Şimdi Ara

TANKLI YAZICILARIN KURUMA SÜRESİ NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
3.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce mürekkepleri kuruduğu için 2 tane yazıcıyı çöpe attım. Şimdilerde yeni bir tanklı yazıcı (tarayıcı özellikli) almak istiyorum. Ancak yeri geliyor 3 ay kullanmıyorum. Mürekkebin kullanılmadığında kuruma, tıkanma vs. süresi nedir? Tanklı sistemlerden önerebileceğiniz model varsa sevinirim. Teşekkürler, saygılar.



  • 3 ay gibi bekleme süreleri mürekkep püskürtmeli yazıcılar için çok üzün bir süre. Nereden ve hangi marka alırsanız alın bu kadar uzun süreli beklemelerde sorun yaşamanız muhtemel. Lazer yazıcılara yönelmeniz daha sağlıklı olur belirttiğiniz aralıklarda olan kullanımınız açısından....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbarian

    Daha önce mürekkepleri kuruduğu için 2 tane yazıcıyı çöpe attım. Şimdilerde yeni bir tanklı yazıcı (tarayıcı özellikli) almak istiyorum. Ancak yeri geliyor 3 ay kullanmıyorum. Mürekkebin kullanılmadığında kuruma, tıkanma vs. süresi nedir? Tanklı sistemlerden önerebileceğiniz model varsa sevinirim. Teşekkürler, saygılar.

    2 kartuşlu yazıcılarda tanklı sistemde durum nedir bilmiyorum .Ama eski bir epson yazıcım var 2008 yılından beri kullanıyorum tanklı sistem ile yaz geldımı tankların mürekkepsiz olan üst kısımlarında buharlaşma isteği oluyor küçük küçük su damlacıkları tankların yüzeylerinde birikiyor bunu çok gözlemledim ama hava filtreleri yüzünden buğarlaşma ya hiç olmuyor yada ben farkedemedım genelde hep tankların mürekkep seviyelerini takip etmek ıcın kalem ile tanklara çizik atarım. uzun süre beklemelerde epson yazıcılar için konuşursak dolankartuşlara göre çok daha sağlıklı çipler mürekkep seviyesini tam yansıtmıyor o yüzden mürekkep katuşta var zannederken aslında kartuş boş olduğu durumlarda yaşanabılıyor buna kartuşlardaki mürekkebin hava delıklerinden kolayca buharlaşmasını da ekleye bılırız + bu dolankartuşları doldurmak için yada resetlemek ıcın cıkarıldığında baskı kafası ıle kartuş arasındaki mürekkep bağlantısı kopuyor ve kartuşu tekrar taktığımızda yazıcı kafasına bir mıktar hava gitmiş oluyor ve bu durum yazıcının kafa haznesindeki mürekkep bitip kartuşlardan mürekkep çekmeye başlayınca meydana gelıyor ve çıktılar bir müddet kesik kesik çıkıyor elbette geçici bir durum bu kafa temizliği ile gideriliyor ama bu döngü devam ediyor ve atık mürekkep israfına neden oluyor bir sonraki dolumda tekrarlanacak, bu durum bazen bu tanklarda da yaşanıyor mürekkebin geri çekilmesinden anlıyorum bende bu olayı kökten çözdüm kartuşları çıkarttım yerine sistemdekı boruları direk yazıcı kafasına bağladım ve bu hava yapma olayı tamamen bertaraf ettim




  • hanım eller H kullanıcısına yanıt

    ALINTI

    "bende bu olayı kökten çözdüm kartuşları çıkarttım yerine sistemdekı boruları direk yazıcı kafasına bağladım ve bu hava yapma olayı tamamen bertaraf ettim"




    Hocam ben de Canon PIXMA G3420 Wi-Fi mürekkep tanklı çok fonksiyonlu yazıcı satın aldım. Ev içinde farklı ortam sıcaklıklarında kuruma veya başka sorunlar yaşamamak için bu söylediğiniz çözümü nasıl uygulayabileceğimi ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz lütfen? Dilerseniz ayrıca DM'den de yazabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pri-SoNeR -- 7 Ağustos 2023; 13:5:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.