Şimdi Ara

Tamirhane Performansı ve Tamir Ücreti ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumdaki herkese selamlar. Sakarya'da 2-3 ay önce Yenicami HAS otomotiv alerisinden aldığım 307 otomatik vites aracımın otomatik şanzımanı arızalı idi. Gerçi hiç de söylemediler arızası var mı diye sorduğumda usta da farkedemedi. Sorunun arabanın 100 bin dolaylarında olmasından dolayı yağ+elektro vana kombinasyonundan olacağını tecrubeleri forumlardan okuyarak farkettim. 3 Lt yağ ve 2 adet vanayı aldıktan sonra taktıracak otomatik şanzımancı aradım.

    Sakarya'da Eski E5 yanyolda Bölge Trafik'in karşısında Artan otomatik şanzıman tamirhanesine arabayı geçenlerde bıraktım. Değişimleri yapmış olarak arabayı akşama aldım.

    Denemelerinde sorun olmadığını söylediler. Ben daha sonra da denediğimde de ve hala da sorun yok. Fakat motorun şekişinde sorun olduğunu ifade ettiler ve bir tamirhaneye gitmemi söylediler.

    Arabayı teslim aldığımda gaza yüklendiğimde bırakmadan önce olmayan aşırı bir uğultu ve ardından düzelme farkettim. Biraz arabayı zorlayıp otomatik vitesi test etmek için tamirhaneden baya uzaklaştım.

    Boğaz kelebeğini temizletmek için ve bu sorunu da kontrol için Marangozcular Sanayii Sitesindeki Ada Çalışkan Otoya Fatih ustaya uğradığımda Yağ değişimi sırasında hava filtresine girişi borusunun tutunduğu boru plastiği üzerindeki tırnakların kırıldığını ve bir tane de gaz enjektörünün gaz giriş borusunun çıkık olduğunu gördük.

    Sorum şu şekilde, acaba sizce sadece yağ ve selenoit değişimi için 200 TL pahalı değil mi? (http://www.osmndmn.com/blog/peugeot-...ve-cozumu.html Burada 100 TL gibi bir işçilik üvretinden bahselimekte.)
    Devamında bu tamirhanenin işçilik kalitesi sizce nasıl?







  • özellike tanımadğınız ve ilk defa gittiğiniz tamirciye para konuşmadan iş yaptırmamalısınız. ben yıllardır hep aynı ustaya gittiğimden aramızda para mevzu önemli değil. bir de işinin ehli olmayan ve kendini usta sanan kişilere de güvenip araba teslim etmemek lazım. ufak tefek arızalarda olabilir ama motor ile ilgili arızalarda özel yada yetkili servislere gitmek lazım. 3 kuruş fazla verirsin ama sorun olması halinde muhatabın olur karşında. bahsettiğiniz 200 lira ücret elbetteki fazla, o da bence ücreti baştan konuşmadığınız için..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.