Şimdi Ara

Tablet Bilgisayarlardaki Rom Olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tablet Bilgisayarlardaki Rom Olayı Hakkında Biri Beni Aydınlatabilir mi Sevgili Forumdaşlarım



  • ( not alıntıdır ..android yüklü telefon ve tabletler için geçerlidir.)


    Rom nedir?
    Kafa karıştırmadan anlatmak gerekirse Rom kullanılabilir bellek demektir.Cihazınızın yazılımıdır.P.c nizde olduğu gibi elinizdeki akıllı telefonlarınızdada kullanılan depolama birimidir diyebiliriz.Nasıl desem telefonunuzun daha kararlı çalışması için oluşturulan bir yazılımdır.Telefonunuzun açılışında gösterilecek olan görselleri programları v.s kapsar.

    Android açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olduğundan kullanıcılar da Rom yükleyebilmektedir..Eğer yukarıda verdiğim linkte bir gezinti yaptıysanız Android hakkında az çok bilgi sahibi olduysanız beni daha iyi anlayacaksınızdır.

    Mesela Androidde 1.5 , 1.6 , 2.0 , 2.1 …. diye sınıflandırdığımız romlar vardır.Bu romlar arasında özellik bakımından farklar vardır.2.1 de bulunan özellik 1.5 de bulunmamaktadır.

    2 çeşit rom vardır.Biri firmaların kullanıcılarına sunduğu orjinal Romlardır.Diğeri custom rom dediğimiz yazılımcılar tarafından paylaşım amaçlı sonradan yazılan romlardır ki bu romlar bazen orjinallerine taş çıkartacak kadar işlevsel olabiliyor fakat göz önünde bulundurmamız gereken bir durum var ki bu romlar cihazınızı garanti dışı bırakır.

    Ne işe yarar ki bu rom?
    Söylediğimgibi Telefonunuzun özelliklerini arttırır.Bir önceki sürümde yapamadıklarınızı yapabilirsiniz.

    Rom yüklemenin riski varmıdır?
    Elbette vardır.Bazen bu işlem sırasında telefonunuz göç edebilir yani kullanılamayacak durama gelebilir aman dikkat derim.O yüzden ince eleyip sık dokumak gerekir.

    Rom’u az çok kavradıkta Root nedir?
    Root:Android işletim sisteminde adminstratör yetkisine sahip oluyoruz.Bazılarınızın anlamadım ne diyorsunuz siz dediğinizi duyar gibiyim.Windowsta tam yetkiye sahip olmaya Adminstrator yetkisi diyoruz Linux işletim sisteminde buna root diyoruz.Telefonunuzda tam yetkiye sahip oluyorsunuz yani tam anlamıyla telefonunuza hükmede biliyorsunuz.Erişemediğiniz yerlere erişebililyorsunuz.

    Rom ile Root aynı şeyler değil karıştırmayın.

    Rom yükseltmek bazen çok kolay bir işlem gibi gözüksede acemi ve dikkatsiz kullanıcılar telefonlarına ciddi anlamda zarar verebilmektedir.Bundan dolayı tekrar ediyorum çok dikkatli olun sorun soruşturun okuyun bir daha okuyun ve öyle işe koyulun!

    Bu Root işleminin ne faydası olacak ki?
    Biraz önce bahsettiğimiz gibi tam yetkiye sahip oluyorsunuz.Buda gizli olan yerlere erişebilmenizi her yere girebilmenizi değişiklik yapabilmenizi sağlıyor artık adminstrator yetkisini almış oluyorsunuz.İstemediğiniz gereksiz bulduğunuz programları kaldırabiliyor,sistem yedeğini alabiliyor,romyükleyebiliyor ve daha nice şeyleri yapabiliyorsunuz.

    Bazı uygulamaların yanında Root gerektirir yazıyor ne anlama geliyor?
    Bu uygulamalar root etmeden çalışmıyor.Root işlemi gerektiğinde bu uygulamalar izin istiyor onaylayıp onaylamadığınızı soruyor.Kabul ederseniz uygulama artık root hakları ile işlem yapabiliyor.




  • teşekkür ederim üstadım resmen aydınlandım çok sağol :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.