Şimdi Ara

Tasarruf modu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
34.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar aracı yanlışlıkla tasarruf moduna getirmişim sanırım..
    tasarruf modunda iken,bir süre sonra yol bilgisayarı ve mp3 çalar kapanıyor,acaba bu modu nasıl iptal edebilirim?
    teşekkürler



  • Sayın sNaP_21 ;

    Aracın kontağı kapatıldıktan yaklaşık 30 dakika sonra araç olası bir unutkanlığa karşı elektriği kesiyor ve akü bitimine karşı kendini korumaya alıyor. Bunun farkında olmasanız bile sizin yararınıza olduğunu belirtmek isterim :)

    Eğer ki devre dışı bırakmak istiyor iseniz, yetkili serviste aracı bilgisayara bağlatarak iptal ettirtmek mümkün. Yazılımsal olarak iptal olabiliyor, herhangi bir tuşu mevcut değil.

    Saygılarımla..
  • Benim gibi hayatında bu tür unutkanlıklara yer olmayan, sadece araba değil, evdeki musluk, ışık benzeri şeyleri de bugüne kadar hiç unutmamış olan bir insan için facia niteliğinde bir özellik. Aracınızda en nefret ettiğiniz özellik nedir diye sorsanız sanırım ilk sırada gelmesi muhtemel bir özellik.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vozer

    Benim gibi hayatında bu tür unutkanlıklara yer olmayan, sadece araba değil, evdeki musluk, ışık benzeri şeyleri de bugüne kadar hiç unutmamış olan bir insan için facia niteliğinde bir özellik. Aracınızda en nefret ettiğiniz özellik nedir diye sorsanız sanırım ilk sırada gelmesi muhtemel bir özellik.


    servise gidip kapattırabilirsiniz.
  • Otomobilin kontak ve teyp sisteminin 1 saatlik çalışma sonrasında aküyü kolayca bitirebildiği durumlar olabiliyor.

    Aslına bakılırsa, 60Ah akünün, 60 Wattlık standard tesisatı en az 12 saat götürmesi lazım diye düz mantık düşünülebilir.

    Bu durumda yarım saat içinde elektriğin kesilmesi gerçekten çok da mantıksız bir olaydır.

    Yalnız bu durumda unutulan ve hem aracın işlemesini sağlayan, hem ranılama yapan bileşenlerin beslemesini düşündüğünüzde işlerin öyle olmadığı ortaya çıkıyor.
    Tabi bu bileşenlerden birinin dahi iş yapmadığı durumda aracınız işlemez.


    Şimdi neresinden bakarsanız bakın, bir marş motoru, kısa süreliğine 100A akım çekmek isteyecektir. Şayet araç dizel ise, enjektör ısıtıcıları için 20A (şöför dilinde motor kızdırma tertibatı diye geçer), yakıt pompası , Elektronik denetim ünitesi, kapı kilit motorları ve güvenlik bileşenleri, alıcıların denetimi, yerine göre ekranlar, gösterge panelleri derken gereken kalkış gücü için aküden kısa süreliğine 500 Amper' e yakın elektrik çekilecektir.


    Şayet akünün şarj durumu, % 85 in altında ise, (11.6 volt) bir anda bu kadar yük altında voltajın anlık olarak 10.8 in altına inmesi sözkonusu olur. Ve aracınız, fazladan 10 dakika teyp keyfi yüzünden olduğu yerde çakılır kalır.

    Bunu önlemek için harika bir önlem bu.

    Zira zamanında sırf bu yüzden Mercedes C320'yi yolda iterek götürüp, elaleme dalga malzemesi olunduğu ve milletin arkalarından def çaldığı vakidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acharad -- 7 Ocak 2009; 18:37:17 >




  • bende yanlışlıkla bir tuşa bastım sanıyordum
    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim..
    yalnız bu özellik benimde hoşuma gitmedi,ben araç park halınde iken kesıntısız muzık dınleyemeyecek olmam biraz canımı sıktı aslında..gidipte servise bu özelliği kapattırmaklada uğraşamayacağım doğrusu..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.