Şimdi Ara

Taşınabilir HDD sector hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar 2 gün önce harddiskte anormal birşeyler olduğu dikkatimi çekti bazı klasörlere girmiyordu ve HDD Regenerator ile tarattım bozuk sectorlar buldu.Ben bunlar nasıl düzeltebilirim. Özellkle resimlerin olduğu klasöre girmiyor yardımlarınızı bekliyorum



  • başlat>çalıştır>cmd>chkdsk x: /f yaz enterla. başarıyla bitirirse girmeyi dene. girmezse aynı şekilde bir de chkdsk x: /r dene. (x: yazdıklarım sürücü harfini temsil ediyor)tekrar dene. verileri kurtarırsan, low level format araçları var nette. onlarla low level formatı dene. pek tecrüben yoksa ve garantisi varsa garantiye yollaman daha iyi olur. yazılımsalsa kurtarır, fiziksel de üzerini kapatabiliyorsa kapatır. kapatamazsa kanser gibi yayılır. geri dönüşü yoktur. mezar taşına iyi hddydi yazdırmayı unutma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 25 Mart 2012; 16:47:24 >
  • peki hocam ben bunu deneyim önceki Hdd kafa atmamıydı neydi öyle bi problemden bozuldu garantiside yok bitti. benim için resimler daha ön planda bir daha da wd harddisk almam.
  • benimki de gidici iomega usb3 prestige içinde toshiba hdd var. 1 ay oldu daha. Allahtan farkettim dün yedeklerimi aldum. bu gün denemeler yaptım. ancak bendeki de dosya kopyalamada kafa atıyor. yarın garantiye yollayacak inş. bi daha da güvenli kaldır demeden çıkarıp takmam diski. önemli veriler taşınıyor sakata gelmesin.
  • 1. yöntemi yaptım sorunlu olan sectörlerin bulunduğu resimler klasörünü sildi fakat hdd boş alan açılmadı silmesine rağmen bana en çok onlar lazımdı acab onları bulabilirmiyim
  • dosya tabloları silindiyse geri getirmen zor, çöp olmuşları temizlemiş. chkdsk /f yalnızca dosya sistemindeki hataları düzeltir, /r tarar bozuk kısımları yani yazılımsal bad sectörleri de onarır. en sağlıklısı hdd üzerinde daha fazla işlem yapmadan dosya kurtarma programı ile taratman. denemekte fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.