Şimdi Ara

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** (176. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.588
Cevap
125
Favori
301.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ugarb kullanıcısına yanıt

    Şartlar değişti tiguandan sonra b suv tarzı küçük araba düşünüyorum. C suv lar büyük olacak artık. Bir yandan da vw de kalmalıyım gibi geliyor.vw den başka markalara geçilmez deniyor.O nedenle t roc/t cross akla gelen. Vw dışı da olabilir belki kararsızım.

  • VwDeniz V kullanıcısına yanıt
    Burdan biriside daha yeni style 2023 cam tavanlı az km li aracını 1620₺’ye satmıştı. Siz 1800’e rline bile bulabilirsiniz. Tcross almayın elinizdeki bütçeye.
  • Dün arkadaşımın obd cihazı olduğunu duyunca hemen 22 rline aracımı bağlayıp biraz karıştırdım gizli özelliklerden ne gelir diye ve sonuç navigasyon geldi menüye ama fonksiyon hizmet dışı diyor. nasıl açabiliriz navigasyonu fikri olan varmı?

    *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***
  • interhaci İ kullanıcısına yanıt

    Menüye gelmiş ama donanımda GPS yok diye biliyorum 


    Ben de ODB ile açıp hatta kadrana pusula falan eklemiştim. Ama cihazda GPS olmadığı için ne harita geldi ne de pusula görünür geldi. bir anlamı olmadığını okuyup geri kapatmıştım.

  • interhaci İ kullanıcısına yanıt
    Sanırım lisans kodu istiyor ve kod da ücretli.
  • fatihş F kullanıcısına yanıt
    Gecen hafta araci ilk bakima verdigimde bahse konu sesi test surusunde servis yetkilisi de fark etti. Aktif karbon borusundan geldigini soyledi. Ariza kaydina "1500-2000 devir arasi ıslık benzeri tiz bir ses geliyor" benzeri bir sey olarak not aldilar. Boruyu garanti kapsaminda degistirdiler ve artik ses gelmiyor. Sizlere de belki fikir verebilir.
  • gozcelik G kullanıcısına yanıt
    Son zamanlarda sosyal medya da vag cılar da navigasyonu açtıklarını görüyorum lisans ile açılabiliyor bence
  • ertan1905 E kullanıcısına yanıt

    16 Mart 6500 verdim ARCA

  • ersinsahin E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • interhaci İ kullanıcısına yanıt

    Bilemiyorum. "GPS sistemi mevcut olan multimedyalarda" falan diye yazıyor bendeki ODB yazılımında. mevcuttan kasıt "lisans" ise dediğiniz gibi açılabilen vardır. Donanım da yok gibi algıladım ben. Sonuçta GPS yazılımı için harita marita için bir lisans isteyebilirler ama donanımda olsa en azından pusula aktif olurdu diye düşünüyorum.


    Benim için çok önemli değil çünkü ben haritayı android auto üzerinden kullanıyorum. kayıtlı konumlar, önceden gittiğim yerler vs benim için çok daha kullanışlı oluyor. Telefon şarj olsun diye de hep kabloya bağlarım zaten yani standart olarak android auto bende hep açık:)

    Gömülü navigasyon anlık kapanan yolları ya da trafik sıkışıklığı, yolda kaza gibi durumları gösteremiyorken google haritalar hep güncel verilerle en kısa yolu çiziyor.


    Tek sıkıntısı T-ROC videolarında gördüğüm gibi harita görüntüsünün kadrana aktarılamıyor olması. Kadrana sadece 100 metre sonra sola dön gibi yön komutları geliyor. GPS açık araçlardaki gibi harita da gelse güzel olurmuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozcelik -- 6 Mayıs 2024; 23:38:5 >




  • Katılıyorum size trafik yoğunluğu , kapalı yolları göstermeyeceği için kullanışlı olmayacaktır ancak değer katacağını düşünüyorum.

    Yurtdışı troc forumlarını okuduğumda her araçta navigasyon var. Kdv, ötv, trt payı vb derken muhtemelen ülkemizde maliyeti düşürmek için dahil edilmiyor. Bu hafta fırsatını bulunca harita yüklemeyi de denicem bilgi veririm tekrar.

    Tiguan da, tcross hayalet ekrana da navi geliyor, troc da gelmemesi ilginç.

