Şimdi Ara

Tarih-Gün-Saat-Derece devresi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, tarih saat gün derece gösteren pic li bir hobi kit alıp yaptım. Kontak açılınca çalışacak şekilde arabaya monte ettim. Devre 9 V ile çalışıyor. Adaptör yardımıyla 12 voltu 9 volta düşürüp öyle besliyorum devreyi. Devre üzerinde 3V pil olduğu için kontağı açıp kaparken bilgiler kaybolmuyordu. Böyle 1 ay sorunsuz kullandım. Son bir kaç gündür ise kontağı açtığımda saat durmuş ve ekran donmuş vaziyette kalmaya başladı. Sıfırlayıp yeniden ayarlıyorum ama kontağı kapatıp açtığımda ekrar yine donmuş vaziyette kalıyor.

    Acaba hafıza pili bittiği için mi ekran donuyor? Arabanın 12 voltunu yine bir adaptörle 3 volta düşürsek ve 3V pil yerine sürekli 3v besleme versem aynı işi görür mü?

    Eğer pilden değilse başka ne olabilir. Belki lüzumsuz bir konu açtım ama elektronikçi arkadaşlardan yanıt alabilirsem çok sevinirim. Ben daha bu işlerde yeniyim ve devreyi yapıp arabaya monte etmek için çok uğraşmıştım:((

     Tarih-Gün-Saat-Derece devresi yardım

     Tarih-Gün-Saat-Derece devresi yardım

     Tarih-Gün-Saat-Derece devresi yardım

    [
     Tarih-Gün-Saat-Derece devresi yardım

     Tarih-Gün-Saat-Derece devresi yardım

     Tarih-Gün-Saat-Derece devresi yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin053 -- 20 Mayıs 2009; 19:26:31 >







  • 3 volt herhangi bir şekilde verilebilir.Önemli olan devamlı bağlı kalması.Belki kontağı açma kapama sırasında parazit oluşuyor ve devre donuyor.Devreyi dışarı alıp,adaptör ile çalıştırıp ve besleme voltajını açıp kapatarak denemek gerekir.
  • Evet mantıklı geldi..O 3V pil elektrik gittiğinde hafızanın silinmemesi için konulmuş ama ikide bir kontak açıp kapatmaktan parazit yapmaya başladı galiba. Şimdi devreyi direkt bağlasam ekran sürekli aydınlık kalacak. Ayrıca devreye de güvenmiyorum, arabada yangın çıkartır diye huylanıyorum. Resimdeki parçayı o hale getirip arabaya monte etmem günlerimi aldı. İnsanın hakkaten canı sıkılıyor(((
  • xtall topraklanmışmı ayaklarında mercimek kondastör atılmışmı? 100nf mercimek kondastör varmı devrende?
  • 100nf mercimek kondastör var ama xtall topraklamayı anlamadım hocam? O nedir? Ben en iyisi devreyi söküp resmini buraya koyayım.
  • pil yerine bu devreyi deneyin devreyi dogrudan aküye bağlayın

    bu arada o panel güzel olmuş
  • kristalin kılıfına eksiden lehimleme yap kristalin bacaklarından eksiye 22 pf mercimek kondastör bagla
  • 22pf var devrede
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.