Şimdi Ara

Tarihi Turistik Şehir Muğla'nın Gezilecek Yerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, sürekli dünyayı ve güzel ülkemiz Türkiyeyi gezen gezi sever birisi olarak Muğla şehrimizin en güzel yerlerini sizler için tanıtmak istedim.İsterseniz sorularınızı aşağıda cevap olarak yanıtlayabilirim.Sorduğunuz sorulara burada gitmek istediğiniz yerlere nasıl gideceğinizi atmosferinin ve kalabalık oranının nasıl olduğunu dahi yanıtlama imkanım var.Arkadaşlar öncelikle Muğla şuanda Türkiye'nin en çok turist çeken şehridir.Bu konuda bir tartışma olacağını düşünmüyorum bile.Şuanda bir yılda milyonlarca para akışını, turizm ekonomisinin kalkınmasının yegane sebeplerinden biri olan Muğla'nın gezilecek yerlerini kendi okuduğum makaleler ve gezdiğim yerleri aracılığıyla paylaşacağım.

    1- Halikarnas Mozolesi

    Tarihi Turistik Şehir Muğla'nın Gezilecek Yerleri


    Bu mozoleye kesinlikle gitmenizi öneririm çünkü tarihi inanılmaz bir şekilde anlatıyor.Mozolenin antik çağda kurulması sebebi ile gidip elinizi duvarlarına sürdüğünüzde zaman geçişi yaşıyorsunuz.Görünüm ve nostalji açısından'da inanılmaz bir mimari eserdir.

    2- Bodrum Kalesi

    Tarihi Turistik Şehir Muğla'nın Gezilecek Yerleri


    Osmanlı zamanından önceki zamanda kurulan Bodrum Kalesi'nin tarihi gerçekten çok önemli.Dış ülkelerin saldırılarına karşı koruma önlemi almak için kurulan kalenin en gözde özelliği ise kırılmış ve savaş izleri olan duvarlarıdır.

    3- Bodrum Antik Tiyatrosu

    Ciddi manada tarihin tozlu sayfalarını içinde barındıran bu amfi tiyatro, dünya üzerindeki en ünlü amfi tiyatrolardan birisidir.

    4- Kaunos Antik Kenti

    Bildiğimiz bir kent ! İçinde binlerce yıl önce yaşamış olan insanların kalıntıları bulunuyor.Mutlaka her karışını gezmenizi tavsiye ederim dağların arasında sanki askıda duruyor.

    5- Kelebekler Vadisi

    Burada yüksek tepelerine çıkıp restoranlarında ailenizle birlikte kahvaltı edin.

    6- Yediler Manastırı

    Tarihi Turistik Şehir Muğla'nın Gezilecek Yerleri


    Beşparmak dağları arasında Hz.İsa (a.s) ile alakalı bir çok bilgiler edinebilirsiniz.

    Bu kadarını anlatıyorum fakat bende gezdiğim yerleri okuyarak daha çok öğrenen bir insanım.Sizinde eğer Muğla hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız bir kaynak aktarabilirim.

    Bu bağlantıda daha detaylı ve uzunca anlatıyor:https://turistrail.com/muglada-gezilecek-yerler/







  • Yıllardır bende geziyorum Türkiye'yi köşe bucak. Araba ile Türkiye turu yaparak birçok yer hakkında yazılarım olmuştu sizin gibi. Güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkür ederim. Bende biraz katkıda bulunmak adına yazdığım yazının linkini paylaşmak istiyorum.

    https://turluyorum.net/dalyan-gezilecek-yerler-mugla/

    Tarihi Turistik Şehir Muğla'nın Gezilecek Yerleri




  • Şu memleketimi bir ben gezemedim adam akıllı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.