Şimdi Ara

Tarih Okumaya Nereden Başlanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, amacım en geçmişten günümüze gelene kadar tarih hakkında fikir sahibi olmak ve kafamda o şablonlaarı sırası ile oluşturabilmek.

    Ama bunu yaparken bilgi yoğunluğunu geçmişten günümüze katlanarak artacak şekilde elde etmek istiyorum, anlayacağınız mayalar pek ilgimi çekmiyor.


    Öğrenmek istediğim alanlar kabaca dünya tarihi, roma tarihi, osmanlı tarihi ve ağırlıklı olarak son 100-200 yılın siyasi tarihi.


    Siyasi tarih olarak https://www.kitapyurdu.com/kitap/siyasi-tarih-19181994/22308.html&filter_name=siyasi+tarih+ okumuştum ve devamı olan


    https://www.kitapyurdu.com/kitap/siyasi-tarihilk-caglardan-1918e/22302.html&filter_name=siyasi+tarih+ kitabını da okumayı düşünüyorum.


    Ayrıca dünya tarihi için

    https://www.kitapyurdu.com/kitap/dunya-tarihi/255565.html&filter_name=clive+ponting kitabını okuyordum geçen sene ancak başlardaki aztekler inkalar vs çok sıktığı için kitabı bırakmıştım.



    Bu söylediklerim ışığında bir yol haritası gösterebilecek varsa sevinirim, iyi forumlar.








  • Oral Sander'in kitabı rahat okuyabileceğiniz bir eser. Zaten listenize de almışsınız. Başlangıç olarak güzel bir kitap seçmişsiniz. İstanbul Üniversitesi'nde bir ara okutulan bir eserdi. Üniversitelerimizde okutulan başka eserler de var fakat onların yazım tarzı başlangıç için uygun değil.

    Hoca'nın üslubu hoşunuza giderse kendisinin Osmanlı ile ilgili "Anka'nın Yükselişi ve Düşüşü"nü okuyabilirsiniz. Yalnız bu alan çok geniş bir alan birçok çiçekten öz almadan bal yapmak zor olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.