Getirseler symbianda yapılan herşeyi WP e o zaman tereddütsüz geçerim. Olay uygulama oyun falan değil. Olay daha içeride, yazılımsal. Ben kendi launcherimi koymak, kendime tema yapmak, kendi uygulamalarımın hareketlerini kendim şekillendirmek istiyorum. Xplore ve FExplore ruhunu yaşamak istiyorum. Sistem rom ( namı diyar "z" ) dosyalrına girip tamamiyle kişiselleştirmek istiyorum Ama yok.
  • Ben de zamanında 3660 ve n70 kullanmıştım. Özellikle 3660'ın benim için yeri ayrıdır. Market falan yoktu herhalde ama internetten .sis dosyalarını falan bulur yüklerdik ve yüzlerce uygulama vardı. Infrared uygulamalarını çok kullanırdım ve şimdi koymaya başladılar telefonlara yine. Çok akıllı telefondu herşeyiyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheNorth

    Teknoloji ile yakında ilgilenen-takip eden herkesin symbian ile yolu kesişmiştir..

    Benim kullandığım en iyi symbian UIQ versiyonu idi..

    2004 yılında Sony ericsson p800-P910 ile yapamayacağımız şey yoktu.

    Symbianı geliştirmediler..Oysa hızlı değişen teknoloji ve geniş bant internet'in daha hızlı sistemlere ihtiyacı vardı..Önce IOS geldi sonra Android..Bunlar geldikten sonra maalesef symbian'ın hiçbir şansı kalmamıştı zaten..



    hala varmı o videolar bilmiyorum adamın biri N95 ile yollardaki tabelaları tren istasyonundaki ekranları filan hackliyordu istediği şeyi yazıyordu yuh artık demiştim ben sensörü olmayan N73 e sensör programı yüklemiştim ön kamera ile ekrana dokunmadan işlem yaptırabiliyordum mesela aklımıza gelecek herşeyi beceriyordu o zamanlar bu telefonlar şimdikiler güya akıllı




  • 2ocak değil çok daha önce bitmişti symbian devri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Hala WP diyenlere;

    2004 yılında çıkmış olan Nokia 6630, elimdeki 2010 yılında çıkmış olan LG E900 Optimus 7'den birçok konuda daha işlevsel. 6630 ile avi formatlı videoları izleyebilirdiniz, hafıza kartına uygulama kurabilirdiniz, dosya yöneticisi ile dosyalarınızı yönetebilirdiniz, bluetooth ile dosya aktarımı yapabilirdiniz, bir aparat(masaüstü standı) ile gsm üzerinden görüntülü görüşme sağlayabilirdiniz, hele hele adam gibi multitasking(çoklu görev) desteği dillere destan şimdiki sistemlerde bu denli verimli ve etkin değil vs vs. Evet ben bunları 2004 yılında yapıyordum 6630 ile. 2014 yılında bu özelliklerin bir kısmı WP8.1 ile gelecek(miş) benim WP7 cihazım atıl vaziyette kenarda.

    Gerisini siz düşünün.

    bluetooth ile kablosuz internet olayını unutmamak lazım. ayrıca dikkat edilirse hiçbir popüler (android, ios) veya global olarak deli gibi pazarlaması yapılan (wp) işletim sistemi size doğrudan veya dolaylı olarak gerçek zamanlı çoklu görev yönetimi vermiyor. bunu ya bilgisayardan mobile indirgenmiş linux tabanlılar ya da symbian yapabiliyor.

    not: andoid'de binbir modifiyeyle pencere açarak multitask yaptığını sananlar bu kategoriye giremez. zaten bunu yaparsanız ya şarjı bitirir ya da telefonu yakarsınız. önemli olan telefonu o şekilde kullanabilmek.

    quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Bir zamanların Symbian için yazılım geliştiren firmalardan en ünlülerinden Lonely Cat Games, Android için çıkardığı X-plore Dosya Yöneticisinde dosya saklama özelliği açıklamasında Symbian'a atıfta bulunarak Linux tabanlı Android'in sistemsel farklılıklarını anlatmaya çalışıyorsa bu Symbian'ın ne denli kullanıcı dostu ve işlevsel olduğunu göstermeye yetiyor demektir.

    http://www.lonelycatgames.com/wiki/xplore:hiding

    On Android, files or folders CAN'T be hidden the same way as you're used on Symbian or desktop PC. That's because Android runs on Linux base, which has no hidden attribute for files or folders.