    *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interhaci -- 7 Mayıs 2024; 10:29:23 >




  • gozcelik G kullanıcısına yanıt

    Mevcut ünitenin navigasyon ve kablosuz carplay/android auto desteği var. Kablosuzu vagcomcular ortalama 2500 TL bedel ile aktif edebiliyorlar. Ama navigasyon için hala yurtdışı lisansa ihtiyaç var. Yurtdışı lisansda şuan için pahali...

  • interhaci İ kullanıcısına yanıt

    Değer katar tabii. Ben androidi kullanacak bile olsam, mümkün olursa açardım navigasyonu da:)


    Donanımdaki Navi hayalet ekrana geliyor ama android auto ile google mapsin haritası gelmiyor. Eğer getirmenin bir yolu varsa bu bu benim daha çok işimi görürdü.

  • strategos kullanıcısına yanıt

    Bendeki carscanner uygulaması ile kablosuz android auto'yu enable etmiştim ama çalışmamıştı. Belki long coding ile bir anahtar girerek falan yapıyorlardır bilemiyorum. Ben zaten şarj için kabloya takıyorum her durumda. Eğer kablosuz şarj istasyonu da alırsam o zaman anlamlı olabilir.


    Sırf vagcom bağlayıp da bir yazılım atacaklar diye 2500 lira da çok para istiyorlarmış. Bir vagcom alıp 500 liraya sürümden mi kazansam acaba? :)

  • gozcelik G kullanıcısına yanıt

    Ben Kablosuz şarji önermiyorum. Çünkü Hızlı şarj destegi yok.


    Bütün işlemler adaptasyon bölümden yapılmakta ve Carscannerde sadece uzun kodlama ve kendi hazırladığı paketler bulunmakta. kablosuz carplay/android auto aktivasyonuyla ilgili bir paket yok diye biliyorum.

    Benim kullandığım cihazlarin hiç biri 500 TL değil. 500 TL ye alınabilen hangi cihaz var.

  • strategos kullanıcısına yanıt

    Ben mi yanlış anladım? Vagcom cihazı bağlayıp yazılımla açmıyorlar mı? Sonuçta bir defa bir vagcom alıp, her gelen müşteriye o cihazla bağlanıp yazılımla kablosuz android auto açmıyor mu?


    Yani cihaz 10 bin lira bile olsa o firmada demirbaş. Müşteri gelince "cihazı bağla, kodlamayı aktar, cihazı çıkar" işlemi için 2500TL çok demek istedim.

  • gozcelik G kullanıcısına yanıt

    Tek masraf vagcom cihazı olmayacağına göre bu tutar çok değil.

  • strategos kullanıcısına yanıt

    Yani dükkan kirası, çalışan maaşları gibi şeyler demeyeceksiniz değil mi*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** 


    Sonuçta zaten tunning yapan yerler bu vagcom'u alıp işlem yapıyorlar. Her işlem için bir yere bir lisans ücreti ödediklerini sanmıyorum. En azından benim gördüğüm cihazı bağlayıp yazılımdan ilgili aktarımı seçmek kadar kolay yapılan iş. Bir çalışanın olsa olsa 20 dakikalık hizmetine karşılık istenmesi makul bir ücret değil. Hele ki bir de çoğu zaman bir kaç yazılımı beraber satıyorlar. Kadran değiştir, sinyalleri değiştir, otomatik kilit ekle, kablosuz aktarımı enable yap = hepsi 12 bin lira. Ama işçilik için harcanan süreye toplam ek 3 dakika*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** 


    Burada direk bir mal da satılmadığı için garanti, bozulanı değiştirme vs gibi ticari risk de yok. Olsa olsa bir şey düzgün çalışmaz, yazılımı geri yüklersin. Dediğim gibi eğer kullanılan yazılım için ek bir lisans ödenmiyorsa bence çok para. Evet araca kattığı değer çok ama yapılan iş bakımından istenen para da çok.





  • Arkadaşlar arka koltuk için ince örtü tarzı bir şey lazım. Çocuk bisküvi kırıntısı falan dökünce aralara giren parçalar için çok uğraşıyorum.

    Servise bakım için gittiğinde ön koltuğa taktıkları ince kumaş örtüyü vermedim geri ben bile öyle kullanıyorum bazen. O tarz bir ürün bilen var mı ?

    Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.