Şimdi Ara

Tablet PLAYBOOK Deneyimleri ---SORULAR-SORUNLAR-ÇÖZÜMLER (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.720
Cevap
3
Favori
114.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • twitter kullanırken yazı tipi boyutunu bir türlü büyütemedim.yardımcı olabilir misiniz..?
  • arkadaşlar almayı düşünenler için 4gli modeli amerikada satılıyor su anda :)) modelde değişiklik yok sadece 4gsi var gsmarenadan ozelliklerini bakablirsinz
  • Merhaba arkadaşlar, benimde siparişini verdiğim playbook dün elime geçti 16gb'lık versiyon şuanda cihaz kullanıma hazır fakat gps çalıştıramadım.
    Evdeki modeme kablosuz olarak bağlıyım yinede çalışmıyor gps test olsun harita uygulaması olsun bir türlü gps i kullanamadım dışarı çıktım yine aynı sorun acaba bir problem mi var yanlış bir şey mi yapıyorum gps'i çalıştıran arkadaşlar bilgi verir misiniz.
  • bazen zor çalışıyor evet, belki de uyduların pozisyonundan ya da bulutlardan dolayı olabilir.
  • Evet gps i bende bir türlü çalıştıramadım bing maps de yerimi tespitte edemiyor...
  • Istanbulda bugün hava güzel bulutsuz :) yinede yok giremiyorum bakalım, 1 hafta daha giremessem teknik desteğe başvurucam..
  • İlginç, bende çalışıyor.
  • @slean

    hangi program ile çalıştırıyorsun? şuanda kuzenimin evindeyim farklı modem felan yine olmuyor hani dedim modem yüzünden ise diye ama nafile olmuyor :( sizce ne yapmalıyım ? özel ayarı felan mı var menülerde?
  • İçerden çalışmıyor, dışarda olmanız gerekmekte. Tabletin sağ alt köşesinde alıcı o sebeple oraya dokunmadan kullanın. Dışarıda hem Magellan Compass maps hem de Bing Maps yerimi eliyle koymuş gibi caddesine kadar doğru buluyor GPS ile. Zaten Magellan GPS'in ne kadar çektiğini vb. de gösteriyor. Gayet iyi çalışıyor GPS.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bladeberk8

    @slean

    hangi program ile çalıştırıyorsun? şuanda kuzenimin evindeyim farklı modem felan yine olmuyor hani dedim modem yüzünden ise diye ama nafile olmuyor :( sizce ne yapmalıyım ? özel ayarı felan mı var menülerde?

    Ne modemi ya :) ? Bu assisted gps değil ki, açık havada olmanız lazım, internete gerek yok gps için. GPS test diye bir program var, onunla uyduyu bulup sonra google maps ile yerinizi bulabiliyorsunuz.
  • Evet gerek yok. Sadece bing maps harita yı tutmuyor onun için bağlanmak gerekebilir belki. Ama GPS çalışıyor bende.
  • google maps latitude var, internete bağlıyken haritaları yüklüyor, sonra bağlı olmasanız bile sokak isimlerini falan kaydettiği için görebiliyorsunuz. Tabii parmağınızla tek tek gezmeniz lazım önceden :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bountr

    quote:

    Orijinalden alıntı: bladeberk8

    @slean

    hangi program ile çalıştırıyorsun? şuanda kuzenimin evindeyim farklı modem felan yine olmuyor hani dedim modem yüzünden ise diye ama nafile olmuyor :( sizce ne yapmalıyım ? özel ayarı felan mı var menülerde?

    Ne modemi ya :) ? Bu assisted gps değil ki, açık havada olmanız lazım, internete gerek yok gps için. GPS test diye bir program var, onunla uyduyu bulup sonra google maps ile yerinizi bulabiliyorsunuz.

    Magellan'ı ve GPS testi kurdum tam aşağı inicek iken işim çıktı :S yarın denerim artık... Birde şöyle birşey var benim cihazda google maps yok, k.bakmayın daha tam olarak bakınmadım appWorld'de umarım bildiğimiz google maps vardır :)) çünkü cihazda sadece bing maps var.