    (Android üzerinde dosyalar Symbian veya masaüstü bilgisayarlarla aynı yöntemle gizlenemez; çünkü Android Linux tabanlı olduğundan dosyaları ve klasörleri gizleme özelliği yoktur.)

    Many users, mainly coming from Symbian, expect to be able to hide some files same way as it's possible on Symbian or Windows. This won't work on Android, and users need to accept the fact.

    (Bazı kullanıcılar, çoğunlukla Symbian'den geçiş yapmışlar, bu nedenle kullanıcıların beklentileri Symbian veya Windows'taki gibi bazı dosyaları gizlemek. Bu Android üzerinde çalışmaz, kullanıcılar bu durumu kabullenmeliler.)

    hala saklanabiliyor. orda da yazdığı üzere başına "." koyarak başka yöntemler de olduğuna eminim ancak symbian'ın şöyle bir farkı var, bazı özellikleri masaüstü windows'u (stabilite hariç tabi :)) bir hayli anımsatıyor, geliştirirken onu örnek almışlar özellikle dosya sistemi ve yönetiminde. gizleme seçenekleri de windows ile uyumlu.
    bir diğer sebebi de linux ile symbian çok ayrı dünyalar.

    quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    Hâlâ da söylerim. Symbian hâlâ en gelişmiş ve işlevsel olan akıllı telefon işletim sistemidir.

    Bu arada Linux'ta mı dosya gizleme yok yoksa Android'de mi? Linux'ta vardır da Android'de yoktur sanırım. MeeGo'da var mı?

    android'de de linux'ta da var. meego'da da var. zaten meego=linux ancak daha basit şekilde. dosyaların ve klasörlerin isimlerinin başına nokta koyacaksınız.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    Bu hiçbir şeyin cevabı değil.

    Ios da symbian'dan çok kötü ama piyasada ne durumda?

    Pazarlama stratejisi malesef.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    Symbian zaten dibe çakılmıştı. Bu wp çıkmadan önce de böyleydi. Symbian'da kalsa daha da diplere gidecekti. Ben burada bir hata görmüyorum.

    Nokia symbianı düşük donanıma mahkum ederek ve dokunmatik furyasına adapte olmakta geç kalarak hatayı en başta, symbian kullanırken yaptı.

    çakıldı dediğiniz vakitlerde buna rağmen %50 gibi kullanım oranları vardı. bunu uzun uzun yazdım artık yazmaktan gerçekten sıkıldım. hala aynı kafayla cevap yazılıyor şu konuya.
    ha bir de symbianı istedikleri gibi şekillendirebilirler önemli olan uğraşmak. burada olan en büyük hata s60 kullanmaktır. s90 çok daha baba bir sistemdi s60'a göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prime. -- 7 Nisan 2014; 21:22:09 >




  • Laf etmeyin symbiana 5 yila yakin n97 kullandim. S60v5 herzaman kalbimde kalacaktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prime. kullanıcısına yanıt
    Ben 2012 kasımdan bahsediyorum. Evet, symbian o dönem dibe çakılmıştı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    Ben 2012 kasımdan bahsediyorum. Evet, symbian o dönem dibe çakılmıştı.

    ha öyleyse şunu diyim. elop symbian'ı bırakacağını söylediği gün yani 2010 sonlarında bitmişti aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    Symbian zaten dibe çakılmıştı. Bu wp çıkmadan önce de böyleydi. Symbian'da kalsa daha da diplere gidecekti. Ben burada bir hata görmüyorum.

