Şimdi Ara

Tam Otomatik** şanzıman bakımı ve arızalar (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.938
Cevap
62
Favori
746.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • $imdi cok cok daha iyi anladim.eline emegine saglik mete usta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramadan 89 -- 15 Şubat 2011; 0:54:46 >
  • ramadan sarjlı matkap tornavıdaların uzerındede tork ayarı var 1-12 arası onuda kullanabılırsın ucuna lokma takamak sartıyla bunu daha ucuz temın eder veya bulabılırsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg
    gereğinden fazla yağ konulmamalı çünkü konulursa bu defa şanzımandan püskürme ile sonuçlanabilir. max ve min arasındaki seviye farkı ortalama yarım litre bazı araçlarda 1 litredir. ama yarım litre eksilen yağ zaten vuruntulu vites geçişi sebebidir ve aşınma artar.



    Benim aracın şanzımanınada fazla yağ koymuşlar , arka tekerlere kadar püskürtmüş.Götürdüm birazını aldılar şimdi bir sorun yok.Umarım usta gereği kadar almıştır
  • Akhilleus,


    aracınızın şanzımanının yağ çubuğundan seviyeyi kontrol edebilirsiniz.. yalnız bu kontrolü motor rölantide çalışırken ve araç normal çalışma sıcaklığında iken ve her vites konumunda vites kolunu iki saniye bekletip ve bir dakika da bekledikten sonra yapmanız gerekir.yağın en üst ve en alt çizgi arasında olması yeterlidir.ama en alt çizgi altına inmemesi gerekir.eğer bunun altına inerse ilave gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg




    Akhilleus,


    aracınızın şanzımanının yağ çubuğundan seviyeyi kontrol edebilirsiniz.. yalnız bu kontrolü motor rölantide çalışırken ve araç normal çalışma sıcaklığında iken ve her vites konumunda vites kolunu iki saniye bekletip ve bir dakika da bekledikten sonra yapmanız gerekir.yağın en üst ve en alt çizgi arasında olması yeterlidir.ama en alt çizgi altına inmemesi gerekir.eğer bunun altına inerse ilave gerekir.


    Hocam 2000 model passat ın şanzıman yağ çubuğu nerde tam olarak

    Birde dün bu işlemlerden sonra 100 km kullandım aracı.Otobana çıkıp araca 220 yaptırdım.Ara ara vites küçültüp yüklendim.Herhangi bir yağ atma durumu olmadı.Ama içime kurt düştü acaba fazla mı aldılar yağı diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 15 Şubat 2011; 15:34:48 >




  • aracın önüne geçtiğinizde ve kaputu açtığınızda motorun sağında olması gerekir.sarı renkli (başka renk de olabilir) bir çubuk görmelisiniz.zayıf bir ihtimal ama bazı araçlarda bu çabuk olmayabilir.o zaman yapacak birşey yok.
  • slmlar 2001 model scenic I lerde kullanılan şanzuman ne tip bir şanzumandır acaba.rampada geri kaçırma yapar mı.bildiğim kadarıyle 4 kademeli tork konvertörlü fakat tam da emin değilim ve net bilgiyede ulaşamadım netten.yardımcı olursanız sevinirim.
  • benimde bir sorum var.

    2006 model 4x4 5 ileri otomatik vites 85 bin küsür km deki aracımı şehir içinde kullanırken 3-2-1 olarak kullanıyorum yani şöyle , mesela hızım 100 ilerde kırmızı yandi durmam gerek biraz frene basıyorum sonra 3 alıyorum devir 2500-3000 arası oluyor motor freni ile yavaşlıyor sonra 50 km hıza düşünde 2 ye alıyorum yine aynı şekilde yavaşlıyor en son frenler çok sıcaksa basınca durmazsa 1 ede alıyorum durduktan sonra N ye alıyorum el frenini çekiyorum.bekliyorum aceba yanlışmı yapıyorum yada ben duracağımı anladığım anda hareket halindeyken N ye alıp frenemi basmalıyım. ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darktreys -- 15 Şubat 2011; 17:09:52 >
  • darktreys,


    yaptığınız yanlış değil.. fakat frene basmak yerine gazı kesip 3 e alırsanız daha güzel olur ve de yakıt tasarrufu da yaparsınız.. bunun dışında yaptığınız doğrudur ve hareket halinde iken N ye almak yanlıştır ama durduktan sonra alınması mantıklı ve doğrudur.frene mümkün olduğunca basmadan yavaşlamak için durum ve şartlar elverdikçe gazı kesip vitesi küçültmek en doğrusudur.diğer türlü tüketiminiz artar.

    bahadem,


    2001 model scenicdeki şanzıman tamamen klasik tiptir.o yıllarda yarı otomatik veya tiptronik şanzıman pek yoktu.aracınızın şanzımanında tork konvertörü vardır ve geri kaçırma yapmaz.
  • çok teşekkürler.
  • daha sahabi olmadımda 2006 benzinli trend otomatik focusumu değiştirmeyi düşünüyorum ve scenic 1 almayı düşünüyorum da o yüzden sordum.teşekkürler ilginiz için...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg



    aracın önüne geçtiğinizde ve kaputu açtığınızda motorun sağında olması gerekir.sarı renkli (başka renk de olabilir) bir çubuk görmelisiniz.zayıf bir ihtimal ama bazı araçlarda bu çabuk olmayabilir.o zaman yapacak birşey yok.