    Ve BBM kullanabiliyor muyuz tabletimizden şuanda BB telefonum yok sadece tablet var?

    yardımlar teşekkürler arkadaşlar yarın deneyip sonucu yazarım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bladeberk8 -- 17 Haziran 2012; 21:51:11 >




  • bb telefonun yoksa kullanamazsınız maalesef. Eğer olsaydı desktop bridge kullanarak pc'nizde bile bbm kullanabilirdiniz :/.
  • online apk to bar sitesi

    http://apk2bar.unker.net/
  • Sign işlemini de yapıyor. Mu ?
  • dün pb dondu açık uygulama falan da yoktu güç düğmesine basılı tutum yeniden başlat dedim ondan sonra düzeldi neden olmuş olabilir kendiliğinden gelen uygulamalar haricinde 16 uygulama yüklü hafıza dolu değil sürüm güncel birde yeni güncelleme ne zaman gelir acaba bir fikriniz varmı
  • Blackberry palybook tablate usb + flash disk+ yada vınn tarzı bişeyler takabilen, yada nasıl yapıldığını bilen varmı. ben dönüştürücü aldım,
    fakat flash diski açmadı. ttnet bayiinde müşteri temsilcisinin bana anlattığı bi konu var onu paylaşıyım dedim bide,
    dışarıdan müşteri, DÖNÜŞTÜRÜCÜ ALARAK TTNET in 3g vınını kullanabildiğini, diğerlerinin kullanılmadığını söyledi. bu konularda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..
  • Konuda bir sürü çözüm var, fakat toplu değil. Bunları çözümü yazanların isimlerini de ekleyerek, yazımı ve imlayı düzeltip bu hale getirdim. İlk mesaja eklersek yeni kullanıcılara faydalı olur ve düzeni sağlarız. Bir de konu kullanıcı klübü gibi oldu. Konuyu klüp yapsak daha çok ilgi çeker ve herkes burayı bulur, olumsuzlukları ortadan kaldırabiliriz. Uygulama incelemem yakında.
    S.S.S.
    -Cihazdan Facebook'a bağlanamıyorum ve/veya yasak sitelere girmek istiyorum, ne yapabilirim?
    Ayarlar-->Wifi-->Kaydedilmiş Ağlar-->Bağlı olduğunuz modemin ismi'ne giriyoruz. Tikli seçeneklerde "IP adresini otomatik al" bulunuyor. Tiki kaldırıp otomatik alırkenki IP adresini yazıyoruz. Birinci DNS=8.8.8.8, İkinci DNS=8.8.4.4, Varsayılan Ağ Maskesi=255.255.255.0, Varsayılan Ağ Geçidi ise modeminize göre değişiyor, Google amcayı kullanabilirsiniz. Artık facebook açıldı ve bunun yanında diğer yasaklı sitelere de erişim sağladınız, tebrikler (thunderbolt)

    -Cihazdan ScreenShot nasıl alınır?
    Ses açma, kısma tuşuna aynı anda basıp bırakın, görüntüyü çekecektir. (slean)

    -PlayBook'a Android Uygulaması nasıl portlanır?
    Uygulamanın APK'sini indirin. APK2BAR sitesine upload edin ve cihazın .bar ı imzalanmış olarak size veriliyor. DDPB ile gönül rahatlığıyla kurabilirsiniz. (Monkey D Luffy)

    -Playbook'a DDPB ile .bar yükleme nasıl yapılır?
    Öncelikle Playbook'tan Ayarlar-->Güvenlik-->Geliştirici Modu'nu açıyoruz ve şifreyi akılda kalacak bir şey seçiyoruz. Sonra PlayBook'un saat vb. olduğu kısımda geliştirici modunun ikonunu göreceksiniz, tıklayın ve oradaki IP'yi not alın. Daha sonra PC'nize geçin ve DDPB'yi açın. Not aldığınız IP adresini ve şifrenizi girin, Connect'e basın ve bağlanmasını bekleyin. Bağlandıktan sonra "Add"a tıklayıp bar'ları ekleyin, sonra da işaretleyip Install'a tıklayın, seçtiğiniz .bar'lar PlayBook'a yüklenecektir. (slean-Monkey D Luffy)

