Şimdi Ara

taratılan yazıyı dönüştürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar Tarayıcıdan tarattığımız metni gif- jpg dosyası olarak değilde word belgesi olarak kaydetmemiz mümkün mü? Eğer mümkünse nasıl yapabilirim..?

    teşekürrler şimdiden



  • Gerekli programları kullanırsan mümkün ve gayet kolaydır. Örneğin "ABBY Finereader" kullanabilirsin. Bulması sana kalmış.
  • Tarayıcıların yanında genelde ocr denilen bir yazılım veriyorlar. Bu tam da senin söylediğin işleri yapan bir yazılım...
  • Biraz daha detaya girersek, aslında bütün tarayıcılar resim dosyası şeklinde alır görüntüyü ( fotoğraf makinası gibi ) ama tarayıcı programına entegre edilmiş bir takım programlar ile bu resmi istediğin formata dönüştürme imkanı da veriyorlar.Tabi senin sonuçta istediğin dosya formatına göre tarayıcınnın tarama özelliklerini de değiştirmek gerekiyor. Eğer sen tarayıcı programından word excel gibi formatları seçersen program OCR programının tanıyacağı en iyi şekilde tarayıcıyı optimize ediyor.
    Öte yandan bu OCR programlarına direk resim dosyalarını da gönderip istediğin formatlara manuel de dönüştürbilirsin. Mesela benim tarayıcım yok bende dijital fotoğraf makinesi ile dökümanın siyah beyaz ve yüksek çözünürlükte fotoğrafını çekiyorum ( ama oldukça dikkatli olmak dökümanı kareye tam oturtmak gerekiyor) I.R.I.S veya Paper port OCR programlarına bu resimleri attırıp word veya excel dökümanına çevirebiliyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.