Şimdi Ara

Tanker ile Çarpışan Araç (Kocaeli) - Güvenlik Kamerası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ne desem, nasıl anlatsam bilmiyorum.


    Sanıyorum, o kamyonun yaptığı yanlışı yapanların "ileride bende aynı haltı yersem, vicdanım rahat olsun" mantığı ile yorumlar yazılıyor.


    Öncelikle fotoğraflardan belli olduğu gibi sola dönüş için bir şeridin bırakıldığı yollarda, ışık geçişi bir ana yol geçişlerine verilir, bir tali dönüşlere. Senin dediğin teknik, dönüş şeridi verilmemiş, tek veya çift şerit yollarda dönecek araçların birikim yapıp trafiği kilitlememesi için kavşakta yolların her seferinde tek bir şeridine, ayrı ayrı her yöne geçiş verilir.


    Dönel kavşaklarda durum biraz daha karışıktır. Her iki yöntem de kullanılabilir ama bizim konumuz o değil. Kazanın olduğu kavşak, dönel kavşak değil.


    Görüntülerden de anlaşılacağı üzere tanker kırmızı ışıkta geçmiştir. Hız sınırının çok üzerinde bir sürate sahiptir. Sola dönüş için yeşil yanmaması sadece o ışıklandırmayı yöneten "Trafik Kurulunun" tasarrufudur. Bilmiyorum karşılaştın mı ama karşı şeride kırmızı yanar yanmaz diğer şeride yeşil yanan ışıklandırmalarda mevcuttur. Kural sarı ışığı görünce durmaya hazırlanmaktır. Tanker kavşağa yaklaşırken hızını azaltmak bir yana sarı ışığı görünce bilakis gazı köklemeye devam ederek suçun büyük bir kısmını üstlenmiştir.


    Sana da tek bir şey söyleyeceğim.


    Umuyorum ki trafikte o savunduğun tanker şoförü gibilerle karşılaşırsın.





  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Mevcut kanunlarda işini bilen! ne yapacağını bilen! bir avukat ve elini cebine atan o tankerin sahibi şirket patronuyla o kamyon şoförü haklı bile çıkarılır.


    Ben olması gerekenden bahsediyorum. Orada sarı yanıp söndüğünü gördüğünde kanunen frene basması gerekirken gaza abanıp, üstelik şehir içi 50 km'yi geçmemesi gerekirken bu süratin çok üstünde bir süratle giderek, kırmızıda geçerek, ölümlü kazaya neden olan birisinin yargılanması gereken durumdan bahsediyorum.


    Burada o hafif ticaride hayattan koparılmış 3 vatandaşın geride kalan annesi, babası, belki çocukları, kocası, kardeşlerinin durumundan bahsediyorum. Ama sizler empati duygusunu kaybetmiş, zamanın her değerin üstünde olduğunu zanneden, zaman kaybetmemek için sarı kırmızı demeden geçen, sürat ve kural ihlali yapan zihniyettekilerin elbette orada hayatını kaybedenleri savunmasını beklemek hayal olur.


    Burada bana diyorsun ya ruh hali diye. Burada yaptığı hata ile hayatların kaybolmasına neden olan o şoförü savunmanın esas ruh halini anlayamıyorum. Lütfen akşam yatarken bunları düşün ve kaybetmekte olduğun insanlığını geri kazanmak için dua et.


    Tartışma kültürüm olmadığını iddia edip, sempatik görünmesi için bir fıkra ile süsleyip, muhatabını eşeğe benzeterek zeka sahibi olduğunu gösterdiğini sanacaklar kadar alçalmayacağım.


    Burada yaptığın alenen hakaret. Ben ise, savunduğunla karşı karşıya gelmeni temenni ediyorum. Bu hakaret değildir. Ettiğinizi bulun diyorum. Temennim senin için de geçerli. Trafikte ve hayatında o tanker şoförü gibi insan hayatını hiçe sayıp kanun ve kural ihlali yapanlarla karşılaş.


    Aşağıdaki karikatür tam da 2022 yılında ülkemizdeki durumu ortaya koyması açısından bir göstergedir. Trafikte önüne gelene atarlanan, daha sarı bile yanmadan kornaya abanan, kendisinden başka kimseye yollarda tahammülü olmayan, koltuğunun altında, bagajında ateşli silahtan tut her türlü delici, vurucu cisim taşıyan, kanunları kuralları tanımayan zümrenin ne yazık ki tahakkümü altındakileri ifade ediyor.



    Tanker ile Çarpışan Araç (Kocaeli) - Güvenlik Kamerası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 22 Aralık 2022; 10:39:4 >




  • Benim sormak istediğim şu: Aracın iç kasası sağlam gözüküyor. Bu kazada 3 kişi neden vefat etti. Tankerin yapabileceği max. hız belli. Zaten videoda da çok hızlı gibi gözükmüyor. Kaza yandan olduğu için emniyet kemeri takılmamasının bu kazada çok da etkili olduğunu düşünmüyorum. Kaza anında kafanın sağa savrulup çarpmasını emniyet kemeri engeller mi sanımıyorum. Araçta yan hava yastıkları olsaydı sonuç ne kadar değişirdi merak ettim. Yan hava yastıkları kafayı yana çarpmayı engeller miydi?

