Şimdi Ara

TAÜ HAZIRLIK !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Taü'nün yoğun hazırlığı"

    -Hazırlık hakkında kendi deneyimlerimi yazmak istiyorum.

    Hazırlık eğitimi Dil kurları halinde işleniyor, sene başında eğer Almanca biliyorsanız seviye tespit sınavına girip a1 den üst seviyelerden başlayabilirsiniz .Yaklaşık 9 ay süren maratonun ardından 10. aya girerken Testdaf sınavına dahil oluyorsunuz. Eğer B2 sınavı sonucunda ilk 100 de yer alırsanız okul sizi yazın 1.5 aylığına Bielefeld e burslu olarak gönderip orda da Kurs almanızı sağlıyor.

    A1 ve genel işleyiş=En kolay ve rahat kur denilebilir. Arkadaş ve ortam edinmek için güzel bir fırsat(tabi yüz yüze eğitim varsa).Taü sene başı hibrit eğitimle başlayıp 2 ay sonra ful online'a dönmüştü ,ülke genelinde artan vakalar yüzünden. Genelde her sınıf 3 hocası (2 Türk(türk hocaların nerdeyse hepsi ı Almanya'da ya eğitim görmüş ya da orda doğmuş insanlar) 1 Alman) olur. Sınıf mevcudiyeti 20-25 kişi gidip gelir.7 hafta olan kurlarda her gün 1 modül işlenir. Dersler olabildiğince öğrenciyi aktif tutma amaçlıdır(özellikle konuşma pratiği açısından).A1'de Menschen kitabı kullandırırlar.

    A2=Kurun ilk başlarında biraz rahat gibi görünür fakat bir kaç hafta ilerledikçe Almancanın *en önemli* gramer konularını görmeye başlarsınız. Yeni kelimeler yeni gramerler derken bir bakmışsınız kur sınavınız gelmiş :)Bu kurda da yine Menschen kitabından devam edilir.

    B1=Kura ilk başladığınızda şok etkisi yaratması çok doğaldır çünkü yeni bir kitaba geçilir(Aspekte neu b1+) ve artık metinlerin seviyeleri gözle görülür derecede artmıştır. Gramer açısından çok önemli konular ihtiva eder.A2 ve B1 'in gramer konuları gerçekten çok önemlidir. Gerçekten ilk kurdan itibaren günlük ve düzenli çalışmazsanız B seviye kurlarda çok zorluk çekersiniz.

    B2= B1 den en büyük farkı olabildiğince fazla yeni kelimeler olmasıdır ,gramer açısından çok zorlamaz. Görülen gramer konuları günlük konuşmalarda çok sık kullanılmaz ama akademik Almanca için önemli konular vardır.

    C1= Öğrencilerin normal olarak en motivasyonsuz işlediği kurdur ki gayet normal 7-8 aydır sadece Almanca gören masum Taülüler bu C1 kurunda aşırı fazla yeni kelimelere maruz kalırlar ve bunları ezberlemek girecekleri Dil sınavı açısından çok çok önemlidir .

    Not :Bu sene testdaf sınavı korona yüzünden iptal edildi. Öğrenciler seneye yapıalcak testdaf'a girebilecekler


    **TESTDAF TAMAMEN İPTAL EDİLMEDİ BU SENE GOETHE KURSU DAHİL BİR ÇOK KURSTA TESTDAF YAPILMADI. TAÜ DE Kİ İPTAL BU SENEYE ÖZGÜ, ALMANYA BÜTÇE VERMEYE DEVAM EDİYOR, KAYNAKSIZ DUYUMLARA İNANMAYIN**


    ---2020 TESTDAF geçme oranı (yaklaşık)460 c1 den 240 kişi bölüme geçti.


    sene başından beri kullandığım kitapların hepsinin fotoğrafı(Hepsi %90 dolu)



    TAÜ HAZIRLIK !!

    Geçmek için Tüyo:

    1-Her gün düzenli çalış

    2-Kelime ezberi çok önemli

    3-Kendi alemini her gün Almanca ile doldur








  • buna benzer konular bu forumda dolaşırken asıl hazırlık konumu diğer bölüme attılar ,ondan yine paylaşıyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.