    Nokia symbianı düşük donanıma mahkum ederek ve dokunmatik furyasına adapte olmakta geç kalarak hatayı en başta, symbian kullanırken yaptı.

    Yahu daha ilk sayfada bunun grafiklerini verdim. Biraz okuyun da yorum yapın dilimizde tüy bitti. Symbian nereye WP çıkmadan önce dibe çakılmış? Symbian WP çıktığında bile hâlâ liderdi. WP 2010'da çıktı. Symbian liderliği 2011'de kaybetti. Symbian en kötü dönemi olan S60v5 döneminde bile o haliyle hâlâ liderdi. Hatta Nokia Symbian sayesinde 100 milyondan fazla satarak 100 milyon sınırını geçen ilk akıllı telefon üreticisi olmuştur ve rekor kırmıştır. Ayrıca Symbian'da kalsa daha da diplere gitmezdi. Daha da diplere gitmesinin sebebi Elop. Bunu anlamayacak ne var? Ayan beyan ortada Elop yüzünden olduğu. Kendi sistemine yanan platform diyen kimdi? MeeGo başarılı olsa bile devamını getirmeyeceğiz diyen kimdi? Nokia'nın başında Elop değil de Vanjoki olsaydı şu an Symbian Android'den liderliği geri almış olurdu. Orta segmentte muhtemelen bir Symbian hakimiyeti olacaktı. Üst segmentte de MeeGo'nun Android'i koltuğundan ettiğini görecektik.

    Symbian ve MeeGo dönemi resmen sona erdi




  • Symbian hadi neyse 10 sene hizmet verdi,gönüllerde taht kurdu miyadını doldurdu ve bitti.geliştirilse iyiydi,ama geliştirilmedi,yapacak bir şey yok..şimdi ne var ios var,android var,wp var..Gün gelecek bu sistemler de bitecek yerine başkaları çıkacak..sonuç bu..

    Bence esas meeGo harcandı.Doğmasıyla ölmesi bir oldu..Esas meegoo büyük bir kayıptır..Elop'u bu konuda tebrik!! etmemiz lazım..Sağolsun..

    Umarım meego stabilitesinde,onu temel alan sistemlerle,karşılaşırız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu neyini okuyacağım. Nokia'nın ilk wp'li telefonu çıkardığı tarih olan 2012 kasım'da symbian dibe çakılmış mıydı? Çakılmıştı. Sebebinden, zartından zurtundan banane. Karına ortak değilim ya şirketin. Bir daha hiç belini doğrultamayacak biçimde dibe çakılmıştı. İşte bitmiştir. Hayır yanlış bunun neresinde anlamıyorum ki. Ne kadar övsek de, sebebi ne olsa da symbian o tarihte bitik bir işletim sistemiydi. Eloptur vs.. Son kullanıcıyı bu niye ilgilendirsin? Son kullanıcıyı platformun durumu ilgilendirir ve durum çok çok kötüydü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 8 Nisan 2014; 16:24:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunkar1

    Symbian hadi neyse 10 sene hizmet verdi,gönüllerde taht kurdu miyadını doldurdu ve bitti.geliştirilse iyiydi,ama geliştirilmedi,yapacak bir şey yok..şimdi ne var ios var,android var,wp var..Gün gelecek bu sistemler de bitecek yerine başkaları çıkacak..sonuç bu..

    Bence esas meeGo harcandı.Doğmasıyla ölmesi bir oldu..Esas meegoo büyük bir kayıptır..Elop'u bu konuda tebrik!! etmemiz lazım..Sağolsun..

