Şimdi Ara

Taşınabilir HDD'ye kali linux kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler herkese. Windows dışında işletim sistemlerine çok yabancıyım. Okul sayesinde linux eğitimi alıyorum. Araştırma yaparken kali linux'u keşfettim. Kali linux'u taşınabilir 500gb lik hdd'ye kurmak istedim ve usb ye rufus programı yardımıyla kali linuxu indirip normal yükleme işlemine başladım. Yükleme esnasında kurulum yerini taşınabilir diskimi seçtim be kurdum. Bios da taşınabilir diskimi öne aldığımda açılışta hiçbirşey olmadan tekrar Windows başlatılıyor. DİSK'in 300gb sini ayırdım. Windows'ta sadece 300lük kısım gözüküyor. Kali açmak için ne yapmalıyım ?



  • Pentest distoları ile başlama. Çok acı çekersin ve tehlikeli.

    Soruna gelirsek /boot olarak 200mb falan biyer ayır kurulumda fat32 olarak biçimlendir
  • Rufus ile iso dosyasını DD formatında yazdır. Ardından usb boot seçeneğiyle bios dan başlat. Bu şekilde ister canlı os olarak kullanabilir, istersen harici diske kurulum yapabilirsin. Kurulum yapmak için live olarak başlatıp kurulum / install kısayoluna tıklaman gerekiyor. Dual boot kurulum yapmayacaksan hep usb boot seçeneğini kullanmalısın aksi takdirde dahili diski boot etmeye devam eder, yani windows açılır hep.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 9 Mart 2020; 19:32:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loradona

    Pentest distoları ile başlama. Çok acı çekersin ve tehlikeli.

    Soruna gelirsek /boot olarak 200mb falan biyer ayır kurulumda fat32 olarak biçimlendir
    Aynı şekilde yaptım ama fayda etmiyor. Birde pentest distoları nedir? Henüz çok yeniyim tavsiyelere ve yönlendirilmeye hazırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RElS

    Rufus ile iso dosyasını DD formatında yazdır. Ardından usb boot seçeneğiyle bios dan başlat. Bu şekilde ister canlı os olarak kullanabilir, istersen harici diske kurulum yapabilirsin. Kurulum yapmak için live olarak başlatıp kurulum / install kısayoluna tıklaman gerekiyor. Dual boot kurulum yapmayacaksan hep usb boot seçeneğini kullanmalısın aksi takdirde dahili diski boot etmeye devam eder, yani windows açılır hep.
    Dd yazdırıp biostan başlatıyorum hep kurulumu hdd ye yapıp pc kendini restartlarken hemen biosa girip taşınabilir hddye öncelik veriyorum ama tık yok biraz siyah ekrandan sonra Windows karşılıyor beni. Kaliye başlama sebebim ise udemy den indirimdeyken bir çok ders almıştım arasında kali linux da vardı, ilgimi de bir hayli çekti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.