Şimdi Ara

Taşeron işciye müjde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk olarak 1 milyona yaklaşan kamudaki taşeron işçiler için geçerli olacak uygulamayla önce bir ücret skalası belirlenecek, ücretler de bu skalaya göre farklılaşmak zorunda kalacak.

    ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sosyal taraflara sunup, yaşama geçirmeyi planladığı yeni düzenlemede, taşeron çalışanların mali ve sosyal haklarıyla ilgili önemli düzenlemeler yer alıyor. Tüm taşeron çalışanların asgari ücretle çalıştırıldığı gerçeğinden yola çıkan bakanlık, bu konuda düzenleme yapmak istediğini taraflara iletti. Yapılacak çalışma ise, her geçen gün taşeron çalışmanın arttığı kamudan başlayacak. Son alımlarla beraber 1 milyon civarında olduğu belirtilen kamudaki taşeron işçiler için bir ücret skalası belirlenecek. İşlerin niteliğine göre yapılacak ücret skalası sayesinde, taşeron işçilerin hepsinin birden asgari ücret üzerinden maaş alması engellenmiş olacak. Bir başka deyişle kamuda tüm taşeron işçilerin ‘asgari ücretten’ çalıştırılması dönemi sona erecek.

    ÖZELE DE EMSAL ÜCRET

    Taşeron işçiye maaş düzenlemesi, bununla sınırlı kalmayacak. Özel sektörde de taşeron işçiler için emsal ücret uygulaması geçerli olacak. Emsal ücrette, muvazaalı olarak taşeron çalıştırılması şartı aranacak. Bir başka deyişle, taşeron çalıştırılmaması gereken bir alanda taşeron çalıştılırsa ve bu durum tespit edilirse, taşeron işçinin aldığı ücret ve sosyal haklar orada aynı işi yapan kadrolu çalışanla eşit noktaya gelecek. Sosyal hakları da kadrolu çalışanla aynı olacak.

    Kamu yükten kurtaracak

    Bu durum sadece özeldeki taşeron işçileri değil, kamuyu da etkileyecek bir düzenleme. Çünkü son dönemde alınan yargı kararlarıyla, kamu kurumlarının taşeron çalıştırmaması gereken yerlerde taşeron kullanımına gittiği kesinleşti. Yargı kararları, bu çalışanların hepsinin kadrolu yapılmasını, bir başka deyişle taşeron işçilerin kamu işçisi olmasını öngörüyor. Bakanlığın öngördüğü düzenleme gerçekleşirse, bu çalışanlar kamu kadrosuna geçmeyecek, ancak alt işveren bu işçilerin haklarını kamudaki çalışanlarla eşit duruma getirmekle yükümlü olacak. Böylece kamu da, yargı kararlarıyla oluşan “taşeronların kadroya alınması” baskısından kurtulmuş olacak.







  • Arkadaşlar bu konu hakkında goruslerınız ne :)
  • carsi322 kullanıcısına yanıt
    sınav olmalı belli seviyeye sahip olanlar 657 olmayanlar şirket çalışanı olarak istihdam edilmeli yoksa kpss neden var? sapla saman ayrılmalı yani
  • bimcell24 kullanıcısına yanıt
    adam zaten calısor devlet daıresınde memurdan cok ıs yapıyor ne sınavı ? ha sınava gırıp de dıger memurlar gıbı yatsın mı dıyosun ? gıt devlet dairelerine bak ilk okul mezunları bıle memur olmus
  • carsi322 kullanıcısına yanıt
    madem çalışıyor çalışkan olduğunu gösterir.. peki direk kadro olsa demiycek mi o zaman o ne kadar çalışıyorsa bende o kadar çalışırım.. dolayısıyla o da yatcak sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa??
  • hiç bi halt verecekleri yok bize
  • Ben kamuda Uzm Yrd olarak çalışıyorum bana kalırsa bu büyük haksızlık her kurumda orta okul mezunu hatta ilk okul mezunu diğer kurumlardan gelen 4/c liler ve taşeronlar var bunlara kadro verilmesi ülkenin bütçesini çok etkiler seçim yatırımı diye ülkenin ekonomisini bukadar zorlamamak gerek, ortada bir sürü üniversite mezunu kardeşimiz boş iken taşeronlara 4/c lilere kadro HAKSIZLIĞIN DANİSKASIDIR!!
  • Memleketimizde eğitim seviyesi ve okullaşma yükseliyor
    bundan yirmi beş yıl önce hemşireleri sınavsız memur kadrosu alırdı. lise ve ya yüksek okul fark etmez
    bu gün sağlık meslek liseleri senede 70000 civarında mezun veriyor devletin bu kadar kişiyi kadro vermesi imkansız. öğretmenler içinde durum aynı
    eğer devlette kalite isteniyorsa düne göre her kademede daha eğitimli memurlar görev yapıyor.
    makul olmak lazım ilkokul mezunu olan memur çok. evet ama o dünün şartıydı bugün ise geçerli mesleğin olası yanında sınava girip kendi seviyedekilerin önüne geçmen lazım.
    taşeronda çalışanlar alinin velinin referansıyla işe girenler. çok çalışabilirler ama bu onlara bir ayrıcalık vermez. kpss çok çalışıp kazansalar o zaman kimsenin diyecek lafı olmaz.