    Umarım meego stabilitesinde,onu temel alan sistemlerle,karşılaşırız..


    aynı düşüncedeyim hadi symbian a eski filan diyerek avutuyoruz kendimizi fakat meego ya yazık oldu cidden
  • Gerçekten meego olsaydı piyasada bir numaraydı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Utku kullanıcısına yanıt
    Hâlâ neyini okuyacağım diyorsun yanlışını kabul etmiyorsun. WP Nokia ile çıkmadı. Nokia WP çıkarmadan önce de vardı ve o zaman Symbian liderdi. Yanlış olan senin buna sebep olan şeyleri bilmiyor olman. Maç olduğunda diyelim ki tarafsız şekilde hakem maçı yönetmedi ve takım yenildi. Sen taraftar olarak oradaki kararlar beni ensterese etmez sonuca bakarım mı diyorsun yoksa hakemi yuhalayıp tezahürat yaparak tepkini mi ortaya koyuyorsun? Hatan Nokia'yı batıranın Elop değil Symbian olduğunu düşünüyor olman. Nokia bu kadar dibe çöktüren kişi Elop'tur. Bunu görememek için ya kör ya da WP fanatiği olmak gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ee benim dediğimle ne alakası var bunun? 2012 kasımda Symbian dibe çakılmıştı. Bunda yanlış bir şey yok. Sebebi beni, son kullanıcıyı ilgilendirmez. Tutup da parasını verip satın aldığım ürünün taraftarı olacak değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 9 Nisan 2014; 11:40:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Utku kullanıcısına yanıt
    Sen lafı çarpıtıyorsun. Önceki mesajında Symbian WP çıkmadan dibe çakılmıştı dedin hatta alıntıda var. Ben sana diyorum ki WP 2010'da çıktı. Belki sen bilmezsin 2010'daki WP'yi ama o zamanlar WP çıktığında da ondan öncesinde de Symbian liderdi. Ben sana hatanı söyleyince sen 2012'den bahsetmeye başladın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz hala symbian
    Sıkıldım artık 3 sene oldu.Yeni cihazlar çıksın bakalım biz de oradan yolumuzu buluruz.Nokia isminden dolayı Wp'ye sempatim var ama önce 8.1 çıksın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu onceki mesajları okuyunca orada Nokia ve wp ilişkisinden bahsettiğimi anlamak bu kadar mı zor? Ama pardon ya, Nokia'ya laf ettik. Senin tepki vermemen için "allah elop'un belasını versin" falan demem lazımdı. Kusura bakma.

    Sidik yarıştıracak değilim senle. Sen kazanırsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    Yahu neyini okuyacağım. Nokia'nın ilk wp'li telefonu çıkardığı tarih olan 2012 kasım'da symbian dibe çakılmış mıydı? Çakılmıştı. Sebebinden, zartından zurtundan banane. Karına ortak değilim ya şirketin. Bir daha hiç belini doğrultamayacak biçimde dibe çakılmıştı. İşte bitmiştir. Hayır yanlış bunun neresinde anlamıyorum ki. Ne kadar övsek de, sebebi ne olsa da symbian o tarihte bitik bir işletim sistemiydi. Eloptur vs.. Son kullanıcıyı bu niye ilgilendirsin? Son kullanıcıyı platformun durumu ilgilendirir ve durum çok çok kötüydü.

    Biraz araştır da yorum yap o zaman. Bilmeden etmeden yorum yapma. Nokia'nın ilk WP'li cihazı 2012'de mi çıktı? 2011'de çıkan Lumia 800 ve Lumia 710 ne peki o zaman? Symbian o zaman dibe falan da çakılmamıştı. Pazar payı düşmüştü ama diplerde değildi o zamanlar. Bilmeden etmeden yorum yapmasanız daha iyi olacak. Hoş, sen o zamanki WP'yi bilmezsin. Nokia'nın 2012'de WP çıkardığını zannedersin ama 2011'de çıkardığı WP cihazları bilmezsin gelirsin burada bilmiş sanıp yorum yaparsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 9 Nisan 2014; 13:55:21 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.