Şimdi Ara

Tamron 90mm, Tokina 100mm mi, Sigma 105mm mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Ürün çekimleri için acilen bir makro lense ihtiyacım var. İlk başta Canon 100mm L is 2.8 almayı düşünüyordum. Fakat şimdi kalitelerine yapılan övgüler ve fiyatları dolayısıyla aşağıdaki üç lens aklımı karıştırdı. Deneyimli arkadaşlardan bu lenslerle ilgili yorumlarını ve önerilerini bekliyorum. (Canon Mark 2 kullanıyorum)

    Tamron 90 mm
    Tokina 100mm
    Sigma 105 mm

    Saygılar,



  • Aşağıdaki adreste karşılaştırabilirsiniz.
     Tamron 90mm, Tokina 100mm mi, Sigma 105mm mi?

    http://www.the-digital-picture.com/
  • lecra L kullanıcısına yanıt
    Ben ürün çekerken genelde Sigma 105 kullanıyorum. ( portre ve makro da da kullanıyorum iviçre çakısı gibi) Ancak yine de tripod ile çekim yaptığım için genelde nedense gözüm hala Canon'da. Psikolojik olabilir. Canon kullanmadım. Bulursam bir yerlerden düşük ve yüksek ışıkta, farklı diyaframlarda deneyeceğim.

    Tokina ve Tamron'u ise hiç düşünmedim. Nasip olursa ilk Tamron lensimi, o da yaban hayatı için Tele lensini bu kış sonunda almayı düşünüyorum. Eğer fazlaca çekim yapıp para kazanıyorsan Canon L lensinden şaşma. Çok nadir bizim şehirde çekerken bazı yerlere sanat yönetmeni falan oluyor. Lenste kırmızı halkayı görmeyince burun kıvıranlar olmuyor değil.
  • Canon 100mm L çok uzun olmasa da belli bir süre kullandım.Gayet güzel keskin ve seri bir lens.Eğer ki bütçeniz el veriyorsa Canon tercih etmenizi tavsiye ederim.Diğer lensleri kullanmadım ama videolarda ve incelemelerde gördüğüm kadarıyla Tokina 100mm sanki biraz daha önde gibi geldi.
  • el_salvador_ kullanıcısına yanıt
    Sizde ürün çekerken mi kullanıyordunuz lensi? eğer bu tip bir iş yapıyorsanız şu an hangi lensi kullanıyorsunuz ve neden diye sormak istiyorum. Aslında bir ara hobi olarak portre çekmeyi de sevdiğim için 135mm ye niyetlendim ama 90 cm netleme mesafesi var ve hem 30 cm netleme mesafesi ve 1:1 büyütme yapabildiği için de hala gözüm Canon 100 L de.

    Gerçi Sigma da da aşağı yukarı durum aynı. Yani 1:1 ve 30 - 32 cm netleme mesafesi var Sigma' da da ama nedense satıp ileride kesinlikle Canon almayı düşünüyorum.
  • Tamron 90mm va sigma 105mm hakkında bilgim var. İkiside kullanıcısını üzmeyen lensler. Bu arada Forumda Sharks var makrocu 105 kullanıyordu bi aralra fotoğraflarına bakabilirsiniz. sanırım sigma 105mm biraz daha önde ama bu dediğim 2 lenste pişman etmez. Tokina yı hiç bilmiyorum yorum yapmam doğru olmaz
  • X Files kullanıcısına yanıt
    Ben genelde portre ve makro çekimi için kullanıyordum çok fazla olmasa da ürün çekimi yaptım.Şu anda maalesef kullanamıyorum çünkü satıldı.Ürün çekiminde gayet güzel iş çıkartıyor ekstradan 1-2 flaşla çok çok daha iyi kareler çekebiliyorsunuz.Siz de bilirsiniz ki ürün çekimi yapmak gerçekten zor ve uğraştırıcı bir çekimdir. Her ne kadar Lens açık diyafram olsa da sabit ışığa mutlaka ihtiyaç duyuluyor.Canon'un bu lensi gerçekten başarılı bir lens, diğer söylemiş olduğunuz lensleri kullanmadığım için pek yorum yapamıyıcam.
  • el_salvador_ kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Bir süre daha elimdeki lensi kullanmaya devam edip sonrasında bu lensi edineceğim.
  • Tokina benim her zaman orijinal lens kullanamadığım durumda ikincil olarak tercih ettiğim bir markadır.
  • Tokina 100mm macro incelmesi ve sigma 105mm incelemesini videodan izlersen sana büyük avantaj sağlar.







  • lecra L kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle SIGMA 105MM F2.8 DG OS MACRO HSM
  • İleride aklımda kalmaması için ve bütçem müsade ettiğinden, Canon 100mm L is 2.8 is aldım. İnşallah hakkını verebilirim. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
    Saygılar,
  • sigma 105 hakkını veriyor çekimleri genellikle sigma ile yapıyoruz.cannonun lensi biraz keskin diye biliyorum.tamron 90mm deneme fırsatım olmadı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet Canon 100mm F2,8 L lensi aldım. Tek kelime çok beğendim. Elbette parası da iyi ancak görünüm olarak bile muhteşem. Düşük ışıkta birkaç deneme çektim. Sigma ile kalitesi karşılaştırılamayacak kadar iyi.
  • X Files kullanıcısına yanıt
    Özkan bey lensiniz hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın .Işığınız bol ol olsun.
  • el_salvador_ kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim Emre Bey. Biraz enteresan gelişen bir süreçten sonra telefonda son anda aldım. Oldukça memnunum. Henüz profesyonel çekim yapmadım. Elde bir iki obje çektim ama bol bol portre çektim. Kesinlikle üst seviye bir lens.

    Sizin de ışığınız bol olsun iyi akşamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.