    ha bu arada taşeron sistemine yani emek sömürüsüne karşıyım. eğer bu insanları devlet geçici olarak çalıştırmak istiyorsa. geçici kamu işçisi statüsünde iş vermeli ve A partisinin şirketi B partisinin şirketi aracı olup bu insanların sırtından para kazanmamalı ağababaları para yiyecek diye şirket sahipleri yani bu insanlar sömürülme meli.




  • arkadaşlar bu kadar bos olamazsınız unuversıte mezunu okumadan bahsedıyorsunuz arkadas adam aynı ısı yapıo dıyorum bır temızlık gorevlısı memur sızce unu mezunumu olur hayır adam memur ılk okul mezunu dıger taseronda unuversıte mezunu aynı ısı yapıo her onune gelenı alsınlar dıyen mı var ? devlete kapagı atam gerısını dusunmuyo olacak ıs mı adam unuversıte mezunu taseron dıgerı ılk okul mezunu memur . hak adelet nerde aynı ısı yapıolar bıde tabı gun ve mesaı falzası var taseronun . arkadas hadı hurra hepsını alalım dıemezler ama gereklı olan kısılerı de kadroya almalı sınav yapsın ıcınde bı cozum bulunmalı !!!!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesutefe

    hiç bi halt verecekleri yok bize

    Merhaba
    Taşeron olarak bir yerde çalışıyormusunuz?
  • Evet devlet hastanesinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben özelde taşeron güvenlik görevlisiyim...gerçi konuyu açan arkadaş biraz bahsetmiş ama...özeller için maaş yıllık anlaşma kıdem gibi konular bizi bağlayacakmı acaba..mesela 1 yıllık olan anlaşmalar maksimum 3 yıl olacak diye duydum inşallah doğrudur bari tazminatlarımız artar!
  • inşallah yakın zamanda çıkar, eski bir taşeron işçi olarak sıkıntıları çok iyi biliyorum. şu an için zor gibi ama belki ilerde olur. genel seçim zamanı olabilir.
  • öyle bi aşk yok beyler biz eşşek miyiz kpssye çalışıyoz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noise

    öyle bi aşk yok beyler biz eşşek miyiz kpssye çalışıyoz

    Yıllarca taşeron olarak hizmet eden sömürülen insanlar var bırakda alsınlar kadroyu..1 sınavla gelicen devlet işine yerleşicen yok öyle bi aşk..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selam. Biraz eski bir konu ama benyiede yaziyi dedim. Esim 9 sene istanbul saglik mudurlugunde bilgi islem subesinde taseon olarak calisti. Artik 2-3?ayda bir sozlesme yenileniyordu.
    30 mart 2014 te sozlesmesi bitti ve isten cikti.
    Istifa dilekcesi yazmadik.
    Hakkimizda herhangi bir tutanak yok.
    Taseron firmadan herhangi bir tebigat yadavsozlesmeye davet yok
    Vehasil sure bitti biz ayrildik
    Sirket sure bitiminden cikisimizi vermis
    Kidem tazminati alabilirmiyiz.
    Yardimci olabilecek kimse varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.