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    Arkadaşım anlama ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz bilemedim...


    Ben panelvan sürücüsü kusursuzdur demiyorum, tam kusurlu da demiyorum.

    Ben tır sürücüsü kusursuzdur demiyorum, tam kusurlu da demiyorum.


    Her iki sürücü de kusurludur.


    Siz ise tır sürücüsünün tam kusurlu olduğunu (buradan panelvan sürücüsünün kusursuz olduğunu anlatmaya çalışıyorsunuz) ve taammüden ölüme neden olmayla yargılanması gerektiğini söylüyorsunuz.


    Bakın bu tür ölümlü trafik kazalarında taksirle/bilinçli taksirle (bir ya da birden fazla kişinin) ölümüne neden olma suçlaması ile yargılaması yapılır.Buna örnek birçok yargıtay emsal kararı gösterebilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 22 Aralık 2022; 21:43:4 >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Engeller tabi ki. Ayrica bu kazada ki gibi yandan gelen ani darbelerde boyun kırılmasını da önler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Yan hava yastıkları kısmen yanal darbe hasarlarını azaltıp ölümleri azaltır.

    Nihayetinde araçların ve güvenlik ekipmanlarının koruyuculuğuna dair çarpışma testleri ncap dahil 64 km ve altındaki hızlarda yapılıyor.


    Yan darbelerde kafanın aldığı darbe ve boyun kırılmasının nasıl olduğunu anlatan bir çarpışma testi...


    Tanker ile Çarpışan Araç (Kocaeli) - Güvenlik KamerasıMyRide on Autobytelyoutube
    Go to MYRIDE.COM for more car videos. For the first time the Insurance Institute for Highway Safety
    https://www.youtube.com/watch?v=RvAoit5t12s
  • adam öldürmeye tam teşebbüs. içeri at bir daha çıkamasın.

  • sissil S kullanıcısına yanıt

    işin içinde "teşebbüs" olmuş olsaydı bu kazada kimse ölmüş olmazdı yalnız... Tanker ile Çarpışan Araç (Kocaeli) - Güvenlik Kamerası 

  • Böyle bi darbe sonucu yaşam kabinini sağlam tutmayı başaracak bir sürü araba var.

    Belli sürücü acemi böyle bir hata yapmış.

    Yine olan garibana olmuş, emniyet kemeri de takmamışlarsa ikisi birleşmiş 3 kişi boş yere ölmüşler yazıktır.

    Şu tenekelere mecbur bırakanlara yazıklar olsun.

  • evet haber taze

    ÜÇ GENÇ KIZIN SONU OLAN O FECİ KAZA!

    Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, kavşaktan hatalı dönüş yapan hafif ticari araca tankerin çarptığı kazada çocukluk arkadaşı olan Ayşegül Yılmaz, Miray Kesici ve Feyza Gökgün yaşamlarını yitirirken, sürücü Gökgün'ün ehliyetinin olmadığı belirlendi.

    15 Aralık'ta öğle saatlerinde D-130 yolu Karamürsel Ereğli mevkisinde meydana gelen kazada Karamürsel yönüne giden Ahmet Aydın'ın (42) kullandığı 77 AAG 563 plakalı tanker, kavşaktan hatalı dönüş yapan Feyza Gökgün kontrolündeki 41 K 7664 plakalı hafif ticari araca yandan çarptı.
    Kazada, Ayşegül Yılmaz (24), Miray Kesici (20) olay yerinde yaşamlarını yitirirken, ağır yaralanan Feyza Gökgün (20) ise hastanede hayatını kaybetti. Ayşegül Yılmaz'ın babasına ait hafif ticari aracı kullandığı belirlenen Feyza Gökgün'ün ehliyetinin olmadığı belirlendi. Olayın ardından gözaltına alınan tanker sürücüsü Ahmet Aydın tutuklandı.
    Kaza anı güvenlik kamerasına yansırken, karşı yönden gelen hafif ticari aracın trafik ışıklarında orta şeritte yavaşladığı, aniden sola doğru dönüş yaptığı, TIR'ın sinyallerini yakmasına rağmen duramayarak hafif ticari araca çarptığı, aracın çarpmanın etkisiyle savrulduğu görüldü. Kaza tutanağında da Feyza Gökgün'ün 'sürücünün kavşaklarda seyir değiştirmesi' ve 'sola dönüşte sürücünün yolun gidişe ayrılmış olan kısmının soluna yaklaşmaması' maddelerini ihlal ettiği belirtildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 28 Aralık 2022; 20:13:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.