Şimdi Ara

Tamir edilemeyen Acer Aspire 9302ASWMI bunun bi çaresi yok mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Acer Aspire 9302AWSMI modeli dizüstü, çalışırken kapandı dıt dıt diye ses çıkardı durdu. Biraz sonra açtık açıldı 1-2 dk sonra tekrar kapandı daha ne yaptıysak açılmadı. Bilgisayarcıya götürdük ekran kartı mı ne yanmış tamir olmazmış. Anakart mı değiştirmek gerekiyor, yoksa tamir edilebilir mi ? Ne yapabiliriz ?



  • ekran kartın harici ise ve kesinlikle yanıksa sahibiden ve gittigidiyorda var alıp değiştirebilirsin
  • Cevabınız için teşekkürler.
    Hayır harici kart değil. Bilgisayarcının dediğine göre silikonlu / silikonsuz olanı varmış. Bunlardan bir çeşidi tamir ediliyor, diğeri edilmiyormuş. Bizimkisi tamir edilmeyen türdenmiş. Yalnızca arızalı parçayı değiştirebilecek olan yerler yokmudur ? 1300-1500 TL verip 2-3 senede çöpe atacak kadar ekonomik gelirin olduğu bir ülkede yaşamıyoruz. Anakart değişimi ikinci el laptop parası. Orijinal anakartından başka anakart takılamazmı hiçbir şekilde ? (Acer Aspire 9302AWSMI)
  • Maalesef notebook modeliniz dahili gefoprce go 7300tc ekran kartına sahip ve anakart değişmeden çalışması imkansız. Yanlız anlayan bir yere götürüp bir baktırın eğer harici ekran kartı takabileceğiniz bir slot bulunuyorsa harici bir ekran kartı alıp takıp deneyebilirsin. Yanan ekran kartı ana kartın başka devrelerine zarar vermemişse harici ekran kartı ile kullanabilrsiniz belki. Aksi takdirde hurdaya çıkmış ve anakartı sağlam aynı model bir dizüstü bulup anakart değişimi yapmanız lazım. En son ihtimal ise servisde anakart değişimi ki olsukça yüksek bir meblağ tutar muhtemelen.
  • drk_m, verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

    Laptopun altında yaklaşık 12x12 cm boş bir slot vardı ama ne için olduğunu anlayamadık. Onun ne işe yaradığını öğrenip, ona göre yola devam edeceğiz. Bu bizim için ya kurtuluş, ya kaçınılmaz olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.