Şimdi Ara

Tapudaki daire numarası ile elektrik su aboneliğindeki daire numarası uyuşmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. yeni ev aldım güya güvenilir birinden aldım.içinde kiracı var. aldığım daire binanın giriş katından soldan 1.daire kapısında da 1 yazıyordu zaten. tapuyu aldım bağımsız bölüm no:1 yazıyor buraya kadar her şey normal. kiracıyla sözleşme yenileyecektik baktım ki eski sözleşmede daire 3 yazıyor bunu yanlış yazmışsınız yeni sözleşmede düzeltelim dedim. kiracı da aslında bu daire 1 ama eski ev sahibi 3 olacak dedi öyle yazdık ama elektrik su faturalarında da adres bilgilerinde de 3 görünüyor o yüzden böyle yazdık dedi. daha su ve elektiriği üstüme almadım ama kiracıdan baktım evet 3 yazıyor. şimdi ben yanlış daireyi mi aldım? yani burada satıcı bana başka daire mi sattı yoksa doğru daireyi aldım da tapu ile mimari projede uyumsuzluk mu var? bugün hafta sonu belediyeye de soramadım. bir de şunu eklemek istiyorum satıcı krediyle alacaksan krediyle satmıyorum demişti şimdi düşünüyorum da bir projede usulsüzlük olabilir mi? şimdi bu durumda ben ne yapacağım? beni ne gibi sorunlar bekliyor? bir emlakçıya da sordum adres beyanı yanlış yapılmıştır o düzeltir sıkıntı olmaz diyor. Bilenler varsa bana yorum yapabilir misiniz?








  • Numaralandirma hatasi oluca kredi cikmiyor zaten. O yüzden oyle demiştir. Apartmandaki herkesin imza atip belediyede duzeltmesi lazım veya karsilikli numara degisimi olacak. Bunun dışında bir sorun cikmaz.
  • Öncelikle uyuşmazlığın nereden kaynaklandığını öğrenin. Bazen tapu projeye uygun olmayan şekilde tapuları düzenliyor. Dairenin projedeki yeri doğru ise sorunu tapudan kolayca çözersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertosman -- 18 Temmuz 2020; 20:9:2 >
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim.emlak işlerinden hiç anlamıyorum ilk defa bir gayrımenkul sahibi oldum bundan sonra bir şey alacak olursam önce tapuyu alıp en ince ayrıntısına kadar inceleteceğim ondan sonra alacağım bu da tecrübe oldu. yıllarca çalıştım para biriktirdim yatırımlık olsun diye daire aldım bunda da başıma bu geldi ileride satmaya kalksam sorun düzelmezse satışı da zor olur bu evin.
  • yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar için faydası olur o yüzden sonucu yazayım. bu sabah belediyeye gittim yapı ruhsat proje adres bilgilerini aldım hepsi tapuyla uyumlu bir sıkıntı yok. ancak benim ev aldığım kişi bu daireyi 3 diyerek beyan etmiş kira sözleşmesine de 3 nolu daire diye yazdırmış ve elektrik su şirketlerine faturalarda da o şekilde yazılmış. tamamen ev sahibinin yanlış beyanıyla ilgili bir hata olmuş.dairelerin hepsi kendisinin olunca numaralandırmayı da önemsemedi demek ki. faturaları da düzelttiricem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halimem_

    yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar için faydası olur o yüzden sonucu yazayım. bu sabah belediyeye gittim yapı ruhsat proje adres bilgilerini aldım hepsi tapuyla uyumlu bir sıkıntı yok. ancak benim ev aldığım kişi bu daireyi 3 diyerek beyan etmiş kira sözleşmesine de 3 nolu daire diye yazdırmış ve elektrik su şirketlerine faturalarda da o şekilde yazılmış. tamamen ev sahibinin yanlış beyanıyla ilgili bir hata olmuş.dairelerin hepsi kendisinin olunca numaralandırmayı da önemsemedi demek ki. faturaları da düzelttiricem.
    Faturaları daz düzeltirirseniz iyi olur tabi ama zaten sayaç numarası ile aboneliğiniz yapıldığından sizin borcunuz hep sizin faturanızdaki olur, sizin tesisatınız o sayaca bağlı çünkü. ama kafanız rahat olsun diye düzelttirmenizde fayda var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.