Şimdi Ara

Taşınabilir HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önemli bilgilerim için bir depolama alanı arıyorum.Güvenli olsun istiyorum. Taşınabilir HDD olarak satılan ürünlerin yorumlarına baktığımda 2 sene sonra aniden bozulan ürünler oldugunu görüyorum. Laptoplarınızı bilirsiniz; taşırsınız sürekli kullanırsınız günde en az 2 3 saat çalıştırırsınız ama kolay kolay HDD'ler bozulmuyor. Bende 2.5 HDD alıp kutulayıp daha güvenli olacağına inanıyorum. Bilgili kardeşlerimden yardım istiyorum. Yaptığım mantıklı olur mu?



  • Aslında disk'in güvenilirliğinin 2.5-3.5 inch olmasıyla ya da harici veya dahili olmasıyla bir alakası yok, disk'in tipinin alakası var. Harici diskler genelde desktop tabir edilen disklerin kutuya konulmuş halinden başka bir şey değil, desktop diskler ise en dayanıksız disk tipi. Ya Seagate ve WD'nin desktop modelleri gibi bozulma oranı diğerlerinden yüksek disklerden uzak duracaksınız ya da 24/7 çalışacak şekilde dizayn edildiklerinden ve hata oranları daha düşük olduklarından güvenlik, NAS, enterprise tipi diskleri tercih edeceksiniz. Desktop tercih edecekseniz Toshiba'ların bozulma oranı daha düşük, en sağlam disk hangisi derseniz eski adı HGST/Hitachi olan WD Ultrastar serisi.
  • Çok teşekkürler
  • Önceki arkadaşın verdiği bilgilere katılıyorum. Marka olarak Toshiba WD düşünülebilir. Seagate önermiyorum. 7/24 cihazlar performans ve dayanıklılık açısından tercih edilebilir. 3.5 diskler 2.5 lara göre tercih edilebilir. Yeni modeller eskilere göre daha hassas olacağından bence daha riskli cihazlar.
    Hard diskler , elektronik , mekanik, manyetik cihazlardir. Hdd ler için en büyük riskler; darbe , düşme , elektriksel problemlerdir. Bir de bazı modellerde imalattan kaynaklı sorunlar olabiliyor. Bu risklerin hiçbirinden tam korunmayı hiçbirimiz garanti edemediği için en akılcı metod verileri birden fazla cihazda yedekli tutmaktır.

    SSD ler alternatif değil. Günümüz teknolojisinde tüm sorunlarına rağmen hala HDD ler SSD lerden daha güvenli.

    (Bu cihazları ; sonsuz güven hissi duyarak ve hiçbir zaman sorun çıkarmayacaklar zannederk kullanıyoruz. En büyük yanılgımız da bu. )

    Imkanlar ölçüsünde blut üzerinde veri yedekleme de düşünülebilir. (Riski en az olan) Ancak kota sıkıntısı yüzünden bu seçenek çoğu zaman yetersiz kalıyor hala. Bir de kisisel veri güvenliği konusu var . Bu da hassas bir detay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalVeri -- 19 Mayıs 2020; 23:10:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önemli verilerinizi yanında taşıyacaksınız ayrıca sabit bir yerde yedeklemeniz gerekiyor. Yedeğiniz mutlaka mekanik diskte olsun, yanınızda taşındığınız disk darbelere daha dayanıklı, az yer kaplaması, hafif olması sebebiyle SSD olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 19 Mayıs 2020; 23:14:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DigitalVeri kullanıcısına yanıt
    Bulutları çok inceledim gerçekten çok pahalılar. Uygun fiyatlar olsa hiç uğraşmam direk bulut olayına geçerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.