Şimdi Ara

Taksim patlaması sonrasında sosyal medyaya bant daraltması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
10.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Taksim patlaması sonrasında sosyal medyaya bant daraltması
    Taksim Meydanı’nda yaşanan menfur saldırı sonrasında internet kullanımına da kısıtlama geldi. Özellikle patlamaya ilişkin görüntülerin kontrolsüz ve manipüle edici tarzda yayılmasını engellemek için bant daraltıldı. Haliyle kullanıcılar, WhatsApp çöktü müInstagram çöktü mü ve Twitter çöktü mü diye merak etmeye başladı.



    Sosyal medyaya kısıtlama



    Taksim’de yaşanan saldırı sonrasında YouTube, Twitter, Telegram, Instagram, Facebook gibi pek çok ağda özellikle resim ve video paylaşımı mümkün olmayacak şekilde erişimin kısıtlandığı görüldü. Bu da bant daraltılması uygulamasını akla getiriyor.



    Ayrıca Bkz.FTX TR ekibinden örnek davranış: Mağdurlara ödeme yapılıyor



    Bant daraltma uygulaması tüm ağa erişimin engellenmesi yerine görsel ve video gibi büyük boyutlu dosyaların yüklemesini engelleyecek şekilde veri trafiğinin kısıtlanması anlamına geliyor. Yani sitelerin yüklenmesi özellikle görsel ögeler varsa oldukça yavaşlıyor.









  • Kazanın ardından video çeken AKP Gençlik Kolları üyesi bir genç, "AK Parti Avcılar olarak kaza yerindeyiz. İki metrobüs çok feci bir şekilde çarpıştı. Binlerce yaralı, sayısı belli olmayacak kadar da ölü var. İBB yetkililerine buradan sesleniyoruz. Bu canların hesabını kime nasıl vereceksiniz" dedi.


    Galeyana getirmek ve manipülasyon yapmak sizin işiniz gördüğün üzere

  • Sorunları internet bant genişliğini kısarak yada interneti kapatarak değil, sınırları kapatarak çözmeyi deneseydik bu olaylar başımıza gelmezdi. Geçmiş olsun herkese.

  • DeepBluee2 kullanıcısına yanıt

    Suriyeler yokken, 5 yıl önce, 10 yıl önce, 20 yıl önce ve 30 yıl önce de patlamalar belki bundan daha da sık oluyordu. Elbet etkisi olabilir ama nedense son 3-4 seçimdir, seçimlere 6-7 ay kala hep 2-3 patlama oluyor. Bu patlama umarım tek olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin başına bela olmuş terör örgütüne "Lanet" edileceğine , saçma salak paylaşımların önünü kesmek için sosyal medyaya ara verdirmeyi eleştiriyoruz. Ülke olarak cidden dumanlı kafa yapısına sahibiz.

  • xonurixp X kullanıcısına yanıt

    Güzel cevap vermişsin. 90 lardan bu yana bir çok patlama oluyor. 2016 dan bu yana ilk patlama bu... Madem sorun oydu her yıl bir çok patlama gerçekleşirdi. İnsanların buna bakış açısı gerçekten çok sığ...

  • Kısıtlama doğru yada yanlış bu tartışılır yalnız şu gerçeğide vurgulamadan geçemeyeceğim toplumun içerisinde çok fazla ortalığı velveleye vermeye hazır bir zihniyetin olduğunu hatırlatmak isterim.

  • DeepBluee2 kullanıcısına yanıt
    senin geçmiş olsununa ihtiyacımız yok! her hafta bmba patlayan günleri unutmuşsunuz! o zaman sınırlar kapalıydı!

  • Kendilerini iyi gösterecek bir şeyi sürekli her yerde yayınlarlerken, kendilerini olumsuz gösterecek her şeyi engelleme peşindeler.


    Engellemeyle,yavaşlatmayla vs sorunlara çözüm olunmuyor, kim sorumluysa,ihmalkarsa vs bu tür durumlarda gereken yapılmalı, sorumluluk kabul edilip görevinden alınmalı,istifa etmeli,mağdurlara ve ailelerine gereken yardımlar yapılmalı vs.

  • Ne önlemi acaba. Terör ne biliyormusun acaba her türlü pislik yolla işini yapan kesim bunlar. Sen bi birey olarak bike cebine koy bomba taksimde patlat tek tek milleti aramak mümkünmü sence. Ne saçma insanlarsınız acaba.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gezi nasıl korkutuysa artık...

  • axiprens kullanıcısına yanıt

    Az önce 2016 yılına ait kadın teröristin fotosu ve videosu vardı "Canlı bomba bu" diye bu tarz salak saçma sapan olayların önüne geçilsin diye yapılıyor bu. 3 gram aklınla anlamazsın ama yine de bil.

  • Böyle sansür uygulaması yapan, interneti resmen kapatan ülkelerin hepsi demokrasiden uzak ülkeler.
    Sansürle hiç bir şey çözülmez.
    Gidecekler eninde sonunda ama düzeltmek 10 seneyi alır ülkeyi.

  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt

    maaşlı trolliçe mesaiye erken başlamış...

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.