Şimdi Ara

TAHTAKURUSU ÇÕZÜM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba yaklaşık 2 haftadır bireysel mücadele içindeyiz ,tahtakurusu cozumu için ne önerirsiniz ,önerilen bir ilaçla ilacladik azaldı ama bitmedi ,tekrar farklj bir ilaç aldık ilaçlamaya devam edeceğiz ,ama bu işi çözmüş arkadaşlar varsa acİl yardjm artık gece uyuyamaz haldeyim




  • Arabayla alakası ne ? Karavan mı ?
  • mevzu tam olarak nedir yazmamışsınız ama gece ortaya çıkan gırç gırç ses çıkaran hayvan ise bulunduğunu düşündüğünüz yere enjektör vs. ile gaz yağı enjekte edin tek çözüm budur.


    onun dışında diyatomlu toprak diye bir şey var. kemirdiği yeri şerit halinde çevreleyin.


    tahta kurusu ve tahta kurdu kuzen olarak ayırt etmesi zor böcükler. iki çözümü de deneyin %100 çözümdür. ben evden taşınacaktım bu sorun yüzündenTAHTAKURUSU ÇÕZÜM YARDIM 

  • Aylarca bu sorunla mücadele ettim, yatağımı attım vs. ve sonunda 900km uzaktaki bir şehre taşındığımda bile bu canlılar benim yeni evimde ürediler. İlaçlama şirketi buna uygun bir ilacı benim gösterdiğin bütün noktalara sıktı ve 3 yıldır tahta kurusu görmüyorum.

    Mühim olan doğru ilaç ve doğru noktalara daha doğrusu evin her yanını ilaçlamak. Bu böcekler genellikle yatak altı, giysilerin katlandığı bölümler gibi gizleneceği yerlere yerleşiyor. Mücadelesi çok zor bir böcek.
  • tahtakurusu icin ya tasinman, ya evi yakman lazim


    kolay gelsin

  • Rahmetli babam köyden 1950 yılında şehre göç ettiğinde o zamanın bambi yatakları olan talaş şiltesini de getirmiş, ben 15 yaşına gelinceye kadar kullanmaya devam etmişler ve ben 15 yaşında iken 1986 yılında bu lanet hayvanlar evimizde üremeye başladı.


    Bu talaş yatağı yakmak zorunda kaldık. Fakat bu kez de tahta döşemenin altına yuvalandılar. Zirai donatım kurumunda bir tanıdığa rica ettik yardım etmesi için. Evi en az 1 hafta süreyle terketmemiz gerektiğini söyledi. Kullanılacak ilacın tahtakurularını yok edeceğini garanti etti ancak bizden birinin de hastalanıp ölmeyeceğini garanti etmedi.


    Araya yaşlı bir nine girdi: "tencereye sabah erkenden 1 kg. kırmızı pul biber koyup ocağın kısık ateşinde akşama kadar yakmak!" 1 hafta terketmektense evi bir gün terkedip bu söyleneni yaptık.


    Akşam eve girmek imkansız gibiydi hala o kokuyu unutamam. Aylarca o koku hiç gitmedi sanıyorum. Fakat maksat hasıl oldu!





  • Merhaba konuyu yeni gördüm çözüm bulamadıysanız öneride bulunayım.
  • Erzurum lu E kullanıcısına yanıt

    Merhaba, tencereye sadece bir kilo pul biber koydunuz başka bir şey koymadiniz doğru mu? Çok zor durumdayım lütfen yardımcı olur musunuz?

  • Mr.isa M kullanıcısına yanıt

    Kardeş mesajımı tam doğru okuduysan ve bunu uygulamaya karar verdiysen sorun yok detay vereyim. Bak bir kokudan bahsediyorum, koku iki aya kadar eve sinmişti, ikrah ettirici değilse de rahatsız edici bir kokusu var. Ayrıca bu uygulamadan sonra aradan 40 yıl geçti. Teknoloji gelişti, ilaçlama firmaları var artık. Bence siz bir haşere ilaçlama firmasına danışınız, mükemmel ilaçlar var günümüzde. 6 ay bir yıl garantili %100 çözümlü yapıyorlar. Fiyatları da öyle çok fazla olmaz sanıyorum.


    Hangi şehirdeyseniz ilaçlama firmalarının telefonunu internetten bulun ve iki üç firmadan fiyat alın, pazarlık edin. İnsan sağlığına zarar vermeyecek şekilde ve güvenlik önlemlerini alarak, yarım saat içinde onlar halleder.


    Dediğim gibi pul biberin zararı yok, sıkıntısı kokusu ve çok kısık ateşi ayarlayamazsanız yangın tehlikesi de olabilir, buna karar verdiyseniz dikkatli olun. Eviniz 150 m2 den küçük ise büyükçe bir tencereye yarım kg pul biber yeterlidir. 2 saat kadar ateş üzerinde durduktan sonra ateşi kapatın, pencereler akşama kadar kapalı olsun. 12 saat geçtikten sonra ölmeye başlayacaklardır. Tabii sizin de evden çıkmanız gerekir, duman ve acaip bir koku oluyor.





  • Mr.isa M kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Tahtakurusu kendi özel ilacıyla ölür. Bu ilaçlar genellikle sıvı ve dumanlama olan ikili takımdır. Mutlaka bir veteriner veya ilaç satan yerlere danışın.
  • Vebi Draker bu işi eğer çok ilerlememişse çözebilir. Güncel fiyatlarla 50 TL civarında.

    Alın, 5 lt suya karıştırıp bol bol zerk edin camsil püskürtücü benzeri bir aletle.


    TAHTAKURUSU ÇÕZÜM YARDIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 31 Mayıs 2023; 0:43:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.