Şimdi Ara

Taşınmaz intikal vekaletnamesi alan kişi her türlü işlemi yapabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, öncelikle soruyu hukukçu ve hukuk mezunu arkadaşların veya noterde vekalet işlemlerinde bulunmuş kişilerin cevaplamasını istiyorum lütfen bunun dışında mantığınıza sığınarak cevaplar yazmayınız çünkü kanunlarda mantığa aykırı gelebilecek birçok düzenleme mevcut.


    Bir akrabamızdan miras kaldı ve tüm mirasçılar olarak mirası asıl hak eden diğer bir mirasçıya noterde taşınmaz intikal vekaletnamesi aracılığı ile verdik. Birnevi o kişiye bırakmış olduk.

    Vekaletnamenin genel verilmesi halinde vekalet alanın her türlü işlemi yapılabildiğini biliyorum . Vekaletnamenin açıklama kısmında "Ankara ili ve ilçelerinde X kişisinden kalan miras taşınır ve taşınmazlarının devri vb. işlemleri için şu kişiye yetki veriyorum" açıklaması yer almaktadır . Bu vekaletnameyi sınırlandıran bir durum mudur yani bu kişi bu vekaletnameye dayanarak sadece Adana ilinde ve X kişisinden miras kalmış olan taşınır ve taşınmazlar hakkında mı işlem yapabilir yoksa diğer illerdeki vekalet verenlerin mirastan bağımsız elde ettiği taşınmaz ve taşınırlarını da kapsar mı?


    Okuyunca durum çok açık gibi gelebilir fakat bu notun düşülmesinin noterde işlem açıklamasından ibaret bir yazı olup olmadığından emin değilim o yüzden sormak istedim.









  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.