Şimdi Ara

Taşınabilir Hard Disk Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar toşiba external 320gb harddiskim var.İlk aldığımda 297 gb görünüyordu.Sonra geçenlerde içine linux kurmaya kalktım,beceremedim,dosya sistemini de bozunca format atmam icab etti.Format attım ve 297 gb olan disk 276 gb a düştü.Niye böyle oldu acaba?



  • USB flash bellekte de benzer bir problem yaşamıştım. HDD nin kendi sitesinde özel bir format tool var ise sorunu çözer. Linux Disk yapısını değiştiriyor normal format ile düzelmiyor. Benim sorunda Fdisk ile denemedim ama siz deneyebilirsiniz belki Fdisk ile bölümlendirmeleri silip yeniden oluşturup formatlarsanız düzelebilir de.
  • hdd 'yi biçimlendirdiğin formata göre değişir miktar.NTFS formatı ile biçimlendirdiğinde biraz küçülme oluyor.ancak FAT veya FAT32 ile formatında biçimlendirirsen düzeliyor..
  • Linux sürücü veri tabanını değiştirir ve sistemin belirlediği oranlarda bir boyut görürsün. WinXp kurulum sayfasından girdiğinde zaten sürücünün kullandığı sistemi değil kendisini baz alacağı için sürücüyü olduğu gibi silip bölümleyebilirsin ki bu da Ms Dos ortamında yaptığımız F Disk ile aynı işlevi görür.

    Gel gelelim senin 320 GB hdd yi neden 276 gördüğüne; bildiğim kadarıyla HDD üretici firmalar 1 GB ı = 1000 MB olarak kabul ediyorlar fakat işletim sistemi üreten Microsoft bu orada 1024 veya 1.440 olarak değişik sürücü tabanlarında kullanıyor. Yani senin HDD nin 320 veya 290 olarak görünmesi önemli değil. Sonuç olarak baz alınacak olan sistem Xp ise ve verileride oradan alacağına göre bir kaybın olmuyor.

    Tabii bu sistemi değiştirebilecek tools lar varsa bu konuyuda ayrıca araştırmak gerekir ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.