    Motorun tam sağında sarı renkli bi çubuk var ama o motor yağı çubuğu sanırım
  • akhilleus,


    çubuğu çek eğer yağ rengi kırmızı ise şanzımandır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: niyazicaglar

    Meteg ustam iyi geceler
    2003 vw bora otomatik aracım P den D ye alınca hareketi çok geç oluyor yani geç dolduruyor.Gaza basınca ise vuruntulu şekilde aniden kavrıyor.R ye aldığımda ise hemen hareket ediyor?Sorun ne olabilir?Şanzıman yağı ve filtresini değiştirdim bu arada.(mobil atf 220)

    üzülerek bildirmek durumundayım ki araca koydurduğunuz yağ çok ama çok yanlış bir seçim.bahsi geçen yağ sadece 1980 ve öncesi üretilen araçlar için uygundur.bunun sebebi de bu yağların kullanıldığı otomatik şanzıman sistemlerinde elektronik birim bulunmamasıdır.ama sizin aracınız günümüz araçlarından olup bu araçta dexron3g özelliklerinde yağ kullanılması gerekmektedir.aracınızda oldukça hassas ve karmaşık bir elektronik kontrol birimi bulunmakta ve atf220 bu sistem için zararlıdır.sonuç olarak atf220 nin boşaltılıp dexron3g ile değiştirilmesi gerekmektedir.bu değişimden sonra sorun kalmayacaktır.
    ,
    ustam yağı değiştirdim.Motor sıcakken D deki hareket 2-3 sn de gerçekleşiyor ama soğukken hala gaz vermeden gitmiyor.Ne yapmamı tavsiye edersiniz.




  • niyazi çağlar,


    aracın su hararet müşürünü yeniletin.bence o zaman düzelecektir.sorunun şanzıman ile alakası yok demek ki.ama o yağı değiştirererek doğru olanı yaptınız..
  • Ustam bugün aracın sesini dinledim biraz.Sanki şanzımandan ara ara lıkırtı şeklinde sesler geliyor.Bu ses normal mi?Acaba ben mi kendi kendime kuruntu yapıyorum.Şanzımanın içine bakıldı kusursuzdu.Yağı yeni değişti.Ama şimdide kafama bu ses takıldı.Bugünde aracın altına baktım şanzımanda herhangi bir yağ püskürtmesi yok.Sanırım fazla yağı aldıkları için daha yağ atmıyor araç.Otomatik araba sürmesi rahat ve zevkli ama insan korkuyor.

    Ben aracı kullanırken çok dikkat ediyorum.Uzun süre bekleyeceğim zaman boşa atıyorum.Tamamen durup bekliyorum sonra vites değişiyorum.Benden önceki sahipleride bu şekilde kullanmış.Umarım kötü bir durum gelmez başıma.
  • akhilleus,

    yağ çubuğunu yani sarı olanı kontrol ettin mi? belli ki önceki mesajımı görmemişsin. ses konusunda yorum yapabilmem için aracı görmem gerekir.görmeden yorum yapmak yanlış olur.otomatik şanzımanların gereken zamanlarda bakımları yapıldıktan sonra ve bazı şeylere dikkat edildikten sonra bence korkmak gereksiz.bu ülkede otomatik şanzıman sisteminin ne olduğu hala daha bilinmiyor.bu sistemin içinde sağlıklı çalışması için bir yağ bulunduğu,bu yağın en az 5 sene şanzımanda kaldığı şanzımanın zaman zaman 1000 derecelere varan sıcaklıklara çıktığı, yağın tek başına bir sürü problemle (sürtünme,yüksek sıcaklık, yük) gibi sorunlarla uğraştığı bu yüzden bu yağın muhakkak vakti geldiğinde değişmesi büyük önem taşımakta..

    günümüzde otomotive endüstrisi servislerden para kazanmakta... şimdi servislere deniyor ki mümkün olduğunca çok parça satın kar edin.. e şimdi senin şanzıman yağını zamanında değiştirse, ve aracın bakımları düzgün yapılsa, parçalar çok sağlam ve sorunsuz olsa nasıl para kazanacak? aracın çok uzun ömürlü olacak.. bu servisin para kazanma planına daha doğrusu firmanın rantabiletesi açısından istenmeyen bir şey.. bu yüzden size gerek yok şanzıman yağı değişimine derler.. siz de inanırsınız.. sonra bir bakmışsınız araçta acaip sesler veya vuruntulu vitesler ve en sonunda da yürümeyen bir araba var..

    bu sefer aynı servis beyfendi size komple şanzıman lazım der.. bazıları yaptırır bazıları da aracı üçe beşe bakmadan satarlar..

    bu işin sorumlusu kimdir? otomobil firmalarıdır..


    biraz düşünün aa ne kadar doğru diyeceksiniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg




    niyazi çağlar,


    aracın su hararet müşürünü yeniletin.bence o zaman düzelecektir.sorunun şanzıman ile alakası yok demek ki.ama o yağı değiştirererek doğru olanı yaptınız..


    Bir de onu deneyeyim bakalım inşallah düzelir.Teşekkür ederim ustam.
  • unutmadan şunu da söyleyeyim niyazi çağlar.. benim forumda yazdıklarım tahmindir.eğer hararet müşürü değişmesine rağmen düzelme olmazsa aracınızı bir şanzıman servisinde kontrol ettirmeniz ve basınç testi yaptırmanız gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg



    unutmadan şunu da söyleyeyim niyazi çağlar.. benim forumda yazdıklarım tahmindir.eğer hararet müşürü değişmesine rağmen düzelme olmazsa aracınızı bir şanzıman servisinde kontrol ettirmeniz ve basınç testi yaptırmanız gerekir.


    Teşekkür ederim Mete bey.Yardımlarınız için.
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.