Şimdi Ara

Tam sessizlik icin fani devre disi birakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PSU dan fanindan gelen sesi para harcamadan kesmek icin tamamen sokmeyi dusunyorum.

    Bir cok kez musterilerimde yasadigim bir durum bu. Baska bir arizadan dolayi gittigimde kasa faninin coktan pislikten durmus olduguna bir kac kez sahit oldum. (Herkesin tahmin edebilecegi gibi fan arizasi kaynakli baska arizalar degil bunlar). Fakat ne hikmetse bilgisayarlar hic bisey olmamis gibi calismaya devam ediyordu.

    Ikinci bir sebep ise her ne kadar guc kati, besleme unitesi gibi adlari olsa da bunlar sonucta herhangi bir cihaz icin kullandigimiz adaptorlerin bir cesidi degil mi? Sonucta onlar da isiniyor ama fan filan gerekmiyor. Bu arada ben sifir elektronik bilgisine sahibim. Muhtemelen bilmeden sacmaliyor olabilirim.

    Sistemim bir adet 7200 rpm disk, hemen hemen hic kullanmadigim dvd writer, 2 adet ddr2 modul. amd athlon x2 3600+/1900 AM2 islemci ve herseybirarada anakarttan olusuyor.
    Kasam da AOpen in 35$ lik kasalarindan.

    Bu bilgiler isiginda psu nun fanini soksem aygiti elime alir miyim? Ya da hemen hic para harcamadan fani nasil sustururum.







  • Bilgilere bir ek daha yapayim:

    Internette bi yerde sistemimin psu dan cektigi gucu 168 W olarak hesapladim.
  • normalde kulandımız adaptorler 15 20 watt anca verirken bsayar psuları gunumuzde ortalama 250 harcarlar. dogal olarakta ısınmaları daha fazla olur. fanı durdurmanızda, psunun asırı ısınmasın sebeb olucak ve hemen olmasa bile uzun vadede buyuk ihtimal bozulmasına sebeb olucaktır. bozulurkende yanında sisteme de zarar verebilir.

    bilincli kulanıcılar sistemlerine 200$ lık psular almaktadırlar cunku sistemlerini 10 15 dolarlık psuya emanet etmenin sakıncalarını farkındadırlar.

    yani sizin kasanızdaki psunun durumu belli degilken birde fanını durdurmanız buyuk zararlara neden olabilir. oyuzden boyle bir seye kalkısıcanıza ve yuzlerce dolarlık sisteminizi riske atıcanıza, ya 12 santımlık guzel bir psu alın(tavsiyem) yada sesiz bir fan alıp ses yapan fanla degistiriniz.

    ama hala bir sey olmaz diyorsanız 180 lik bir direnci fana giden kabloların bir tanesini kopararak ortadan baglayınız. boylelikle fanınıza giden voltaj dusecek ve fan daha dusuk devirlerde calısacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 6 Haziran 2007; 9:03:45 >




  • arkadaşa katılıyorum hiç çalışmadan olmaz azda olsa dönmesi lazım
  • Eger eski bir fan ise
    fana, motor yagı kullanarak sesin kesilmesini saglayabilirsin.

    eger yag surdugunuz halde ses geliyorsa fanını değiştirebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.