    -DDPB Java sorunu nasıl çözülür?
    Cihaza bağlanırken "java is not recognized as a command or internal" diye bir hata alıyor olabilirsiniz. Öncelikle Java Runtime Environment (JRE)'ı yüklediğinizden emin olun. Yüklemediyseniz 1, yüklediyseniz ve/veya yükleyip de sorununuzu hala çözemediyseniz 2'yi takip ediniz.
    1-
    Yukarıda verdiğim linkten PC'nize uygun olanı indirin. Yükledikten sonra ne olur ne olmaz PC'ye restart atın,sorun çözülecektir. Çözülmezse, 2'yi okuyun.
    2-
    Denetim Masası'nda sistem ortam değişkenleri diye aratın (PC İngilizc ise Environment Variables) çıkan sonuca tıklayın. Seçeneklerin olduğu bir menü açılacak, buradan gelişmiş-->ortam değişkenleri'ne girin ve sistem değişkenlerinden path'ı bulun. Alta indirin, kalsın. Daha sonra Bilgisayarım'dan sürücünüze girin (PC'niz 64 bit'se iki program files'e de bakın) oradan program files' girip Java-->jre7(veya 6)-->bin'e girin ve üstteki adres çubuğunu kopyalayın (konumu). Alta indirdiğimiz yeri açıp Path ı seçerek düzenle'ye tıklayalım. Oradaki konumu kopyaladığınız konumu yapıştırarak değiştirin. DDPB'yi kapatıp açın, çalışacaktır. Çalışmazsa restart atın. (slean)

    -TTNET WiFi'a bağlanırken giriş yerine giremiyorum, nasıl halledeceğim bu işi?
    Öncelikle cihaza bir launcher yüklemiş olmalısınız (bar olarak). Bir uygulamaya basıp bu launcher'i açın. Daha sonra Tarayıcı'ya girince giriş sayfası çıkacaktır. Girişinizi yaptıktan sonra kapatabilir ve PlayBook'un kendi tarayıcısından devam edebilirsiniz. (slean)

    -GPS çalışmıyor, nasıl çalışacak?
    Öncelikle içinde gelen Bing Maps vb. haritayı indirme ihtiyacı duymakta. Bu sebeple GPS açılsa bile internet gerekir. Google maps yükleyin(android'den portlanmış, .bar olarak). Daha sonra bir kere açın ve yaklaştırın vb. O haritayı kaydedecek. Daha sonra dışarıda, açık havaya çıkın ve Latitude (g. maps)'a girin. Yerinizi bulacaktır GPS ile. Bing maps ise internet olursa haritaları indirerek sizi GPS yoluyla bulup gösterebilir, fakat harita indirmesi için internet lazım. Açık ve gökdelenlerin seyrek olduğu ortamlarda da çalışmıyorsa, teknik destek almanız gerekebilir. (slean)

    2.1.0.358 den 2.0.0.7971 Downgrade İşlemi (Monkey D Luffy)
    Öncelikle bu iki dosya gerekmekte:
    1- DingleBerry 3.3
    2- OS 2.0.0.7971

    Adımlar
    1 - OS sürümünüzün 2.1.0.358 ve BB Desktop Manager'in son sürüm olduğundan emin olun
    2 - Dingleberry arşivini açın ve Dingleberry'i çalıştırın.
    3 - Dingleberry programını ilk olarak açmamız lazım ki klasör oluşsun. Ondan sonra kapatabilirsiniz.
    4 - Indirdigimiz OS 2.0.0.07971 arşivinin içinde aynı isimde bir klasör olacak. Klasörün içindeki bütün dosyaları Dingleberry'deki Firmware/Custome klasoru altina kopyalayin.
    5 - Playbook unuzu PC ye bağlayın ve Desktop Manager gozükecektir.
    6 - Dingleberry.exe yi çalıştırın ve Firmware butonuna basın.
    7 - Sağ üst köşede yazan USB bilgilerinden emin olun.
    8 - Sol taraftaki menüye tıklayıp Custom seçeneğini seçin.
    9 - Sağ tarafta iki seçenek var Core OS yada Full OS . Ben Core OS sectim. Bu şekilde dökümanlarınıza herhangi bir zarar gelmeyecek.
    10 - Update Butonuna tıklayn ve Playbook'unuz daki işlem bitene kadar bekleyin. Herhangi bir işlem yapmayın ki bağlantıya zarar gelmesin.
    11 - Playbook downgrade işlemi sonrası restart attıktan sonra bir önceki yazılıma geri döndünüz. Herhangi bir şekilde otomatik güncelleme yapmasını önlemek için Desktop Manager'i kapatırsanız iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Istanbullu Einstein -- 18 Haziran 2012; 18:48:06 >




  • slean;Eline sağlık iyi olmuş bunlar...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.